0 0
Bananenbrood met appel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Appelmengsel
2 Appel
1 eetlepel Roomboter
50 gram Rozijnen
2 eetlepel Agave siroop Of honing
Beslag
2-3 Bananen
2 eieren
100 gram Volkoren bloem Of havermeel
2 theelepel Bakpoeder
50 ml Lichte olijfolie
2 eetlepel Agave siroop
Extra
2 eetlepel Pijnboompitten
Vanillesaus
100 ml Vanillevla
100 ml Slagroom

Bananenbrood met appel

Bananenbrood met de smaak van apfelstrudel!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Appelmengsel

  • Beslag

  • Extra

  • Vanillesaus

Directions

Share

Zin in een snel en lekker bakavontuur? Dan moet je echt gaan voor bananenbrood met appel! Wij zijn er helemaal weg van en bakken bijna elke week wel een gezonde variant. Wat zo fijn is aan ons basisrecept voor smeuïg bananenbrood, is dat je er eindeloos mee kunt experimenteren.

Gezond bananenbrood bakken

Onze bakkoningin van deze heerlijke gezonde lekkernij is Mariëlla. Binnen 10 minuten heeft ze een smakelijk baksel in de oven staan, om er vervolgens elke dag op het werk van te genieten. En omdat er banaan, volkoren meel, olijfolie en gezonde zoetstof in zitten, hoef je je absoluut niet schuldig te voelen bij elke hap. Bovendien is het lekker vullend, perfect als ontbijt of tussendoortje.

Mariëlla heeft haar moeder ook al aangestoken met haar liefde voor deze gezonde traktatie. En omdat ze graag varieert, heeft ze dit keer gekozen voor een appel bananenbrood. Maar niet zomaar een appel, nee, appeltjes met de smaken van een overheerlijke Italiaanse apfelstrudel. Dat moet je echt eens proberen! Kijk maar eens naar het filmpje!

Snel bananenbrood maken

Hoe maak je dit verrukkelijke bananenbrood? Als eerste bereiden we het apfelstrudel mengsel voor. Na het snijden van de appeltjes laat je deze zachtjes bakken in een pannetje, samen met een lepel roomboter, wat agavesiroop en rozijnen. Terwijl dat staat te pruttelen, prak je de rijpe bananen en klop je ze samen met eieren. Voeg daar volkorenbloem, bakpoeder, olijfolie en agavesiroop aan toe. Giet het mengsel in een bakvorm en na 40 minuten kun je genieten van een heerlijk versgebakken bananenbrood. Serveer het met een simpele en makkelijke vanillesaus voor een extra verwennerij. Ja, dat maakt het misschien iets minder gezond, maar hé, soms moet je jezelf gewoon verwennen!

Het lekkerste bananenbrood 
Inmiddels hebben we al vele banenbrood versies.
Wellicht leuk om ook deze te proberen!
*Smeuïg pompoen bananenbrood

 

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Apfelstrudel mengsel

Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Giet daarna af.
Snijd de appel met schil in kleine blokjes.
Bak deze 10 minuten aan met een lepel roomboter, agavesiroop en gewelde rozijnen.

2
Done
5 minuten

Beslag

Prak de rijpe bananen fijn en mix deze met 2 eieren.
Voeg de bloem, agavesiroop, olijfolie, bakpoeder toe en meng tot een vloeibaar beslag.
Wij gebruiken hiervoor een keukenmachine maar dit kan prima met een garde.

3
Done
2 minuten

Bakblik

Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Smeer het blik even in met een beetje olie dan plakt het papier aan het blik.
(Wij gebruiken een vorm van 20 cm)

4
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 175° C.

5
Done
1 minuut

Bakblik vullen

Giet de helft van het beslag in de vorm.
Verdeel hierop de appeltjes. Daarop de rest van het beslag.
Eindig met extra pijnboompitten.

6
Done
40 minuten

Oven

Schuif het blik de oven in .
Bak 40-45 minuten op 175 °C.
Wannneer de bovenkant te snel gaat leg je er halverwege even wat aluminiumfolie op.
Prik met een satéprikker in het broodje. Komt de prikker er droog uit dan is deze klaar.
Laat afkoelen op een rooster.

7
Done
4 minuten

Vanillesaus

Klop de slagroom met een garde in een steelpannetje.
Voeg de vanille vla toe en roer erdoor terwijl je dit zachtjes verwarmd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bagel met chopped salad
previous
Bagel met chopped salad
croissant met pistachecrème
next
Croissant met pistachecrème
Bagel met chopped salad
previous
Bagel met chopped salad
croissant met pistachecrème
next
Croissant met pistachecrème

Add Your Comment