Ingredients
-
500 gram Bloem type ‘OO‘
-
8 gram Droge gist
-
175 gram Volle melk of soya melk
-
4 eieren
-
2 eetlepel honing
-
1 theelepel Vanille extract
-
1 eetlepel Citroen raspSinaasappel rasp kan ook
-
100 gram Suiker
-
Zout
-
50 gram Roomboter
Directions
https://cookingqueens.nl/recipe/koffie-granita/Brioche col tuppo!
Brioche broodjes uit Sicilië hebben een hoedje op; de tuppo. Dit hoedje is eigenlijk een dotje, zoals een dotje op een dame haar hoofd. Een typisch Siciliaans zoet broodje. Deze broodjes gaan samen met het fantastische granita ijs.
Je eet als het ontbijt, maar lekker bij de koffie om 11 uur kan ook. Ook eet men het s’avonds met vrienden. Wij hebben er veel gegeten deze zomer samen met het allerlekkerste Granita ijs. Thuis gingen we natuurlijk direct aan de slag om dit heerlijke broodje te maken. Omdat we al een geweldig brioche recept hebben, hebben we dit als basis gebruikt en ietsje aangevuld.
Hoe eet je nu dit Siciliaanse brioche broodje? Als eerste verwijder je het hoedje die je lekker opeet. Daarna breek of snijd het in tweeën en vul het met granita ijs.
Heb je geen ijsje dan pak je gewoon een pot Nutella!
In het recept vind je foto’s hoe je dit het beste kan maken. Hier de link naar de bijpassende Siciliaanse citroen granita, en de verrukkelijke granita van koffie en slagroom.
Ga jij aan de slag met dit recept, eet de broodjes dezelfde dag of vries ze na het koelen in voor de lekkerste smaak.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Melk en gistVerwarm de melk lauwwarm. Voeg de gist toe en laat het 1 minuten inwerken. Daarna goed roeren en minuten 10 minuten laten staan. |
2
Done
4 minuten
|
Eieren en suikerKlop 3 eieren samen met de suiker in de mixer voor 4 minuten. Gebruik je beslaghaak. |
3
Done
6 minuten
|
Bloem, zout, melkmengsel, honing, citroenrasp, vanille extract.Voeg hierbij de bloem, zout, honing, citroenrasp, vanille extract toe. Mix dit met een deeghaak ongeveer 3 minuten. Doe nu de blokjes boter (op kamertemperatuur) erbij. Mix dit nogmaals 2 tot 3 minuten. Wanneer het beslag te plakkerig is doe er nog ietsje bloem bij tot dat je een compact deeg hebt. |
4
Done
1 uur
|
DeegNeem 2 bakblikken met bakpapier. Laat deze nog een minimaal een uur rijzen. Je kan het afdekken, maar zorg dat je folie niet duwt op het bolletje. |
5
Done
2 minunten
|
EiKluts een ei, en smeer de bolletjes met een kwastje in. |
6
Done
30 minuten
|
Oven verwarmen op 175 gradenBak de broodjes in ongeveer in 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen op rekje. |
7
Done
|
TipEet de broodjes dezelfde dag, heb je te veel vries deze na het afkoelen direct in. De broodjes zijn namelijk maar één dag vers. |