Ingredients
-
300 gram bloem
-
7 gram bakpoeder
-
Snufje zout
-
125 gram Suiker
-
60 gram roomboterGesmolten
-
2 eieren
-
Flinke hand cranberrieVerse
-
90 gram pistachenootjes
Directions
Biscotti cranberry pistachio!
Verslaafd zijn we hieraan! De allerlekkerste koekjes uit Italië. Echt een feestje om te bakken en laten we het maar niet over het opeten hiervan hebben.
Biscotti cranberry pistachio smaken werkelijk elke dag maar deze speciale editie is helemaal leuk om met kerst te bakken. Tja deze maand gebruiken we extra veel cranberry en samen met de pistachenootjes een zalige combinatie. Zie hier het filmpje!
Jullie kennen natuurlijk onze Italiaanse cantuccini. Een zelfde soort koekje gevuld met heel veel amandelen. Deze koekjes hebben vele namen in Italië, cantucci of cantuccini en vallen allemaal onder de noemer biscotti.
Wat ze allemaal hetzelfde hebben is dat ze super makkelijk te maken zijn. Het is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar te roeren. Daarna kneed je dit tot een grote bal. Dit compacte deeg halveer je en maakt er twee dikke langwerpige plakken van.
Hoppela de oven in en bakken maar! Nadat ze iets zijn afgekoeld snijd je met een scherp mes mooie koekjes en bakt ze nog even 5 minuten na. Ze worden dan nog iets knapperiger. Je mag deze stap overslaan wanneer je iets meer van zachte koekjes.
Nu even bedenken aan wie ik deze ga weggeven. Denk maar niet dat we alle baksels zelf opeten. Ook José heeft de neiging toch een kilootje zwaarder te worden als ze alles zelf opeet. Mariëlla daarentegen kan het wel hebben haha.
Nu met de kerst periode voor de deur vinden wij het ontzettend leuk om zelf kleine kadootjes te maken. Verpakt deze verrukkelijke koekjes in een mooie zakje met een kerstlintje eraan. Zeker weten dat je je lieve vrienden en familie hier een plezier meedoet!
Inmiddels hebben we al heel veel lekkere Italiaanse koekjes gebakken. Veelal door Mariëlla want zij is de echte bakqueen. Kennen jullie misschien de Amaretti koekjes. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes
Steps
1
Done
|
CranberryWij gebruiken verse cranberry’s die we even fijn hakken. Diepvries kan ook. |
2
Done
4 minuten
|
IngrediëntenMeng de bloem met bakpoeder, voeg suiker, snuf zout, gesmolten roomboter, 2 eieren, pistachenootjes en cranberry’s toe. |
3
Done
2 minuten
|
Deeg |
4
Done
25 minuten
|
OvenLaat de plakken 25 minuten bakken in een voor verwarmde oven van 180°. |
5
Done
5 minuten
|
SnijdenNeem een scherp mes en snijd de plakken in reepjes van ongeveer een cm breed. |
6
Done
|
Tip |