Ingredients
-
Basis Tiramisu
-
250 ml slagroom
-
250 gram Mascarpone
-
2 eieren
-
4 eetlepel poedersuiker
-
Appel lange vingers
-
3 espresso
-
Scheutje Amaretto
-
20 Lange vingers
-
5 appel
-
1 eetlepel roomboter
-
3 eetlepel bruine suiker
-
2 eetlepel amandelschaafsel
-
Halve theelepel Kaneel
-
Cranberry compote mét biscotti
-
3 espresso
-
Scheutje Amaretto
-
20 biscotti / cantuccini
-
Zie link in verhaal 1 x recept cranberry compote
-
3 eetlepel poedersuiker
-
Framboos en lange vingers
-
3 espresso
-
Scheutje Amaretto
-
20 Lange vingers
-
250 gram frambozen
-
2 eetlepel Suiker
-
30 ml water
-
2 eetlepel citroensap
-
Voor decoratie verse munt
-
Bosbessen amaretti
-
3 espresso
-
Scheutje Amaretto
-
25 stuks amaretti koekjes
-
250 gram bosbessen
-
2 eetlepel Suiker
-
30 ml water
-
2 eetlepel citroensap
-
Authentieke Tiramisu
-
3 espresso
-
Scheutje Amaretto
-
25 Lange vingers
-
1 eetlepel Cacaopoeder
-
Decoratie rode bessen
-
Decoratie verse munt
Directions
5 x tiramisu in glaasjes!
Ben je je nog aan het verdiepen in een heerlijk feestelijk dessert? Nou een ding is zeker bij ons zit je goed!! Tja bij de Queens gaan we met kerst meestal voor een Italiaanse tiramisu. Het is echt ons lievelings dessert en met ruim twintig Italianen aan tafel zit je met dit toetje altijd goed.
Onze authentieke tiramisu is heel populair. Hoe dat komt? Uhhhhh we mogen wel zeggen dat het de allerlekkerste is een origineel recept. Het is een super fijn recept en zeker wanneer je veel gasten hebt dan maken wij dit vliegensvlug klaar. Het enige wat een beetje nodig hebt is tijd, want een dag of twee dagen later zijn alle smaken ingetrokken. Perfect om dus al voor de feestdagen zelf thuis te bereiden en klaar te hebben staan
Dezelfde roombasis gebruiken we voor onze nieuwe 5 x tiramisu in glaasjes.
We hebben er even over nagedacht wat de meest lekkere combinaties zijn. Wij hopen dat je snel een keuze kunt maken. Alhoewel een proeverij van dit assortiment is ook niet verkeerd!
Welk glaasje ga jij maken?
*Gekaramaliseerde appeltjes met amandel en lange vingers.
*Cranberry compote met biscotti cranberry pistache Hier gebruik je het recept cranberry compote voor.
Ook kun je zelf biscotti cranberry pistachio zelf bakken.
*Frambozen en lange vingers
*Bosbessen en amaretti
*Authentieke tiramisu
Tiramisu basis
We maken van te voren de tiramisu basis. Wat deze basis zo lekker maakt is dat het een super romig room mengsel is. We gebruiken altijd 2 eieren. De dooier kloppen we goed op poedersuiker. Dit doen we au bain-marie zodat je het eigeel goed verwarmd zonder dat het gaat stollen. Hier roeren we goed een bakje mascarpone door. Vervolgens kloppen we de slagroom lobbig en mengen dit met het mascarpone mengsel. Het eiwit kloppen we stijf en dit gaat als laatste erdoor.
Tiramisu in taartvorm
Inmiddels hebben we deze basis met al onze Tiramisu gebruikt. Dit zijn er best wel veel. Kijk eens naar onze Tiramisu cakerol, Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de heerlijke pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
|
Tiramisu roommengselScheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt. |
2
Done
|
KoffiemengselZet drie espresso koffie en meng dit met een klein dopje Amaretto. |
3
Done
|
Appel tiramisuHalveer de appels en verwijder klokhuis. Snijd in kleine blokjes. |
4
Done
|
Cranberry biscotti tiramisuMaak de cranberry compote ( zie link verhaal) Vul de bodem van het glaasje met in het koffiemengsel gedrenkte koekjes. |
5
Done
|
Frambozen tiramisuMaak een frambozen coulis. |
6
Done
|
Bosbessen amaretti tiramisuMaakte een bosbessen saus. |
7
Done
|
Authentieke Tiramisu |
8
Done
|
Tips*Wil je liever lange vingers in andere koekjes veranderen, geen probleem. *Heb je frambozen coulis of bosbessensaus over. Bewaar in potje in de koelkast. Of vries in plastic zakje in. *kies je liever voor een grote schaal dan gebruik je extra fruit en koekjes. De roomvulling is perfect voor een schaal voor ongeveer 6-8 personen. Wij hebben dit keer kleine glaasjes gebruikt. Heb je grote eters dan gebruik je grotere schaaltjes of glazen. Je kunt meerdere laagjes maken. |