0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aubergine balletjes
1 Aubergine
50 gram Panko
10 takjes Platte peterselie
1 eetlepel Tomaten puree
1 kleine eieren
1 theelepel Chili poeder
Scheut Olijfolie
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Zonnebloem olie Om ze te bakken
Extra
1 X recept basis tomatensaus
300 gram Gnocchi
1 bol burrata
Zoveel je wilt geraspte parmezaanse kaas
Gnocchi met aubergine balletjes

Gnocchi met aubergine balletjes

Een vegetarische schaal vol lekkers!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Aubergine balletjes

  • Extra

Directions

Share

Gnocchi met aubergine balletjes!

Soms heb je bepaalde recepten in het hoofd maar weet je niet hoe het uiteindelijk uitpakt. Dat de gnocchi in tomatensaus een succes is dat weten we van tevoren. Maar of de aubergine balletjes zouden lukken dat was nog maar de vraag. We hebben namelijk vegetarische gehaktballetjes gemaakt. Dus het gehakt hebben we laten zitten maar geroosterde aubergine uit de oven gebruikt.

Vegetarische balletjes

Het is gelukt de aubergine balletjes blijven heerlijk compact. Deze leggen we in een heerlijke tomatensaus en daarbij gnocchi en afgetopt met parmezaanse kaas. Wanneer de schaal uit de oven komt doen we er nog een heerlijke bol burrata over voor een extra romig geheel. Gewoon omdat het kan haha. Deze gnocchi met aubergine balletjes wil je zeker proberen!

Tomatensaus

Voor dit recept gebruiken we onze basis tomatensaus. Eentje uit de Siciliaanse keuken van onze Nonna die we met heel veel gerechten gebruiken. Dit keer hebben we de gepelde tomaten niet door de zeef gedraaid maar heel even in de keukenmachine gedaan. We wilde namelijk een iets grotere structuur. Je kunt de tomaten ook even fijnprakken. Het enige wat bij deze saus wordt toegevoegd is een schepje suiker, knoflook en olijfolie. Natuurlijk met wat basilicum blaadjes en de hele steel meekoken.
Wist je dat ook in het steeltje best veel smaak zit dus waarom laat je die niet lekker mee koken. Daarna hebben we deze er wel uitgevist.

Heb je nou niet zoveel tijd dan kun je natuurlijk een kant en klare fles passaten gebruiken. Wij doen dat liever niet want ze stoppen er toch altijd  stofjes bij om de houdbaarheid te verlengen en vaak is het nogal dik. Voeg daarom altijd wat extra water toe aan de passata.

Wil je liever een non vegetarisch gerecht dan gebruik je natuurlijk onze  Italiaanse gehaktballetjes  Deze zijn waanzinnig lekker en dat komt doordat de deze gekruid zijn in een heerlijke mix van parmezaans kaas en fijn gesneden peterselie.

Steps

1
Done
30 minuten

Aubergine balletjes

Snijd een aubergine in kleine blokjes. Meng dit met een beetje zout en een scheut olijfolie.
Rooster dit een half uur in een voorverwarmde oven van 200°.
Halverwege even omscheppen.

2
Done
10 minuten

Mengen

Maak een paneer van panko, fijn gesneden peterselie, een eetlepel tomatenpuree, eitje, geraspte Parmezaanse kaas en chilipoeder.
Wat extra zout erbij is smaakvol.
Doe goed afgekoelde aubergine stukjes erbij en draai er balletjes van.
Je kunt ook alles in één keukenmachine stoppen en even mixen!
Het is fijn om met koude geroosterde aubergine blokjes te werken.
Nog handiger is om deze balletjes na het draaien een half uurtje in de koelkast te laten, zodat ze ietsje steviger worden.

3
Done
10 minuten

Bakken

Bak de balletjes in zonnebloemolie in ongeveer 10 minuten gaar.
Doe wel voorzichtig met de balletjes.
Na het bakken laat je deze uitlekken op wat keukenpapier.

4
Done
20 minuten

Tomatensaus

Neem twee blikken gepelde tomaten die je fijn prakt met een vork of heel even in de keukenmachine doet.
Schenk dit in een hapjespan en laat 20 minuutjes zachtjes door pruttelen samen met wat zout, basilicumblaadjes, een scheutje olijfolie, een theelepel suiker en twee knoflooktenen.

5
Done
5 minuten

Gnocchi

Kook de gnocchi een paar minuten ingezouten water. Giet dit af in een zeef.
Voor wat krokante gnocchi bak dit even aan in olijfolie.
Mariëlla vind dit lekkerder.

6
Done
1 minuur

Schaal

Roer de gnocchi door de tomatensaus.
Hierop op leg je de aubergine balletjes.
Rasp er wat Parmezaanse kaas over. Wij zetten het dan nog even in de oven maar hoeft niet persé.
Zeker handig wanneer je dit van te voren maakt.
Als extraatje serveer je er een bol burrata op!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
The best of Miele
previous
The best of Miele
Tiroler Grostl
next
Tiroler gröstl
The best of Miele
previous
The best of Miele
Tiroler Grostl
next
Tiroler gröstl

Add Your Comment