Ingredients
-
Aubergine balletjes
-
1 Aubergine
-
50 gram Panko
-
10 takjes Platte peterselie
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
1 kleine eieren
-
1 theelepel Chili poeder
-
Scheut Olijfolie
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Zonnebloem olieOm ze te bakken
-
Extra
-
1 X recept basis tomatensaus
-
300 gram Gnocchi
-
1 bol burrata
-
Zoveel je wilt geraspte parmezaanse kaas
Directions
Gnocchi met aubergine balletjes!
Soms heb je bepaalde recepten in het hoofd maar weet je niet hoe het uiteindelijk uitpakt. Dat de gnocchi in tomatensaus een succes is dat weten we van tevoren. Maar of de aubergine balletjes zouden lukken dat was nog maar de vraag. We hebben namelijk vegetarische gehaktballetjes gemaakt. Dus het gehakt hebben we laten zitten maar geroosterde aubergine uit de oven gebruikt.
Het is gelukt de aubergine balletjes blijven heerlijk compact. Deze leggen we in een heerlijke tomatensaus en daarbij gnocchi en afgetopt met parmezaanse kaas. Wanneer de schaal uit de oven komt doen we er nog een heerlijke bol burrata over voor een extra romig geheel. Gewoon omdat het kan haha. Deze gnocchi met aubergine balletjes wil je zeker proberen!
Tomatensaus
Voor dit recept gebruiken we onze basis tomatensaus. Eentje uit de Siciliaanse keuken van onze Nonna die we met heel veel gerechten gebruiken. Dit keer hebben we de gepelde tomaten niet door de zeef gedraaid maar heel even in de keukenmachine gedaan. We wilde namelijk een iets grotere structuur. Je kunt de tomaten ook even fijnprakken. Het enige wat bij deze saus wordt toegevoegd is een schepje suiker, knoflook en olijfolie. Natuurlijk met wat basilicum blaadjes en de hele steel meekoken.
Wist je dat ook in het steeltje best veel smaak zit dus waarom laat je die niet lekker mee koken. Daarna hebben we deze er wel uitgevist.
Heb je nou niet zoveel tijd dan kun je natuurlijk een kant en klare fles passaten gebruiken. Wij doen dat liever niet want ze stoppen er toch altijd stofjes bij om de houdbaarheid te verlengen en vaak is het nogal dik. Voeg daarom altijd wat extra water toe aan de passata.
Wil je liever een non vegetarisch gerecht dan gebruik je natuurlijk onze Italiaanse gehaktballetjes Deze zijn waanzinnig lekker en dat komt doordat de deze gekruid zijn in een heerlijke mix van parmezaans kaas en fijn gesneden peterselie.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Aubergine balletjesSnijd een aubergine in kleine blokjes. Meng dit met een beetje zout en een scheut olijfolie. |
2
Done
10 minuten
|
MengenMaak een paneer van panko, fijn gesneden peterselie, een eetlepel tomatenpuree, eitje, geraspte Parmezaanse kaas en chilipoeder. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenBak de balletjes in zonnebloemolie in ongeveer 10 minuten gaar. |
4
Done
20 minuten
|
TomatensausNeem twee blikken gepelde tomaten die je fijn prakt met een vork of heel even in de keukenmachine doet. |
5
Done
5 minuten
|
GnocchiKook de gnocchi een paar minuten ingezouten water. Giet dit af in een zeef. |
6
Done
1 minuur
|
Schaal |