0 0
Smeuïg bananen notenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Bananen Riipen
2 Eieren
100 gr Volkoren meel
50ml Lichte olijfolie
2 eetlepel Honing Agave
Zakje of 8 gram Bakpoeder
1 eetlepel Kaneel
2 eetlepel Amandel schaafsel
200 gram Gemengde noten mix

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smeuïg bananen notenbrood

Een lekker vullend bananen broodje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Smeuïg bananen notenbrood!

Sinds ik (José) niks meer snoep tussendoor, betekent dat niet dat ik even goed wat lekkers wil. Ik wist van Mariëlla dat zij al een keer een verrukkelijk smeuïg  bananen brood had gebakken en het werd tijd voor moeders om dit ook maar een keer te proberen. Voor extra vulling en een vol gevoel heb ik er een hand gemengde noten bij gedaan. Ohhen wat was dit lekker.

Het is een ontzettend makkelijk recept, en binnen 15 minuten staat het in de oven, een echte aanrader dus!

Klik hier voor het basis recept van het bananenbrood en hier voor een leuke variatie als toetje!

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Wij gebruiken een cake vorm van 20 cm. De meeste cake blikken zijn groter, pas dan je recept aan. Bekleed het bakblik met twee stroken bakpapier. Op deze manier kun je heel makkelijk je baksel eruit tillen.

2
Done
2 minuten

Bananen en noten

Prak de rijpe bananen in een kom met een vork.
Hak de noten mix een beetje fijn tussen een theedoek of in een hakmixer.
Wil je liever hele noten in je broodje dan sla je dit over.

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.
Wanneer je kunt bakken met stoom volgen dan 30%stoom toe.

4
Done
2 minuten

Mengen

Meng de bananen met de eieren in een mixer volgen daarna het mail, bakpoeder, olie, honing, kaneel en noten mix kort tot dat je een mengsel hebt.

5
Done
35 minuten

Bakken

Plaats het bananen brood in de oven en bak 35 minuten op 180° wanneer een saté stokje schoon uit het bananen brood komt is het klaar.

6
Done

Tip

Mocht je een keer wat oude bananen brood plakjes over hebben dan is het ook heel erg geschikt als dessert samen met een bolletje ijs. De link voor dit heerlijke toetje staat in het verhaal.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Artisjokken
previous
Artisjok op 3 manieren
Artisjokken
previous
Artisjok op 3 manieren

Add Your Comment