0 0
Pompoen broodjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x recept Pesto broodkrans
Extra
Halve Flespompoen
1 eetlepel Pumpkin spice Kaneel mag ook
8 Pompoen pitjes
Klein scheutje Zonnebloem olie
Klein scheutje Olijfolie

Pompoen broodjes

Super leuk broodje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1x recept Pesto broodkrans

  • Extra

Directions

Share

Pompoen broodjes!

De lekkerste en leukste broodjes maak jezelf. Deze pompoen broodjes hadden we al eerder op Instagram gespot, en het idee om deze broodjes te maken zat al tijden in het hoofd. In Japan zijn ze dol op deze broodjes en gebruiken ze de kabacha  pompoen. Dit is de een heerlijk zoete groen uitziende pompoen.  Wij konden die niet vinden dus zijn we aan de slag gegaan met de fles pompoen. Deze fles pompoen is ook makkelijker te schillen en snijden, dat scheelt.

Omdat we al een heel fijn brioche broodjes recept hebben, is dat de basis voor het broodje. Brioche is een heerlijk zoet, melkachtig brood. Wij hebben het gevuld met pompoen puree, bij het deeg wat Pumpkin Spice mix gedaan.  Het vouwen ging verbazend goed en gemakkelijk. Een super leuk werkje!

Kijk maar snel in het recept, daar vind je de manier hoe je een bolletje omtovert in een pompoen.

KABOCHA POMPOEN

De kabocha pompoen is een Japanse pompoensoort die sinds een paar jaar ook in Nederland wordt geteeld. Van binnen oranje, van buiten mat groen met lichte strepen en vlekjes. Ze zijn in verschillende maten te koop en deze pompoen smaakt extra zoet, een beetje naar tamme kastanje. Je kunt ze voor alles gebruiken. Koken, stomen, bakken en grillen roosteren enzovoorts. Heerlijk voor een pompoensoep. Kom je deze delicate pompoen tegen, neem het zeker een keer mee.

BRIOCHE

Een brioche of melk brood is zo lekker licht en luchtig dat het bijna de structuur heeft als een cake. Oorspronkelijk komt dit prachtige brood uit Frankrijk. Met ons brioche recept kun je alle kanten uit denk maar eens aan onze kersttopper de Pesto broodkrans of het verrukkelijke Pistache brood. Ons brioche recept is heel makkelijk zelf te maken, en hoeft niet de hele nacht te rijzen. Ga jij het snel maken?

Steps

1
Done

Deeg

Maak 1x het recept Pesto broodkrans.
Voeg bij de bloem een eetlepel Pumpkin Spice mix of kaneel. Wanneer het deeg zo goed als klaar is meng je er drie eetlepels pompoenpuree door.

2
Done
20 minuten

Pompoen

Schil de fles pompoen en snijd deze in blokjes.
Stoom de blokjes in de stoomoven totdat ze gaar zijn (20 minuten) Je kunt ze ook koken in water. Giet ze dan wel goed af.
Pureer de gare pompoen en voeg zout en peper toe.
Verse tijm is ook erg lekker erbij.

3
Done

Vormen

Na het rijzen van het deeg, verdeel je het deeg in 6 stukken.
Deze stukjes hoeven niet allemaal even groot. Het is ook wel leuk om verschillende soorten pompoen broodjes te maken.

4
Done
10 minten

Vormen

Rol elk stukje deeg uit tot een rond lapje
Smeer een beetje pompoenpuree over het midden van een uitgerold lapje deeg.
Vouw de twee zijkanten naar elkaar, daarna de twee buitenkanten er omheen. Draai het bolletje om en vorm het tussen je handen.

5
Done
5 minuten

Touwtjes

Knip 24 touwtjes van ongeveer 30 cm.
Wikkel de touwtjes door de zonnebloemolie. Dit voorkomt dat ze aan het broodje blijven plakken.

6
Done
30 minuten

Knopen

Legt de touwtjes over elkaar zie foto. Hier op het bolletje. Knoop de touwtjes aan elkaar. Niet al te strak. Laat ze nu op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.

7
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

8
Done
35 minuten

Oven

Smeerde broodjes in met een kwastje met olijfolie.
De broodjes mogen ongeveer 35 minuten in de oven.
Nadat ze mooi bruin zijn geworden kunnen ze de oven uit.
Laat ze afkoelen op een rekje. Verwijder voorzichtig de touwtjes en stop in het midden een pompoenpit.

9
Done

Tip

Om te voorkomen dat de pompoen puree langs de naden eruit gaat, kun je ervoor voor kiezen om alleen de puree ( ietsje meer dan) door het beslag te doen en niet de broodjes te vullen. Misschien iets makkelijker.

10
Done

Serveren

Serveer de broodjes met wat pompoen humus of een bakje olijfolie met wat zout en peper.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Andijviestampot met gehaktballetjes
previous
Andijviestamppot met gehaktballetjes
next
Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas
Andijviestampot met gehaktballetjes
previous
Andijviestamppot met gehaktballetjes
next
Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas

Add Your Comment