0 0
Sushi tartaar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kopje Sushi rijst
1 Avocado
Stukje komkommer
6 Krabsticks
1-2 Nori vellen
1 Plakje Gerookte zalm
1 theelepel Sesam zaadjes
Klein bakje Tomaten mayonaise
1 eetlepel Citroensap

Sushi tartaar

Een fantastisch voorgerecht!

Ingredients

Directions

Share

 

Ben je een sushi liefhebber? Dan staat er een culinaire verrassing voor je klaar! Deze sushi tartaar is een feest voor je smaakpapillen. Met de kerstdagen in het vooruitzicht gaan we voor luxe gerechten, en een tartaar is iets wat we meestal alleen in restaurants bestellen. Maar waarom wachten tot een avondje uit als je het thuis kunt maken?

Met kerst hebben we al eens een Italiaanse steak tartaar en tomaten tartaar  geserveerd, en geloof me, die zorgden voor stralende gezichten aan tafel. Nu heeft José een briljant idee: sushi! En als dat idee eenmaal in zijn hoofd zit, rust zij niet voordat het is gerealiseerd. Laten we sushi maken. We gaan voor een variant op de bekende California roll  maar dan in een prachtige ronde vorm. Dankzij handige kookringen kunnen we de mooiste, kleurrijke laagjes creëren. Een geslaagd sushi  gerecht.

Hoe maak je een sushi tartaar?

De opbouw is simpel maar verrukkelijk:

  1. Een keurig rondje nori op de bodem.
  2. Een laagje gekookte sushi rijst.
  3. Fijn gesneden blokjes avocado, gevolgd door krab. De krabsticks krijgen een upgrade met onze zelfgemaakte tomatenmayonaise – een nieuwe favoriet die je in een handomdraai maakt. En geloof me, het smaakt niet alleen bij sushi, maar ook bij de risottoballetjes uit de airfryer.
  4. Extra sushi rijst en een laagje nori voor die kenmerkende groene uitstraling. We maken het af met zalm snippers, een drizzle van tomaten mayonaise  snufje zout en sesamzaadjes.

Na het maken en filmen viel ons oog op de dun gesneden komkommer die we waren vergeten toe te voegen. Oeps! Maar geen paniek, die hoort er zeker bij voor die heerlijke knapperige textuur. Zet het maar snel in het recept, want een laagje komkommer mag niet ontbreken. Hieronder vind je het filmpje!

Dit voorgerecht is niet alleen super lekker, maar ook nog eens ontzettend leuk om te maken. Je kunt ze ook in kleine ringetjes snijden voor een borrelhapje. En geloof me, dit smaakt niet alleen met kerst.

Vegetarische sushi

Heb je zin in een vegetarische variant? Probeer dan eens onze overheerlijke courgette sushi. Succes gegarandeerd!

 

 

Steps

1
Done

Tomaten mayonaise

Maak de tomaten mayonaise.
Zie link recept in het verhaal.

2
Done

Sushi rijst

Kookt de rijst volgens het recept op de verpakking.

3
Done

Avocado

Snijd de avocado in blokjes.
Giet er wat citroensap over zodat het niet verkleurd.

4
Done

Krab

Snijdt de krabsticks in kleine stukjes fijn en meng met een paar eetlepel tomaten mayonaise.

5
Done

Laagjes

Gebruik een kookring.
Vet deze aan de binnenkant in met wat olijfolie zodat deze er later makkelijk afglijd.
Begin met een in rond geknipt nori vel. Hierop heel dunne plakjes komkommer.
Hierop wat sushi rijst. Druk goed aan met een lepel.
Hierop avocado en krab.
Hierop dun gesneden komkommer en rijst.
Eindig met nori en wat zalm snippers.
Eromheen extra tomaten mayonaise en sesam zaadjes .

6
Done

tip

Wij gebruiken een grote kookring, maar je hebt ook een maatje kleiner.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cranberry mimosa
previous
Cranberry mimosa
tomaten mayonaise
next
Tomaten mayonaise
cranberry mimosa
previous
Cranberry mimosa
tomaten mayonaise
next
Tomaten mayonaise

Add Your Comment