0 0
Pasta met tomaat en sperziebonen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Handje Sperziebonen
400 ml passata
15 kleine tomaatjes
1 teentje knoflook
Klein beetje Chili flakes
Klein beetje Zout
Scheutje Olijfolie
10 blaadjes verse basilicum
200 gram Pasta

Pasta met tomaat en sperziebonen

Pasta uit Puglia!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta met tomaat en sperziebonen!

Vandaag een heerlijke pasta uit Puglia. Zoals jullie inmiddels weten hebben we daar een prachtige vakantie gehad en genoten van het lekkerste eten. Tijd om al die gerechten eens thuis te maken. Pasta met tomaat en sperziebonen hadden wij eigenlijk nog nooit gegeten. Totdat we daar een dagje gingen golfen en Mario dit had besteld.

Pasta uit Puglia

Pasta con fagiolini alla Pugliese is daar dagelijkse kost en zeker weten dat jij dit ook graag eet. Een smakelijk en simpel gerecht met de frisheid van de sperziebonen die prima samengaat met tomaat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te maken. Je kunt van tevoren de sperziebonen blancheren of beetgaar koken maar wij hebben ze samen met de tomatensaus gegaard. Je kunt kiezen voor verse tomaten maar er wordt ook veel al gebruik gemaakt van passata.  Wij hebben een combinatie daarvan gebruikt. Naast teentje knoflook die er ook weer wordt uitgehaald gebruiken we een rood pepertje . Een klein beetje hoor want het is sterk spul. Als laatste natuurlijk de witte harde ricottakaas cacioricotta uit Puglia . Die kun je niet zo snel in Nederland vinden en dan is Parmezaanse kaas een prima alternatief.

Orecchiette

Als pasta gebruiken we vandaag de orecchiette! Je kunt zelf deze orecchiette maken, Kijk maar eens naar dit filmpje. Echt niet moeilijk.

Keramiek uit Puglia

Niets is leuker dan deze pasta te serveren in het prachtige servies uit Puglia. Deze streek staat bekend om de prachtige keramiek. Hoe leuk is dat we na onze vakantie een geweldig pakket ontvangen van Tasteofpuglia! Op hun website vind je de mooiste producten uit het  het zuidelijke deel van Italië. Naast keramiek natuurlijk vind je ook de lekkere pasta’s en olijfolie. Ben je van plan om daar een keer op vakantie heen te gaan? Volg dan een insta account @tasteofpuglia voor de allerleukste tips!

Zin in nog een lekker recept uit Puglia? Maak eens de foccacia Pugliese en de 6x friselle Pugliese!

Steps

1
Done

Sperziebonen

Was de boontjes en verwijder de uiteinden. Halveer de boontjes maar ze mogen ook heel door de pasta.

2
Done

Passata

Doe de passata samen met een heel teentje knoflook in de pan.
Hierbij een pepertje ( chiliflakes of peperoncino) een scheutje olijfolie en ietsje zout.
Voeg de sperziebonen toe.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.( deksel half op de pan)
Halveer de tomaatjes en voeg toe.
Laat nog 10 minuten zachtjes koken.

3
Done

Pasta

Kook de pasta en roer dit door de saus

4
Done

Serveren

Serveer met een harde ricotta of parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
6 x friselle Pugliese
previous
6x Friselle Pugliese
tafelzuur van allerlei groenten
next
Tafelzuur van allerlei groenten
6 x friselle Pugliese
previous
6x Friselle Pugliese
tafelzuur van allerlei groenten
next
Tafelzuur van allerlei groenten

Add Your Comment