• Home
  • Borrel
  • Gefrituurde rijstvellen met caprese salade
0 0
Gefrituurde rijstvellen met caprese salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rijstvellen
Vulling
80 gram rucola
1-2 bollen Buffalo mozzarella
20’ kleine tomaatjes
Paar takjes verse basilicum
Flinke scheut Zonnebloem olie
Tomaten mayonaise

Gefrituurde rijstvellen met caprese salade

Verras je gasten met dit spektakel!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Tomaten mayonaise

Directions

Share

 

Wil je indruk maken op je gasten met een verrassend lekker hapje? Probeer dan eens deze heerlijke gefrituurde rijstvellen met Caprese salade! Dit smaakvolle gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar zal ook zeker de show stelen op elk feestje of bijeenkomst.

Hoe frituur je rijstvellen?

Rijstvellen zijn normaal gesproken bekend als de dunne velletjes die gebruikt worden voor springrolls. Maar wist je dat je ze ook kunt frituren? Snijd de ronde vellen in vieren en laat ze vervolgens krokant worden in hete zonnebloemolie. Het resultaat is een verrukkelijk knapperig bakje dat perfect is om te vullen met je favoriete salade of topping.

Caprese vulling:

Voor een authentieke Italiaanse smaak kiezen we voor een Caprese salade met verse basilicum, sappige tomaten, romige mozzarella en pittige rucola. Deze klassieke combinatie van smaken zorgt voor een ware smaaksensatie. Maak de salade van tevoren klaar en vul de rijstbakjes vlak voor het serveren voor optimale versheid en smaak.

Hoe maak je tomatenmayonaise?

De finishing touch voor dit gerecht is de tomatenmayonaise. Dit heerlijke sausje voegt een extra dimensie toe aan de smaakbeleving. Gelukkig is het maken ervan een fluitje van een cent! Mix eenvoudigweg tomaat, kruiden, Dijon-mosterd en olijfolie met een staafmixer tot een romige saus. Binnen enkele minuten heb je een verrukkelijke topping klaar om over je rijstbakjes te druppelen.

Serveer deze gefrituurde rijstvellen met Caprese salade als een verrukkelijk voorgerecht voor een etentje met vrienden, of als smaakvolle toevoeging aan je borrelplank tijdens een feestelijke gelegenheid. Met dit recept zul je zeker de smaakpapillen van je gasten verwennen en een blijvende indruk achterlaten!

Zin in nog een lekker gerechtje met de rijstvellen? Maak dan eens de zelfgemaakte summer rolls.

Wat ook heerlijk is de loempia uit Maleisië, een van de favoriete snackjes die we veel aten tijdens onze vluchten naar Maleisië.

Steps

1
Done

Rijstvel

Knip het rijstvel in vieren.
Bak deze één voor één in een laagje hete zonnebloemolie.
Na ongeveer 5-10 seconden haal je het bakje uit de olie.
Laat het bakje uitlekken op keukenpapier.
Tip: Bak de bakjes ongeveer 10 minuten voor het serveren. Ze kunnen dan nog even uitharden.

2
Done

Tomaten mayonaise

Maak de tomaten mayonaise als eerste.
Het recept vind via de recept link in het verhaal.

3
Done

Vulling

Snijd de mozzarella in blokjes en laat deze uitlekken in een zeefje.
Halveer de tomaatjes.
Meng dit alles samen met rucola.

4
Done

Serveren

Vul de bakjes direct voor het serveren. Niet eerder want het vocht uit de salade maakt de bakjes slap.
Druppel als laatste de tomaten mayonaise erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
quiche met broccoli en kaas
previous
Quiche met broccoli en kaas
affogato met vanille-ijs en chocolade
next
Affogato met vanille-ijs en chocolade
quiche met broccoli en kaas
previous
Quiche met broccoli en kaas
affogato met vanille-ijs en chocolade
next
Affogato met vanille-ijs en chocolade

Add Your Comment