Ingredients
-
1x Biscuit taart recept
-
2 eetlepels Poedersuiker
-
Tiramisu vulling
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
2 Ei dooiers
-
5 eetlepels Poedersuiker
-
Koffiemengsel
-
2 kopjes Espresso
-
Een scheut Amaretto
-
Extra's
-
125 gram rode bessen
-
Paar blaadjes Munt
-
4 eetlepels Cacao poeder
Directions
Tiramisu cakerol met rode bessen!
De Queens en tiramisu.. net als moeder & dochter is dit een fantastische combinatie! Wij zijn er dol op en ons familie recept van de perfecte tiramisu is dé topper van onze website. En hoe leuk dat je met een goede basis alle kanten op kunt!
Toen wij gevraagd werden door de Berrybrothers om iets lekkers met hun besjes te creëren wisten we ook direct dat we iets met tiramisu wilde maken. Een cakerol stond al een lange tijd op ons lijstje en hoe leuk en vooral lekker is het wanneer je die vult met een tiramisu crème. De rode bessen zijn een geweldige toevoeging want het zoete gaat super goede samen met het zoetzure van de rode bes. Deze rode bessen staan in de prachtige kassen in Limburg, waar wij ook een kijkje mochten nemen. Het ziet er prachtig uit en ze smaken al heerlijk uit het vuistje!
Aan de slag dan maar.. we waren wel nieuwsgierig of dit ging lukken. We hebben een cakelaag gemaakt met een biscuitbodem, een likje espresso met amaretto , heerlijk gevuld met de tiramisu creme en afgemaakt met wat cacaopoeder. Extra lekker natuurlijk de prachtige rode bessen en wat munt on top!
Wil je meer leuke rode bessen recepten lezen? Kijk een naar het zomer recepten boekje van Berrybrothers of kijk naar onze heerlijke Schnitzel met rode bessen compot!
Steps
1
Done
|
Koffie amerettoZet twee espresso koffie en meng dit met een scheutje Amaretto. Zet klaar |
2
Done
10 minuten
|
VullingScheid de eitjes zodat je het eiwit en eigeel apart hebt (het eiwit gebruiken we niet) |
3
Done
175 graden
|
Oven voorverwarmen |
4
Done
20 minuten
|
BiscuitbodemGebruik het biscuit taart recept voor de cake rol. |
5
Done
10 minuten
|
Gebakken biscuitlaagWanneer de biscuitlaag is gebakken laat je dit 5 minuten staan. |
6
Done
2 minuten
|
VullenRits de bessen van de trosjes. Houd drie of vier trosjes over voor decoratie later. |
7
Done
1 uur
|
Rollen |
8
Done
3 minuten
|
Eind toppingSmeer met een spatel het restant van het mascarponemengsel over de rol. |