Ingredients
-
Basis
-
3 Rijpe bananen
-
2 eieren
-
140 gram havermout
-
50 gram Amandelmeel
-
50 ml Agave siroop
-
1 theelepel Baking soda
-
Extra (optioneel)
-
75 gram Frambozen
-
50 gram Pecan noten
-
100 gram Pure chocolade
Directions
Op zoek naar een heerlijke én gezonde snack? Dan is een snel gezond bananenbrood met havermout jouw nieuwe favoriet! Als fervente liefhebbers van gezonde tussendoortjes delen we regelmatig onze lekkerste bananenbroodcreaties online. Maar dit keer springt onze laatste editie er echt wel uit. Benieuwd waarom? Lees snel verder!
Glutenvrij bananenbrood
Normaal gesproken gebruiken we volkoren meel voor ons bananenbrood. Maar deze keer hebben we gekozen voor een mix van havermout en amandelmeel. Dit kun je gewoon kant-en-klaar kopen, maar wij malen graag onze eigen havermout tot meel in de keukenmachine. Met havermout wordt dit bananenbrood bovendien helemaal glutenvrij.
Hoe maak je gezond bananenbrood met havermout?
Het is super eenvoudig! In plaats van een traditioneel cakeblik, bakken we het dit keer in een vierkante vorm, zodat je handige vierkantjes kunt snijden in plaats van plakjes. Lekker praktisch, toch? We mengen rijpe bananen met eieren, havermout en amandelmeel, en zoeten het geheel met agavesiroop. Voor wat extra smaak voegen we dit keer frambozen toe, maar je kunt natuurlijk variëren met je favoriete fruit en noten. En als kers op de taart: een flinke hoeveelheid pure chocolade erbovenop! Krijg je al zin om de keuken in te duiken?
Met onze eenvoudige basis van banaan, ei en meel kun je eindeloos variëren. Voeg verschillende soorten fruit en noten toe voor een nieuwe smaakbeleving elke dag.
Hoe bewaar je bananenbrood?
Het blijft heerlijk vers als je het inpakt in folie of bewaart in een luchtdichte bak in de koelkast. Zo geniet je tot wel 7 dagen lang van je gezonde lekkernij. Wat ook zeker handig is om een aantal stukjes in te vriezen zodat je elke dag een stukje mee kan nemen naar werk!
Natuurlijk hebben we nog meer bananenbroodrecepten voor extra inspiratie.
Steps
1
Done
|
BakblikBekleed een bakblik met bakpapier. |
2
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 °C. |
3
Done
5 minuten
|
Banaan eiPrak de banaan en meng dit met 2 eieren. |
4
Done
|
Oven |