0 0
Smeuïg bananen notenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Bananen Riipen
2 eieren
100 gr Volkoren meel
50ml Lichte olijfolie
2 eetlepel honing Agave
Zakje of 8 gram Bakpoeder
1 eetlepel Kaneel
2 eetlepel Amandel schaafsel
200 gram Gemengde noten mix

Smeuïg bananen notenbrood

Een lekker vullend bananen broodje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Smeuïg bananen notenbrood!

Sinds ik (José) niks meer snoep tussendoor, betekent dat niet dat ik even goed wat lekkers wil. Ik wist van Mariëlla dat zij al een keer een verrukkelijk smeuïg  bananenbrood had gebakken en het werd tijd voor moeders om dit ook maar een keer te proberen. Er lagen nog een paar bananen. Voor extra vulling en een vol gevoel heb ik er een hand gemengde noten bij gedaan. Ohh en wat was dit lekker.

Dit gezonde smeuïg bananen notenbrood is een makkelijk en gezond bakrecept, en binnen 15 minuten staat het in de oven, een echte aanrader dus! Typ eens bananenbrood op de zoekbalk en de lekkerste gezonde baksels komen tevoorschijn!

Hier het voor het lekkerste bananenbrood recept, deze kun je gebruiken en zelf aanvullen met je favoriete fruit of nootjes..hier voor een leuke variatie als toetje! Ook bananenbrood appelmuffins zijn zalig.

Snel bananen rijpen

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren…

De meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.

Ga maar snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt!

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Wij gebruiken een cake vorm van 20 cm. De meeste cake blikken zijn groter, pas dan je recept aan. Bekleed het bakblik met twee stroken bakpapier. Op deze manier kun je heel makkelijk je baksel eruit tillen.

2
Done
2 minuten

Bananen en noten

Prak de rijpe bananen in een kom met een vork.
Hak de noten mix een beetje fijn tussen een theedoek of in een hakmixer.
Wil je liever hele noten in je broodje dan sla je dit over.

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.
Wanneer je kunt bakken met stoom gebruik dan hetelucht met 30%stoom.

4
Done
2 minuten

Mengen

Meng de bananen met de eieren in een mixer, daarna het meel, bakpoeder, olie, honing, kaneel en noten. Mix kort tot dat je een mengsel hebt.

5
Done
35 minuten

Bakken

Plaats het bananen brood in de oven en bak 35 minuten op 180° wanneer een saté stokje schoon uit het bananen brood komt is het klaar.

6
Done

Tip

Mocht je een keer wat oude bananen brood plakjes over hebben dan is het ook heel erg geschikt als dessert samen met een bolletje ijs. De link voor dit heerlijke toetje staat in het verhaal.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Artisjokken
previous
Artisjok op 3 manieren
Wafels met aardbeien en chocolade
next
Wafels met aardbeien en chocolade
Artisjokken
previous
Artisjok op 3 manieren
Wafels met aardbeien en chocolade
next
Wafels met aardbeien en chocolade

Add Your Comment