0 0
Limoncello ijstaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Slagroom
200 ml Gecondenseerde melk Half blikje
250 gram Cantuccini koekjes
1 borrelglaasje Limoncello
1 potje Lemon curd
6 Merinque
Decoratie Rozemarijn

Limoncello ijstaart

Als dit niet een fantastisch dessert is!!

Ingredients

Directions

Share

Zin in de allerlekkerste Limoncello ijstaart? Soms kom je van die gerechten tegen waar je gewoon niet omheen kunt, vooral als je er al over hebt liggen dromen. En geloof me, deze Limoncello ijstaart is er zo eentje! Bekijk het filmpje en je bent verkocht!

Kerst bij de Queens

Dit jaar hadden we met kerst weer een groot Italiaans gezelschap aan tafel. Natuurlijk stond onze  authentieke tiramisu  nog op het menu, en we hadden zelfs al de beroemde cannoli Siciliani gemaakt. Maar een ijstaart? Dat was nieuw voor ons. Het idee ontstond toen José na de zomer de allerlekkerste     crème di limoncello had gemaakt. Het was zo verrukkelijk dat het helaas veel te snel op was. Een nieuw mengsel van alcohol, citroenschillen en vanille staat al in de kast te rijpen. En bij zo’n heerlijke likeur hoort natuurlijk een passend dessert.

Makkelijk Italiaans kerstdessert

Wat wij vooral leuk vinden aan een kerstdessert, is dat het door anderen ook zelf te maken moet zijn. Deze ijstaart ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het gemaakt met eenvoudige ingrediënten.

Ijs maken zonder ijsmachine

Het zelfgemaakte ijs hebben we eerder ontdekt toen we deze zomer cantuccini ijs maakten. Gewoon slagroom en gecondenseerde melk, niets meer en niets minder. Gecombineerd met Italiaanse cantuccini      en lemoncurd. Oh ja, een flinke scheut limoncello mag natuurlijk niet ontbreken.

Ijstaart maken

We kozen voor een langwerpige vorm, maar je kunt ook een ronde, dunne ijzeren kom gebruiken voor een spectaculaire ronde taart. Wij vonden het cakeblik handiger omdat dat niet zoveel ruimte in de vriezer inneemt.

Na het maken van het ijsmengsel hebben we de helft in het cakeblik gegoten, daartussen een laag Italiaanse koekjes die met kerst overal te koop zijn. Vervolgens de rest van het ijsmengsel en nog een laag koekjes. Extra laagjes zelfgemaakte lemoncurd ertussen voor een mooie afwisseling. Helaas was ik een laag vergeten ertussen te gieten, maar die hoort er natuurlijk wel tussen.

Na het invriezen keer je het geheel om en versier je het met wat je maar leuk vindt. Succes gegarandeerd!

 

Steps

1
Done

Lemoncurd cantuccini

Lemoncurd en cantuccini kun je zelf maken als je wilt. Link naar recept in het verhaal.

2
Done

Slagroom gecondenseerde melk limoncello

Klop de slagroom lobbig samen met de gecondenseerde melk. ( de helft vh blikje gecondenseerde melk kun je invriezen)
Giet aan het einde een borrel glaasje limoncello erbij. Wil je liever zonder alcohol gebruikt dan een 0.0 limoncello of een scheutje citroen limonade.

3
Done

Cake blik

Bekleed de binnenkant van een cakeblik met plasticfolie.
Giet de helft van het romige mengsel in het blik.
Leg hier op een laag Italiaanse koekjes.
Giet er wat lemoncurd over.
Hierop de rest van het ijsmengsel, weer wat lemoncurd en een laag koekjes.
Zet dit minimaal 4 uur in de vriezer.

4
Done

Versieren

Keer het blik om en de taart blijft over.
Versier met gebroken merinque of andere kerst decoratie. Wij staken wat takjes rozemarijn erin.
Gebruik je dit taartje met bv Pasen dan met paaseitjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
guinness hertenstoof
previous
Guinness hertenstoof
gingerbread ijsjes
next
Gingerbread ijsjes
guinness hertenstoof
previous
Guinness hertenstoof
gingerbread ijsjes
next
Gingerbread ijsjes

Add Your Comment