Ingredients
-
Handje Sperziebonen
-
400 ml passata
-
15 kleine tomaatjes
-
1 teentje knoflook
-
Klein beetje Chili flakes
-
Klein beetje Zout
-
Scheutje Olijfolie
-
10 blaadjes verse basilicum
-
200 gram Pasta
Directions
Pasta met tomaat en sperziebonen!
Vandaag een heerlijke pasta uit Puglia. Zoals jullie inmiddels weten hebben we daar een prachtige vakantie gehad en genoten van het lekkerste eten. Tijd om al die gerechten eens thuis te maken. Pasta met tomaat en sperziebonen hadden wij eigenlijk nog nooit gegeten. Totdat we daar een dagje gingen golfen en Mario dit had besteld.
Pasta uit Puglia
Pasta con fagiolini alla Pugliese is daar dagelijkse kost en zeker weten dat jij dit ook graag eet. Een smakelijk en simpel gerecht met de frisheid van de sperziebonen die prima samengaat met tomaat.
Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te maken. Je kunt van tevoren de sperziebonen blancheren of beetgaar koken maar wij hebben ze samen met de tomatensaus gegaard. Je kunt kiezen voor verse tomaten maar er wordt ook veel al gebruik gemaakt van passata. Wij hebben een combinatie daarvan gebruikt. Naast teentje knoflook die er ook weer wordt uitgehaald gebruiken we een rood pepertje . Een klein beetje hoor want het is sterk spul. Als laatste natuurlijk de witte harde ricottakaas cacioricotta uit Puglia . Die kun je niet zo snel in Nederland vinden en dan is Parmezaanse kaas een prima alternatief.
Orecchiette
Als pasta gebruiken we vandaag de orecchiette! Je kunt zelf deze orecchiette maken, Kijk maar eens naar dit filmpje. Echt niet moeilijk.
Keramiek uit Puglia
Niets is leuker dan deze pasta te serveren in het prachtige servies uit Puglia. Deze streek staat bekend om de prachtige keramiek. Hoe leuk is dat we na onze vakantie een geweldig pakket ontvangen van Tasteofpuglia! Op hun website vind je de mooiste producten uit het het zuidelijke deel van Italië. Naast keramiek natuurlijk vind je ook de lekkere pasta’s en olijfolie. Ben je van plan om daar een keer op vakantie heen te gaan? Volg dan een insta account @tasteofpuglia voor de allerleukste tips!
Zin in nog een lekker recept uit Puglia? Maak eens de foccacia Pugliese en de 6x friselle Pugliese!
Steps
1
Done
|
SperziebonenWas de boontjes en verwijder de uiteinden. Halveer de boontjes maar ze mogen ook heel door de pasta. |
2
Done
|
PassataDoe de passata samen met een heel teentje knoflook in de pan. |
3
Done
|
PastaKook de pasta en roer dit door de saus |
4
Done
|
Serveren |