Ingredients
-
2 BananenRiipen
-
2 eieren
-
100 gr Volkoren meel
-
50ml Lichte olijfolie
-
2 eetlepel honingAgave
-
Zakje of 8 gram Bakpoeder
-
1 eetlepel Kaneel
-
2 eetlepel Amandel schaafsel
-
200 gram Gemengde noten mix
Directions
Smeuïg bananen notenbrood!
Sinds ik (José) niks meer snoep tussendoor, betekent dat niet dat ik even goed wat lekkers wil. Ik wist van Mariëlla dat zij al een keer een verrukkelijk smeuïg bananenbrood had gebakken en het werd tijd voor moeders om dit ook maar een keer te proberen. Er lagen nog een paar bananen. Voor extra vulling en een vol gevoel heb ik er een hand gemengde noten bij gedaan. Ohh en wat was dit lekker.
Dit gezonde smeuïg bananen notenbrood is een makkelijk en gezond bakrecept, en binnen 15 minuten staat het in de oven, een echte aanrader dus! Typ eens bananenbrood op de zoekbalk en de lekkerste gezonde baksels komen tevoorschijn!
Hier het voor het lekkerste bananenbrood recept, deze kun je gebruiken en zelf aanvullen met je favoriete fruit of nootjes..hier voor een leuke variatie als toetje! Ook bananenbrood appelmuffins zijn zalig.
Snel bananen rijpen
Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren…
De meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.
Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.
Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.
Ga maar snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt!
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikWij gebruiken een cake vorm van 20 cm. De meeste cake blikken zijn groter, pas dan je recept aan. Bekleed het bakblik met twee stroken bakpapier. Op deze manier kun je heel makkelijk je baksel eruit tillen. |
2
Done
2 minuten
|
Bananen en notenPrak de rijpe bananen in een kom met een vork. |
3
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
4
Done
2 minuten
|
MengenMeng de bananen met de eieren in een mixer, daarna het meel, bakpoeder, olie, honing, kaneel en noten. Mix kort tot dat je een mengsel hebt. |
5
Done
35 minuten
|
BakkenPlaats het bananen brood in de oven en bak 35 minuten op 180° wanneer een saté stokje schoon uit het bananen brood komt is het klaar. |
6
Done
|
TipMocht je een keer wat oude bananen brood plakjes over hebben dan is het ook heel erg geschikt als dessert samen met een bolletje ijs. De link voor dit heerlijke toetje staat in het verhaal. |