0 0
Gezond bananenbrood met havermout

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis
3 Rijpe bananen
2 eieren
140 gram havermout
50 gram Amandelmeel
50 ml Agave siroop
1 theelepel Baking soda
Extra (optioneel)
75 gram Frambozen
50 gram Pecan noten
100 gram Pure chocolade

Gezond bananenbrood met havermout

Die chocolade maakt het af!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis

  • Extra (optioneel)

Directions

Share

Op zoek naar een heerlijke én gezonde snack? Dan is een snel gezond bananenbrood met havermout jouw nieuwe favoriet! Als fervente liefhebbers van gezonde tussendoortjes delen we regelmatig onze lekkerste bananenbroodcreaties online. Maar dit keer springt onze laatste editie er echt wel uit. Benieuwd waarom? Lees snel verder!

Glutenvrij bananenbrood

Normaal gesproken gebruiken we volkoren meel voor ons bananenbrood. Maar deze keer hebben we gekozen voor een mix van havermout en amandelmeel. Dit kun je gewoon kant-en-klaar kopen, maar wij malen graag onze eigen havermout tot meel in de keukenmachine. Met havermout wordt dit bananenbrood bovendien helemaal glutenvrij.

Hoe maak je gezond bananenbrood met havermout?

Het is super eenvoudig! In plaats van een traditioneel cakeblik, bakken we het dit keer in een vierkante vorm, zodat je handige vierkantjes kunt snijden in plaats van plakjes. Lekker praktisch, toch? We mengen rijpe bananen met eieren, havermout en amandelmeel, en zoeten het geheel met agavesiroop. Voor wat extra smaak voegen we dit keer frambozen toe, maar je kunt natuurlijk variëren met je favoriete fruit en noten. En als kers op de taart: een flinke hoeveelheid pure chocolade erbovenop! Krijg je al zin om de keuken in te duiken?

Met onze eenvoudige basis van banaan, ei en meel kun je eindeloos variëren. Voeg verschillende soorten fruit en noten toe voor een nieuwe smaakbeleving elke dag.

Hoe bewaar je bananenbrood?

Het blijft heerlijk vers als je het inpakt in folie of bewaart in een luchtdichte bak in de koelkast. Zo geniet je tot wel 7 dagen lang van je gezonde lekkernij. Wat ook zeker handig is om een aantal stukjes in te vriezen zodat je elke dag een stukje mee kan nemen naar werk!

Natuurlijk hebben we nog meer bananenbroodrecepten voor extra inspiratie.

 

 

 

 

Steps

1
Done

Bakblik

Bekleed een bakblik met bakpapier.

2
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
Done
5 minuten

Banaan ei

Prak de banaan en meng dit met 2 eieren.
Maal de havermout in een keukenmachine.
Voeg agavesiroop of honing toe.
Gevolgd door de havermout samen met amandelmeel en baking soda.
Roer als laatste de frambozen erdoor.

4
Done

Oven

Schenk het beslag in het bakblik en verdeel er gehakte chocolade over.
Bak 40 minuten op 180 °C.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grieks gebakken feta
previous
Griekse gebakken feta
next
Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven
Grieks gebakken feta
previous
Griekse gebakken feta
next
Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven

Add Your Comment