0 0
Snelle feestelijke voorgerechten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Zakje rucola Sla melange kan ook
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
Klein bekertje Crème fraiche
10 takjes Bieslook
1 theelepel verse tijm
1 theelepel Citroensap
50 gram Gerookte zalm
50 gram Hollandse garnalen
8 kleine tomaatjes
Klein bakje Tomaten mayonaise

Snelle feestelijke voorgerechten

Zien ze er niet prachtig uit!

Ingredients

Directions

Share

Geen gedoe tijdens de feestdagen, wij hebben 3 snelle feestelijke voorgerechten voor jullie. Wij maken het jullie graag makkelijk. Stress is absoluut niet nodig, vooral niet voor kerst. Het draait allemaal om een gezellige avond, en laten we eerlijk zijn, een uitgebreid diner is toch wel een must.

Eenvoudige voorgerechten 

Ons geheim voor een geslaagd voorgerecht? Houd het simpel! Presentatie is key, dus serveer je gerecht op een prachtig bordje of in een elegant glaasje. Met deze lekkerste voorgerechten heb je in no-time iets heerlijks op tafel staan. En het beste? Je hebt nog keuzemogelijkheden ook, want afwisseling maakt het feest compleet!

Gevulde glaasjes als voorgerecht

Of je nu gaat voor garnalen, zalm, of een vegetarische optie, deze gevulde glaasjes zijn altijd een hit. Het simpele koude voorgerecht is makkelijk van te voren te bereiden. Begin met een bedje van frisse veldsla of pittige rucola, licht gekruid met zout, peper en olijfolie. Vervolg met een laagje romige crème fraîche, op smaak gebracht met verse bieslook en tijm. Top het af met je favoriete ingrediënten, zoals verse Hollandse garnalen van de visboer, sappige zalm, of knapperige cherrytomaatjes. Krijg je al trek in deze snelle feestelijke voorgerechten?

Hoe maak je tomatenmayonaise?

Voeg wat dunne komkommerreepjes toe voor een verfrissende crunch, en maak het af met een royale lepel tomaten mayonaise. Dit smaakvolle sausje, gemaakt van tomaat, olijfolie, basilicum en een vleugje chiliflakes, geeft elk gerecht een extra dimensie. En het beste van alles? Het is supermakkelijk zelf te maken! Gebruik het ook als dip bij je aperitief of kaasplateau een must.

Koude voorgerechten

En voor wie zin heeft in iets anders dan glaasjes, hebben we de zalm burrata bonbon als absolute favoriet van vorig jaar.
En als je nog ruimte hebt voor een dessert, bekijk dan zeker onze verrukkelijke 5 x tiramisu in glaasjes.  Gegarandeerd een feestelijke afsluiter van je kerstdiner.

 

Steps

1
Done

Sla

Kies een sla. Wij gebruiken rucola ( wel even de grote takjes halveren want die kunnen in je keel blijven steken)
Een veldsla of sla melange is zachter.
Maak dit aan met zout en peper naar smaak en klein scheutje olijfolie.
Zet klaar.

2
Done

Komkommer

Schil de komkommer.
Snijd deze in fijne lintjes of kleine blokjes. ( gebruik niet de zaden)
Zet klaar.

3
Done

Tomaat

Snijd de tomaten fijn en maak aan met zout peper en scheutje olijfolie.
Hele waterige tomaten laat je eerst even uitlekken.

4
Done

Tomaat mayonaise

Maak een tomaten mayonaise.
Het recept hiervan vind je via de link in het verhaal.

5
Done

Glaasjes of bordjes

Vul de bodem van het glaasje of potje met de aangemaakte sla.
Hier bovenop een grote theelepel met het crème fraiche mengsel.
Er omheen de komkommer.
Erop gesneden stukjes zalm of Hollandse garnalen en als vegetarische versie de tomaatjes.
Eindig met een kloddertje tomaten mayonaise.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tomaten mayonaise
previous
Tomaten mayonaise
kaki burrata
next
Kaki met burrata
tomaten mayonaise
previous
Tomaten mayonaise
kaki burrata
next
Kaki met burrata

Add Your Comment