0 0
Crompouce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4-5 Croissants
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
1 zakje Dr. Oetker Banketbakkers room
500 ml Melk

Crompouce

Heel makkelijk zelf te maken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Crompouce!

Haha, we hebben ze toch gemaakt! Het was wel even weer een dingetje deze crompouce.  Op dit moment zie je bij elke bakkerij deze  geglazuurde croissantjes liggen en zelfs ook in de koeling bij de Appie.  Het is dus een hype en als we ergens  dol op zijn dan zijn het deze zoete verwennerijen die viral gaan op de social media.

Wat is een Crompouce?

Voor degene die echt nooit op social media zitten kan het zomaar zijn dat je dit lekkere hapje gemist hebt. We zullen even uitleggen wat dit nu precies is. Kijk dan even naar dit filmpje! Als je goed naar de naam kijkt lees je het al de cro is van croissant en de pouce is van tompouce. Nou die twee ken je allebei wel. Hier is een heerlijke mix van gemaakt. Een lekkere gevulde croissant met de vulling van tompouce en de heerlijke zoete glazuurlaag er bovenop.

Eerst twijfelde we of we dit gingen maken omdat dit het meest simpele gerecht ever is. Wanneer wij twijfelen of we dit gaan maken vragen we aan onze volgers of ze dit willen zien. Er was wel een tweedeling want een minderheid vindt dit gewoon te zoet. Gelukkig was er een meerderheid dus moesten we aan de slag. De vriend van Mariëlla Maks gaf  het definitieve oordeel: Maken.

Hoe maak je dit?

We gaan vandaag voor een makkelijke versie. In de supermarkt hebben ze van Dr.Oetker banketbakkersroom die alleen maar aan hoeft te lengen met water of melk. Wij kiezen voor aanlengen met melk omdat de room dan steviger wordt.  Zelfs het roze glazuur hebben ze kant en klaar in een spuitzak. Deze hoef je alleen maar even op te warmen. Nu kan het wel zomaar zijn dat dit uitverkocht is. Gelukkig hadden wij nog een zakje roomvulling in de kast. Natuurlijk kun je zelf ook banketbakkersroom maken want ons recept is prima! Of het lekker was? Zalig!

Wat ook leuk is om te maken is de cronnoli croissant cannoli, een mix van croissant en cannoli.

 

Steps

1
Done

Banketbakkers room

Meng de mix van banketbakkersroom samen met 500 ml melk.
Meng dit met een mixer voor 1 minuut.
Zet even koud in de koelkast.
Wij scheppen het is een spuitzak, maar kan ook in een ziplock zakje of gewoon met een lepel scheppen.
Je kunt ook heel makkelijk zelf banketbakkers room maken!( zie recept link in verhaal)

2
Done

Croissant

Halveer de croissant.
Spuit of schep hier de banketbakkersroom op een kant.
Doe de andere helft erop.

3
Done

Glazuur

Verwarm het dichte zakje roze glazuur in warm water.
Knip een puntje ervan af en op deze manier kun je de glazuur erop spuiten.
Wij doen dit in streepjes voor degene die niet zo zoet wil, maar je kunt ook een flinke laag erboven op smeren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
previous
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
pain au chocolat met pepernoten
next
Pain au chocolat met pepernoten
lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
previous
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
pain au chocolat met pepernoten
next
Pain au chocolat met pepernoten

Add Your Comment