Ingredients
-
1 kopje sushirijst
-
1 avocado
-
Stukje komkommer
-
6 krabstick
-
1-2 norivellen
-
1 Plakje gerookte zalm
-
1 theelepel sesamzaadjes
-
Klein bakje Tomaten mayonaise
-
1 eetlepel citroensap
Directions
Ben je een sushi liefhebber? Dan staat er een culinaire verrassing voor je klaar! Deze sushi tartaar is een feest voor je smaakpapillen. Met de kerstdagen in het vooruitzicht gaan we voor luxe gerechten, en een tartaar is iets wat we meestal alleen in restaurants bestellen. Maar waarom wachten tot een avondje uit als je het thuis kunt maken?
Met kerst hebben we al eens een Italiaanse steak tartaar en tomaten tartaar geserveerd, en geloof me, die zorgden voor stralende gezichten aan tafel. Nu heeft José een briljant idee: sushi! En als dat idee eenmaal in zijn hoofd zit, rust zij niet voordat het is gerealiseerd. Laten we sushi maken. We gaan voor een variant op de bekende California roll maar dan in een prachtige ronde vorm. Dankzij handige kookringen kunnen we de mooiste, kleurrijke laagjes creëren. Een geslaagd sushi gerecht.
Hoe maak je een sushi tartaar?
De opbouw is simpel maar verrukkelijk:
- Een keurig rondje nori op de bodem.
- Een laagje gekookte sushi rijst.
- Fijn gesneden blokjes avocado, gevolgd door krab. De krabsticks krijgen een upgrade met onze zelfgemaakte tomatenmayonaise – een nieuwe favoriet die je in een handomdraai maakt. En geloof me, het smaakt niet alleen bij sushi, maar ook bij de risottoballetjes uit de airfryer.
- Extra sushi rijst en een laagje nori voor die kenmerkende groene uitstraling. We maken het af met zalm snippers, een drizzle van tomaten mayonaise snufje zout en sesamzaadjes.
Na het maken en filmen viel ons oog op de dun gesneden komkommer die we waren vergeten toe te voegen. Oeps! Maar geen paniek, die hoort er zeker bij voor die heerlijke knapperige textuur. Zet het maar snel in het recept, want een laagje komkommer mag niet ontbreken. Hieronder vind je het filmpje!
Dit voorgerecht is niet alleen super lekker, maar ook nog eens ontzettend leuk om te maken. Je kunt ze ook in kleine ringetjes snijden voor een borrelhapje. En geloof me, dit smaakt niet alleen met kerst.
Vegetarische sushi
Heb je zin in een vegetarische variant? Probeer dan eens onze overheerlijke courgette sushi. Succes gegarandeerd!
Steps
1
Done
|
Tomaten mayonaiseMaak de tomaten mayonaise. |
2
Done
|
Sushi rijstKookt de rijst volgens het recept op de verpakking. |
3
Done
|
Avocado |
4
Done
|
KrabSnijdt de krabsticks in kleine stukjes fijn en meng met een paar eetlepel tomaten mayonaise. |
5
Done
|
LaagjesGebruik een kookring. |
6
Done
|
tipWij gebruiken een grote kookring, maar je hebt ook een maatje kleiner. |