0 0
Cannoli tompouce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x recept Cannoli Siciliani
1 zakje Banketbakkers room Oetker
1 zakje Roze glazuur Oetker
1 eet Poedersuiker

Cannoli tompouce

Een heerlijke combinatie van de Siciliaanse cannoli met Nederlandse tompouce!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • 1x recept Cannoli Siciliani

Directions

Share

Cannoli tompouce!

Het is me een weekje wel hoor met de hele hype van de crompoucen. Terwijl onze crompouce online gaat  staat er dezelfde dag in het nieuws dat de uitvinder van de crompouce een rechtszaak aanspant. De bakker die deze variant croissant tompouce heeft uitgevonden heeft inmiddels een licentie op de naam en owee als je die gebruikt. Ach we snappen de bakker wel met zijn prachtige idee en vooral heerlijke variant.

Veel belangrijker is onze cannoli tompouce. Bedacht door de CookingQueens en iedereen mag hem namaken. Een fantastische lekkernij met de vulling van een tompouce. Wij vroegen ons wel af hoe we deze moesten noemen en onze volgers  kwamen met de vele namen. Heel originele maar we hebben toch gekozen voor cannoli tompouce zodat iedereen die makkelijk online terug kan vinden.

Nu vragen veel mensen zich misschien af wat een cannoli is. Wanneer je op Sicilië bent geweest heb je dit zeker gegeten want je ziet ze bij alle bakkerijen liggen.

Wat is een cannoli?

Een Siciliaanse cannolo is een traditioneel Italiaans dessert afkomstig uit Sicilië. Het bestaat uit een knapperige, buisvormige gebakken deegrol, meestal gevuld met zoete ricotta-kaas en vaak aangevuld met ingrediënten zoals chocolade, gekonfijt fruit of noten.

Door het deeg van het koekje meerdere keren dubbel te vouwen en heel plat te rollen ontstaan er na het bakken de kleine bubbeltjes in het koekje. Er zit zelfs een beetje Marsala wijn in het deeg. Super leuk om een keer te bakken maar je hebt wel de buisjes nodig.

In het recept van vandaag beschrijven niet de hele methode om deze Bij te bakken maar klik even door in deze link cannoli Siciliani.

Wij hebben ze dit keer dus gevuld met banketbakkersroom  uit een pakje. Natuurlijk is het nog lekkerder om dit zelf te bakken met ons recept banketbakkersroom / chocoladeroom. Een klein beetje roze glazuur op het koekje en  aftoppen met een beetje poeder suiker.

Hier een filmpje!

Dit moesten we natuurlijk eerst aan Mario laten proeven en die vond het fantastisch lekker. Nu moeten we zeggen dat hij  alles met banketbakkersroom verrukkelijk vindt!

Steps

1
Done

Cannoli maken

Klik op de link Recept Cannoli Siciliani
( link in verhaal ) Wij gebruiken het halve recept.

2
Done

Banketbakkers room

Volg de gebruiksaanwijzing op het zakje. Wij gebruiken volle melk voor extra stevig room.
Je kunt ook zelf banketbakkersroom maken (link in verhaal)

3
Done

Glazuur

Leg het zakje kant en klare glazuur in warm water zodat je dit makkelijker kunt spuiten.

4
Done

Vullen

Schep de room in een ziplockzakje of spuitzak. L
Knip een puntje ervan af en vul hiermee de koekjes.
Spuit wat roze glazuur op het koekje en zeef er poedersuiker over.
De cannoli kun je goed bewaren in een afgesloten bakje.
Vul de koekjes net voordat je ze gaat serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
plaattaart appel parmaham gorgonzola
previous
Plaattaart appel parmaham gorgonzola
cranberry compote
next
Cranberry compote
plaattaart appel parmaham gorgonzola
previous
Plaattaart appel parmaham gorgonzola
cranberry compote
next
Cranberry compote

Add Your Comment