0 0
Gingerbread ijsjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Peperkoekmannetjes 1 x recept
1 bakje Vanille ijs
Bakje Kokosrasp

Gingerbread ijsjes

De lekkerste kerst koekjes als dessert!

Ingredients

Directions

Share

Zijn ze niet leuk deze gingerbread ijsjes? Wij moeten toegeven dat we eigenlijk verliefd zijn op deze kleine kerst peperkoekjes. Wie kent ze niet deze heerlijke gingerbread koekjes en met kerst moeten we die gewoon bakken.  Gelukkig hebben we een super makkelijk recept waarmee je echt bakblikken vol bakt.  Het bakken gaat dus net zo snel als het op eten. Natuurlijk hebben we er een filmpje van.

Kerst koekjes bakken 

Dit keer bedacht ik (José) tijdens een wandelingetje om er iets anders mee te maken.  Ik had namelijk in mijn jaszak een klein cadeau zakje met deze zelfgemaakte koekjes. Even naar mijn vriendin om ook haar te laten meegenieten . Plotseling kreeg ik het idee om hier gingerbread ijsjes van te maken. Gewoon een bolletje ijs ertussen en dan weer snel invriezen.  Net als de ijswafels die ik als kind graag at. Hartstikke lekker voor de kids na afloop van het kerstdiner! Oja de koekjes heb ik dus  niet weggeven haha.

Perfecte kinder traktatie

Aan de slag ermee. Het bolletje vanille-ijs hebben we nog even door de kokos gerold. Het lijkt nu alsof ze in een mooi sneeuw landschap staan. We hebben er een filmpje van gemaakt dan kun je zien dat het reuze leuk en simpel is om te maken. Wil je ze echt proeven dan mag je zelf aan de bak!

Heb je nu niet een koekjes vorm van dit gemberkoek mannetje dan kun je natuurlijk ook kerstboompjes of kerststerren vullen met een bolletje vanille-ijs met kokos. Misschien vind je chocolade-ijs er wel lekker tussen of een andere smaak.

Waar komen de gingerbread koekjes vandaan?

Gingerbread cookies vinden hun oorsprong in Europa, waar ze al sinds de Middeleeuwen populair zijn. Ze werden geïntroduceerd door kruisvaarders die specerijen zoals gember meebrachten uit het Midden-Oosten. In de loop der tijd zijn verschillende variaties van dit koekje ontstaan in verschillende culturen.

De lekkerste Italiaanse koekjes 

Wij bakken trouwens heel graag koekjes. Zeker met de kerstvakantie. Onze biscotti cranberry pistacchio cioccolato bijvoorbeeld de Amaretti koekjes. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci

 

Steps

1
Done

Koekjes

Bak de peperkoekmannetjes. (Recept in link verhaal)

2
Done

IJs

Schep een bolletje ijs die je eerst door de kokosrasp rolt.
Leg deze tussen de koekjes en druk even aan.
Vries ze weer in en haal ze tijdens het dessert eruit.

3
Done

Tips

Gebruik ook andere vormpjes. Voor kerst bijvoorbeeld kerst sterren of kerstboom koekvormpjes.
Chocolade ijs lijkt ons ook verrukkelijk. Kies je eigen favoriete smaakje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
limoncello ijstaart
previous
Limoncello ijstaart
Italiaanse kaas balletjes
next
Italiaanse kaasballetjes
limoncello ijstaart
previous
Limoncello ijstaart
Italiaanse kaas balletjes
next
Italiaanse kaasballetjes

Add Your Comment