Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
100 gram ricotta kaas
-
6 plakjes parmaham
-
1 grote Appel
-
Klein handje Walnoten
-
15 cranberrie
-
Paar takjes verse tijm
-
Stukje Gorgonzola kaas
-
1 eieren
Directions
Plaattaart appel parmaham gorgonzola!
Als er iets is wat altijd fantastisch smaakt dan is het wel deze plaattaart appel parmaham gorgonzola. Eentje die natuurlijk makkelijk te maken is en op verschillende momenten kan worden geserveerd. Wij aten het als voorgerechtje. Leg er bijvoorbeeld wat plukjes rucola sla omheen zodat je direct een leuke presentatie hebt.
Wij zijn inmiddels helemaal in de kerstsferen en we dachten om deze met kerst te serveren. Wanneer je de plaattaart in kleinere stukjes snijdt heb je ook een heerlijke borrelhap. Met oud & nieuw in het vooruitzicht een topper al zeggen wij het zelf. Het heerlijke van de plaattaart is altijd dat het van tevoren gemaakt kan worden en op moment surprème kan worden afgebakken.
De plaattaart heeft verschillende smaken. Het fris zoete van de appel en het kleine zuurtje van de cranberries. Een beetje bite met walnoten en natuurlijk de Italiaanse gorgonzola kaas maakt het helemaal af. Ben je niet zo’n fan van een pikante kaas dan kun je ook een mildere kaas gebruiken zoals Parmezaanse kaas of mozzarella.
Wij hebben deze plaattaart al eerder gemaakt maar dan met peer in plaats van appel. Ook heel lekker voor de variatie. Kijk maar eens naar de plaattaart met peer parmaham en gorgonzola.
Wij werken heel graag met bladerdeeg omdat het zo heerlijk te verwerken is, en je kan zelf helemaal los gaan met je favoriete smaken, Probeer eens met verschillende groenten. Een mooie basis waar je na het bakken bijvoorbeeld zalm of tonijn bij doet. Voor de feestelijke dagen is onze kerstkrans van bladerdeeg vol met Italiaanse smaken.
De zalm bladerdeeg krans is ook een echte allemansvriend en deze mag gewoon niet ontbreken bij de borrel. Wij maken deze zo vaak dat we deze blind kunnen maken en met tien minuten in de oven hebben staan.
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarmde oven voor op 200°C |
2
Done
2 minuten
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit. |
3
Done
3 minuten
|
BeleggenBeleg met plakjes appel, plakjes Parmaham, cranberry, walnoot en stukjes gorgonzola. Eindig met verse tijmblaadjes. |
4
Done
1 minuut
|
EiVouw de buitenrand ietsje naar binnen en smeer in met een geklutst eitje. |
5
Done
|
Oven |