Ingredients
-
1x recept Pesto broodkrans
-
Extra
-
Halve Flespompoen
-
1 eetlepel Pumpkin spiceKaneel mag ook
-
8 Pompoen pitjes
-
Klein scheutje Zonnebloem olie
-
Klein scheutje Olijfolie
Directions
Pompoen broodjes!
De lekkerste en leukste broodjes maak jezelf. Deze pompoen broodjes hadden we al eerder op Instagram gespot, en het idee om deze broodjes te maken zat al tijden in het hoofd. In Japan zijn ze dol op deze broodjes en gebruiken ze de kabacha pompoen. Dit is de een heerlijk zoete groen uitziende pompoen. Wij konden die niet vinden dus zijn we aan de slag gegaan met de fles pompoen. Deze fles pompoen is ook makkelijker te schillen en snijden, dat scheelt.
Omdat we al een heel fijn brioche broodjes recept hebben, is dat de basis voor het broodje. Brioche is een heerlijk zoet, melkachtig brood. Wij hebben het gevuld met pompoen puree, bij het deeg wat Pumpkin Spice mix gedaan. Het vouwen ging verbazend goed en gemakkelijk. Een super leuk werkje!
Kijk maar snel in het recept, daar vind je de manier hoe je een bolletje omtovert in een pompoen.
KABOCHA POMPOEN
De kabocha pompoen is een Japanse pompoensoort die sinds een paar jaar ook in Nederland wordt geteeld. Van binnen oranje, van buiten mat groen met lichte strepen en vlekjes. Ze zijn in verschillende maten te koop en deze pompoen smaakt extra zoet, een beetje naar tamme kastanje. Je kunt ze voor alles gebruiken. Koken, stomen, bakken en grillen roosteren enzovoorts. Heerlijk voor een pompoensoep. Kom je deze delicate pompoen tegen, neem het zeker een keer mee.
BRIOCHE
Een brioche of melk brood is zo lekker licht en luchtig dat het bijna de structuur heeft als een cake. Oorspronkelijk komt dit prachtige brood uit Frankrijk. Met ons brioche recept kun je alle kanten uit denk maar eens aan onze kersttopper de Pesto broodkrans of het verrukkelijke Pistache brood. Ons brioche recept is heel makkelijk zelf te maken, en hoeft niet de hele nacht te rijzen. Ga jij het snel maken?
Steps
1
Done
|
DeegMaak 1x het recept Pesto broodkrans. |
2
Done
20 minuten
|
PompoenSchil de fles pompoen en snijd deze in blokjes. |
3
Done
|
Vormen |
4
Done
10 minten
|
Vormen |
5
Done
5 minuten
|
TouwtjesKnip 24 touwtjes van ongeveer 30 cm. |
6
Done
30 minuten
|
Knopen |
7
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
8
Done
35 minuten
|
OvenSmeerde broodjes in met een kwastje met olijfolie. |
9
Done
|
TipOm te voorkomen dat de pompoen puree langs de naden eruit gaat, kun je ervoor voor kiezen om alleen de puree ( ietsje meer dan) door het beslag te doen en niet de broodjes te vullen. Misschien iets makkelijker. |
10
Done
|
ServerenServeer de broodjes met wat pompoen humus of een bakje olijfolie met wat zout en peper. |