0 0
Plaattaart appel parmaham gorgonzola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
100 gram ricotta kaas
6 plakjes parmaham
1 grote Appel
Klein handje Walnoten
15 cranberrie
Paar takjes verse tijm
Stukje Gorgonzola kaas
1 eieren

Plaattaart appel parmaham gorgonzola

De lekkerste en makkelijkste plaattaart

Ingredients

Directions

Share

Plaattaart appel parmaham gorgonzola!

Als er iets is wat altijd fantastisch smaakt dan is het wel deze plaattaart appel parmaham gorgonzola. Eentje die natuurlijk makkelijk te maken is en op verschillende momenten kan worden geserveerd. Wij aten het als voorgerechtje. Leg er bijvoorbeeld wat plukjes rucola sla omheen zodat je direct een leuke presentatie hebt.

Wij zijn inmiddels helemaal in de kerstsferen en we dachten om deze met kerst te serveren. Wanneer je de plaattaart in kleinere stukjes snijdt heb je ook een heerlijke borrelhap. Met oud & nieuw in het vooruitzicht  een topper al zeggen wij het zelf.   Het heerlijke van de plaattaart is altijd dat het van tevoren gemaakt kan worden en op moment surprème kan worden afgebakken.

De plaattaart heeft verschillende smaken. Het fris zoete van de appel en het kleine zuurtje van de cranberries. Een beetje bite met walnoten en natuurlijk de Italiaanse gorgonzola kaas maakt het helemaal af. Ben je niet zo’n fan van een pikante kaas dan kun je ook een mildere  kaas gebruiken zoals Parmezaanse kaas of mozzarella.

Wij hebben deze plaattaart al eerder gemaakt maar dan met peer in plaats van appel. Ook heel lekker voor de variatie. Kijk maar eens naar de plaattaart met peer parmaham en gorgonzola.

Wij werken heel graag met bladerdeeg omdat het zo heerlijk te verwerken is, en je kan zelf helemaal los gaan met je favoriete smaken, Probeer eens met verschillende groenten. Een mooie basis waar je na het bakken bijvoorbeeld zalm of tonijn bij doet. Voor de feestelijke dagen is onze kerstkrans van bladerdeeg vol met Italiaanse smaken.

De zalm bladerdeeg krans is ook een echte allemansvriend en deze mag gewoon niet ontbreken bij de borrel. Wij maken deze zo vaak dat we deze blind kunnen maken en met tien minuten in de oven hebben staan.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarmde oven voor op 200°C

2
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit.
Prik met een vork gaatjes.
Smeer de ricotta erop.
Hou een halve centimeter vrij van de buitenrand.

3
Done
3 minuten

Beleggen

Beleg met plakjes appel, plakjes Parmaham, cranberry, walnoot en stukjes gorgonzola. Eindig met verse tijmblaadjes.

4
Done
1 minuut

Ei

Vouw de buitenrand ietsje naar binnen en smeer in met een geklutst eitje.

5
Done

Oven

Bak de plaattaart op een bakblik af in 25 minuten af. Oven op 200 °C.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
biscotti cranberry pistachio
previous
Biscotti cranberry pistachio
cannoli tompouce
next
Cannoli tompouce
biscotti cranberry pistachio
previous
Biscotti cranberry pistachio
cannoli tompouce
next
Cannoli tompouce

Add Your Comment