0 0
Biscotti cranberry pistachio

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Bloem
7 gram Bakpoeder
Snufje zout
125 gram Suiker
60 gram Roomboter Gesmolten
2 eieren
Flinke hand cranberrie Verse
90 gram Pistache nootjes

Biscotti cranberry pistachio

biscotti cranberry pistachio

De lekkerste Italiaanse koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Biscotti cranberry pistachio!

Verslaafd zijn we hieraan! De allerlekkerste koekjes uit Italië. Echt een feestje om te bakken en laten we het maar niet over het opeten hiervan hebben.
Biscotti cranberry pistachio smaken werkelijk elke dag maar deze speciale editie is helemaal leuk om met kerst te bakken. Tja deze maand gebruiken we extra veel cranberry en samen met de pistachenootjes een zalige combinatie. Zie hier het filmpje!

Jullie kennen natuurlijk onze Italiaanse cantuccini. Een zelfde soort koekje gevuld met heel veel amandelen. Deze koekjes hebben vele namen in Italië, cantucci of cantuccini en vallen allemaal onder de noemer biscotti.

Wat ze allemaal hetzelfde hebben is dat ze super makkelijk te maken zijn. Het is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar te roeren. Daarna kneed je dit tot een grote bal. Dit compacte deeg halveer je en maakt er twee dikke langwerpige plakken van.
Hoppela de oven in en bakken maar! Nadat ze iets zijn afgekoeld snijd je met een scherp mes mooie koekjes en bakt ze nog even 5 minuten na. Ze worden dan nog iets knapperiger. Je mag deze stap overslaan wanneer je iets meer van zachte koekjes.

Nu even bedenken aan wie ik deze ga weggeven. Denk maar niet dat we alle baksels zelf opeten. Ook José heeft de neiging toch een kilootje zwaarder te worden als ze alles zelf opeet. Mariëlla daarentegen kan het wel hebben haha.
Nu met de kerst periode voor de deur vinden wij het ontzettend leuk om zelf kleine kadootjes te maken. Verpakt deze verrukkelijke koekjes in een mooie zakje met een kerstlintje eraan. Zeker weten dat je je lieve vrienden en familie hier een plezier meedoet!

Inmiddels hebben we al heel veel lekkere Italiaanse koekjes gebakken. Veelal door Mariëlla want zij is de echte bakqueen. Kennen jullie misschien de Amaretti koekjes. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes

Steps

1
Done

Cranberry

Wij gebruiken verse cranberry’s die we even fijn hakken. Diepvries kan ook.

2
Done
4 minuten

Ingrediënten

Meng de bloem met bakpoeder, voeg suiker, snuf zout, gesmolten roomboter, 2 eieren, pistachenootjes en cranberry’s toe.
Roer dit goed en kneed een paar minuten met je handen tot een compact deeg.

3
Done
2 minuten

Deeg

Halveer de bal en maak 2 dikke platte plakken die op een bakblik met bakpapier legt.

4
Done
25 minuten

Oven

Laat de plakken 25 minuten bakken in een voor verwarmde oven van 180°.
Wanneer ze goudbruin zijn mogen ze uit de oven.
Laat even 10 minuten afkoelen.

5
Done
5 minuten

Snijden

Neem een scherp mes en snijd de plakken in reepjes van ongeveer een cm breed.
Leg ze plat op bakpapier terug en bak nog 5 minuten na.
Wil je iets zachtere koekjes dan bak je ze niet na.

6
Done

Tip

Verpak de koekjes in folie met een leuk lintje en stukje kerstgroen.
Een leuk kado om weg te geven met kerst!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rustiek brood bakken
previous
Rustiek brood bakken
plaattaart appel parmaham gorgonzola
next
Plaattaart appel parmaham gorgonzola
rustiek brood bakken
previous
Rustiek brood bakken
plaattaart appel parmaham gorgonzola
next
Plaattaart appel parmaham gorgonzola

Add Your Comment