0 0
Tomaten mayonaise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 kleine tomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
1/4 theelepel Chili flakes
Naar smaak Zout
1 theelepel Dyon mosterd
30 ml Olijfolie

Tomaten mayonaise

Deze mayo past overal bij!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zin in een tomaten mayonaise? Lees dan snel verder. Er is één ding wat je niet in onze koelkast zult vinden: mayonaise. Mariëlla, haar broer en vader zijn niet zo’n fan van sausjes, behalve José, die graag een frietje in de mayo dipt. Maar om het alleen voor zichzelf te kopen, doet ze dat dan weer niet.

Ontdek vegan mayonaise

Onlangs hebben we tomatenmayonaise ontdekt. Hoewel Mariëlla en de rest van de familie het nog niet hebben geprobeerd, zijn ze er zeker van dat ze het verrukkelijk zullen vinden. Deze mayo bevat geen ei, alleen smaakvolle tomaatjes en veel olijfolie. Een vleugje mosterd, extra basilicum en chiliflakes maken dit sausje helemaal af. Een perfecte vegan mayonaise!

Het perfecte sausje

We hebben dit heerlijke Italiaanse sausje al gebruikt vaak gebruikt voor onze sushi tartaar, coquilles met tomaten mayonaise of  voor snelle feestelijke voorgerechten in glaasjes. Als je graag je gefrituurde hapjes in saus doopt, kies dan voor deze vegan versie. En bedenk eens hoe fantastisch dit zal smaken bij airfryer risotto balletjes

Hoe maak je het?

De tomatensaus is in een mum van tijd klaar. Pureer smaakvolle verse tomaatjes met wat mosterd, verse basilicum, en voeg extra chiliflakes, zout en peper toe naar smaak. Voeg langzaam de olijfolie toe en pureer tot een smeuïge substantie. Hier hebben we geen eigeel nodig, zoals bij gewone mayonaise.

Misschien leuk om een filmpje hiervan te zien.

Het lekkerste simpele sausje

Eigenlijk is dit het allerlekkerste simpele sausje, en toch noemen wij het mayo. We zijn er zeker van dat ook de Italianen hier dol op zullen zijn, net als op al onze andere sauzen. En het beste van alles? Dit sausje is vegan. Dus waar wacht je nog op? Probeer het snel eens uit!”

Kijk snel naar de spinazie pesto en rucola pesto. Natuurlijk blijft onze Zelfgemaakte basilicum pesto altijd een succes.

Steps

1
Done

Tomaten

Gebruik rijpe tomaatjes.
Halveer deze even en laat het meeste vocht er uitlopen in een zeefje.
Dit hoeft niet per se maar dit maakt de mayo ietsje romiger.
De velletjes mogen aan de tomaatjes blijven .
Voeg basilicumblaadjes toe, chiliflakes wanneer je een pittig sausje wilt en wat zout.
Pureer dit met de staafmixer.
Giet nu de olijfolie erbij en pureer nog even totdat je saus lekker romig wordt.

2
Done

Serveren en bewaren

De saus blijft een paar dagen goed in een afgesloten bakje in de koeling.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sushi tartaar
previous
Sushi tartaar
3 x snelle feestelijke voorgerechten
next
Snelle feestelijke voorgerechten
sushi tartaar
previous
Sushi tartaar
3 x snelle feestelijke voorgerechten
next
Snelle feestelijke voorgerechten

Add Your Comment