0 0
Tiramisu cakerol met rode bessen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x Biscuit taart recept
2 eetlepels Poedersuiker
Tiramisu vulling
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 Ei dooiers
5 eetlepels Poedersuiker
Koffiemengsel
2 kopjes Espresso
Een scheut Amaretto
Extra's
125 gram rode bessen
Paar blaadjes Munt
4 eetlepels Cacao poeder

Tiramisu cakerol met rode bessen

Ga jij ook aan de slag met dit fantastische recept.

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Tiramisu vulling

  • Koffiemengsel

  • Extra's

Directions

Share

Tiramisu cakerol met rode bessen!

De Queens en tiramisu.. net als moeder & dochter is dit een fantastische combinatie! Wij zijn er dol op en ons familie recept van de perfecte tiramisu is dé topper van onze website. En hoe leuk dat je met een goede basis alle kanten op kunt!

Toen wij gevraagd werden door de Berrybrothers om iets lekkers met hun besjes te creëren wisten we ook direct dat we iets met tiramisu wilde maken. Een cakerol stond al een lange tijd op ons lijstje en hoe leuk en vooral lekker is het wanneer je die vult met een tiramisu crème. De rode bessen zijn een geweldige toevoeging want het zoete gaat super goede samen met het zoetzure van de rode bes. Deze rode bessen staan in de prachtige kassen in Limburg, waar wij ook een kijkje mochten nemen. Het ziet er prachtig uit en ze smaken al heerlijk uit het vuistje!

Aan de slag dan maar.. we waren wel nieuwsgierig of dit ging lukken. We hebben een cakelaag gemaakt met een biscuitbodem, een likje espresso met amaretto , heerlijk gevuld met de tiramisu creme en afgemaakt met wat cacaopoeder. Extra lekker natuurlijk de prachtige rode bessen en wat munt on top!

Wil je meer leuke rode bessen recepten lezen? Kijk een naar het zomer recepten boekje van Berrybrothers of kijk naar onze heerlijke Schnitzel met rode bessen compot!

Steps

1
Done

Koffie ameretto

Zet twee espresso koffie en meng dit met een scheutje Amaretto. Zet klaar

2
Done
10 minuten

Vulling

Scheid de eitjes zodat je het eiwit en eigeel apart hebt (het eiwit gebruiken we niet)
Roer het eigeel en poedersuiker goed in een schaal die in een pannetje kokend water staat (au bain- Marie). Roer dit 3 minuten door met een garde. Op deze manier voorkom je dat je rauwe eieren eet.
Voeg hierbij de mascarpone.
Klop de slagroom romig in een andere schaal.
Meng met een spatel de mascarponemix bij de slagroom goed door.
Zet dit koud in de koelkast

3
Done
175 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de heteluchtoven voor op 175°

4
Done
20 minuten

Biscuitbodem

Gebruik het biscuit taart recept voor de cake rol.
Gebruik een bakblik van ongeveer 30 × 40 cm. Leg een stuk bakpapier in het blik.
Verdeel het beslag over het bakblik.
Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven op 175 graden.
Hou het goed in de gaten want het mag ligt gebakken worden. Wanneer het teveel doorbakken is kun je het dadelijk niet zo goed meer rollen.

5
Done
10 minuten

Gebakken biscuitlaag

Wanneer de biscuitlaag is gebakken laat je dit 5 minuten staan.
Strooi er een laag poedersuiker over en leg een nieuw stuk bakpapier er bovenop. Neem een andere bakplaat of iets dergelijks want je keert nu je bodem om.
Je laat nu de bodem goed afkoelen.
Smeer nu met een kwastje een laagje koffielikeurmengsel erover.

6
Done
2 minuten

Vullen

Rits de bessen van de trosjes. Houd drie of vier trosjes over voor decoratie later.
Smeer de mascarponemix over de bodem, laat 1/4 achter dit gebruik je later voor de topping.
Strooi er de rode bessen over en druk die een beetje in de vulling. Eindig met een laagje cacaopoeder die je er met een zeefje over zeeft.

7
Done
1 uur

Rollen

Nu het spannende moment want je gaat de rol maken. Til het bakpapier een beetje op en doe dat over de vulling en rol langzaam door tot dat het sluit. Wij hebben de rol met plastic folie omwikkeld en een uurtje in de koelkast gelegd zodat het goed in een ronde vorm blijft.

8
Done
3 minuten

Eind topping

Smeer met een spatel het restant van het mascarponemengsel over de rol.
Je kunt het glad strijken maar ook met een soort laagjes zodat het later op een boomstam lijkt.
Decoreer met de rode bessen en wat verse muntblaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Limoncello toetje
previous
Mascarpone en limoncello toetje
Zachte taco's met garnalen
next
Zachte taco’s met garnalen
Limoncello toetje
previous
Mascarpone en limoncello toetje
Zachte taco's met garnalen
next
Zachte taco’s met garnalen

Add Your Comment