0 0
5 x tiramisu in glaasjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis Tiramisu
250 ml Slagroom
250 gram Mascarpone
2 eieren
4 eetlepel Poedersuiker
Appel lange vingers
3 Espresso
Scheutje Amaretto
20 Lange vingers
5 Appel
1 eetlepel Roomboter
3 eetlepel Bruine suiker
2 eetlepel Amandelschaafsel
Halve theelepel Kaneel
Cranberry compote mét biscotti
3 Espresso
Scheutje Amaretto
20 Biscotti/ cantuccini
Zie link in verhaal 1 x recept cranberry compote
3 eetlepel Pistache nootjes
Framboos en lange vingers
3 Espresso
Scheutje Amaretto
20 Lange vingers
250 gram Frambozen
2 eetlepel Suiker
30 ml Water
2 eetlepel Citroensap
Voor decoratie verse munt
Bosbessen amaretti
3 Espresso
Scheutje Amaretto
25 stuks Amaretti koekjes
250 gram Bosbessen
2 eetlepel Suiker
30 ml Water
2 eetlepel Citroensap
Authentieke Tiramisu
3 Espresso
Scheutje Amaretto
25 Lange vingers
1 eetlepel Cacao poeder
Decoratie rode bessen
Decoratie verse munt

5 x tiramisu in glaasjes

De keuze is reuze!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis Tiramisu

  • Appel lange vingers

  • Cranberry compote mét biscotti

  • Framboos en lange vingers

  • Bosbessen amaretti

  • Authentieke Tiramisu

Directions

Share

5 x tiramisu in glaasjes!

Ben je je nog aan het verdiepen in een heerlijk feestelijk dessert? Nou een ding is zeker bij ons zit je goed!! Tja bij de Queens gaan we met kerst meestal voor een Italiaanse tiramisu. Het is echt ons lievelings dessert en met ruim twintig Italianen aan tafel zit je met dit toetje altijd goed.

Onze authentieke tiramisu is heel populair. Hoe dat komt? Uhhhhh we mogen wel zeggen dat het de allerlekkerste is een origineel recept. Het is een super fijn recept en zeker wanneer je veel gasten hebt dan maken wij dit vliegensvlug klaar. Het enige wat een beetje nodig hebt is tijd, want een dag of twee dagen later zijn alle smaken ingetrokken. Perfect om dus al voor de feestdagen zelf thuis te bereiden en klaar te hebben staan

Dezelfde roombasis gebruiken we voor onze nieuwe 5 x tiramisu in glaasjes.
We hebben er even over nagedacht wat de meest lekkere combinaties zijn. Wij hopen dat je snel een keuze kunt maken. Alhoewel een proeverij van dit assortiment is ook niet verkeerd!

Welk glaasje ga jij maken?

*Gekaramaliseerde appeltjes met amandel en lange vingers.

*Cranberry compote met biscotti cranberry pistache Hier gebruik je het recept cranberry compote voor.
Ook kun je zelf biscotti cranberry pistachio zelf bakken.

*Frambozen en lange vingers

*Bosbessen en amaretti

*Authentieke tiramisu

Tiramisu basis

We maken van te voren de tiramisu basis. Wat deze basis zo lekker maakt is dat het een super romig room mengsel is. We gebruiken altijd 2 eieren. De dooier kloppen we goed op poedersuiker. Dit doen we au bain-marie zodat je het eigeel goed verwarmd zonder dat het gaat stollen. Hier roeren we goed een bakje mascarpone door. Vervolgens kloppen we de slagroom lobbig en mengen dit met het mascarpone mengsel. Het eiwit kloppen we stijf en dit gaat als laatste erdoor.

Tiramisu in taartvorm

Inmiddels hebben we deze basis met al onze Tiramisu gebruikt. Dit zijn er best wel veel. Kijk eens naar onze Tiramisu cakerol,  Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de heerlijke pistache Tiramisu!

 

Steps

1
Done

Tiramisu roommengsel

Scheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die in een pannetje gekookt water staat (au bain-marie). Roer dit 3 minuten goed door.
Voeg daarbij de mascarpone. Roer goed.
Klop het eiwit tot het stijf is. Klop de slagroom romig in een andere schaal.
Mix met een spatel de mascarponemix bij de slagroom en spatel daarna de opgeklopte eiwitten er rustig door.
Zet dit klaar
Handig om een spuitzak te vullen. Zo kun je netter de glaasjes vullen.

2
Done

Koffiemengsel

Zet drie espresso koffie en meng dit met een klein dopje Amaretto.
Gebruik je liever geen alcohol dan mag er een theelepel amandel aroma bij. ( kindvriendelijke versie)

3
Done

Appel tiramisu

Halveer de appels en verwijder klokhuis. Snijd in kleine blokjes.
Verwarm deze langzaam aan met roomboter, suiker en kaneel. Na 10 minuten laat je het afkoelen.
Vul de glaasjes met in het koffiemengsel gedrenkte lange vingers. Je zal de koekjes moeten halveren.
Hierop een laagje room, daarop wat appel, hierop een dotje room met een klein beetje appel en amandel schaafsel.

4
Done

Cranberry biscotti tiramisu

Maak de cranberry compote ( zie link verhaal)
Wil je de biscotti zelf maken ( zie link verhaal) je kunt ook de koekjes kopen.

Vul de bodem van het glaasje met in het koffiemengsel gedrenkte koekjes.
Hierop een lepel compote gevolgd door roommengsel.
Een klein schepje compote en gehakte pistache nootjes.

5
Done

Frambozen tiramisu

Maak een frambozen coulis.
Verwarm de frambozen ( houd er een paar apart voor decoratie, elk glaasje 2 of 3h
Doe er ietsje water, suiker en beetje citroensap bij. Verwarm dit zachtjes totdat alles de frambozen kapot en zacht zijn totdat je een gladde saus hebt.
Zeef de saus zodat alle pitjes eruit zijn.
Laat afkoelen.
Glaasje:
Drenk de lange vingers in het koffiemengsel en vul de bodem van de glaasjes. Je zult ze moeten breken.
Hierop de frambozen coulis en een laagje room.
Eindig met een paar frambozen en verse munt.

6
Done

Bosbessen amaretti tiramisu

Maakte een bosbessen saus.
Verwarm de bosbessen met ietsje water, suiker en citroensap. ( bewaar een aantal bosbessen voor de decoratie)
Wanneer de bosbessen kapot en een saus ontstaat laat je dit afkoelen.
Vul de bodem van het glaasje met in het koffiemengsel gedrenkte amaretti koekjes.
Hierop een laagje saus gevolgd door het roommengsel. Eindig met een paar bosbessen en kruimel van amaretti.

7
Done

Authentieke Tiramisu

Vul de bodem met in het koffiemengsel gedrenkte lange vingers. Je zult ze moeten breken.
Hierop kun je een laagje roommengsel.
Eindig met cacaopoeder en rode bessen met verse munt blaadje als decoratie.

8
Done

Tips

*Wil je liever lange vingers in andere koekjes veranderen, geen probleem.
Zo maak je je eigen variant.

*Heb je frambozen coulis of bosbessensaus over. Bewaar in potje in de koelkast. Of vries in plastic zakje in.

*kies je liever voor een grote schaal dan gebruik je extra fruit en koekjes. De roomvulling is perfect voor een schaal voor ongeveer 6-8 personen.

Wij hebben dit keer kleine glaasjes gebruikt. Heb je grote eters dan gebruik je grotere schaaltjes of glazen. Je kunt meerdere laagjes maken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chocolademelk uit Parijs
previous
Chocolademelk uit Parijs
kip cranberry
next
Kip cranberry
chocolademelk uit Parijs
previous
Chocolademelk uit Parijs
kip cranberry
next
Kip cranberry

Add Your Comment