Ingredients
-
200 gram witte kool
-
1 grote wortel
-
grote hand sperziebonen
-
2 cm gember
-
3 stengels lente ui
-
2 eetlepel
-
naar smaak zout en peper
-
10 vel loempiavellenTe koop bij de toko
-
500 ml zonnebloemolie
Directions
Er zijn van die snacks waarvan je denkt, waarom heb ik dat nog nooit eerder zelf gemaakt! Tatattatatatatata hier is die dan ….Loempia uit Maleisië, oftewel zoals de crew members zeggen uit KUL.
Dit snackje is een typisch geval van Crew Favorites. Tijdens de Corona crisis zijn we begonnen met het maken van de hapjes die alle KLM’ers moeten missen, omdat er helaas erg weinig gevlogen word. Tijd voor een lekkere loempia!
We krijgen het idee dat vooral de borrrel hapjes het meest gemist worden, wij snappen dat want een gezamenlijke borrel na aankomst is altijd erg gezellig. De loempia uit Maleisie zijn enorm populair. Zeker in KUL (Kuala Lumpur) want er zijn altijd meerdere bemanningen dus dikke pret.
Het leuke van dit thema is, dat ik (José) nu met deze posts op KLM FB weer veel contact heb met mijn collega’s, én dat we out of the Italian box gaan, heerlijk al die hapjes van all over the world ?
Wil jij ook even naar de andere kant van de wereld reizen, een hapje van deze snack en je vlucht kan beginnen!
Probeer ook eens de Italiaanse loempia’s en de zelfgemaakte summer rolls.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Groente snijden |
2
Done
15 minuten
|
Intrekken |
3
Done
10 minuten
|
RollenJe loempia vellen liggen nu op je werkblad, en je gaat de loempia vullen. |
4
Done
10 minuten
|
BakkenSchenk zonnebloemolie in de pan, genoeg dat de loempia er in kan drijven. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de loempia’s op een mooi bordje met wat fijn gesneden lente- ui er overheen en een heerlijke chilisaus. |