Ingredients
-
Deeg
-
300 gram Bloem
-
175 gram Boter
-
1 Ei geel
-
40 gram Poedersuiker
-
2 el Koud water
-
Vulling
-
1 blikje Gecondenseerde melk
-
Meringue
-
6 Eiwitten
-
100 gram Fijne kristalsuiker
Directions
Dulce de leche taartjes!
Deze schattige taartjes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens erg lekker. Dulche de leche is eigenlijk gewoon gecondenseerde melk die je een tijdje laat koken. Ja met een tijdje bedoelen we echt wel een poosje. Denk aan minimaal 3 uur. Dit goedje kun je dus niet heel spontaan gaan maken, een beetje planning is wel handig. Wel kun je, wanneer je eenmaal toch een blikje kookt, meteen meerdere potjes koken. Je kunt ze namelijk zeker een paar maanden bewaren. Deze substantie kun je vergelijken met karamel saus of karamel jam en in Zuid-Amerika eten ze dit veel. Men eet het daar veel op brood, maar er worden ook puddingen of ijs van gemaakt of natuurlijk verwerkt in taarten en koekjes, net zoals in dit recept! Dit taartje heeft het allemaal. Een harde koek bodem, een romige en enorm smaakvolle vulling en een lekkere meringue, want meringue smaakt overal goed op!
De koek bodem van dit taartje maken we regelmatig. Het is een fijne basis die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken voor deze aardbeien taart met banketbakkersroom gebruiken. Je moet hem even ‘blind’ bakken. Hierbij bak je de bodem eerst voor, met wat bakbonen erop, zodat de bodem lekker krokant is en niet omhoog kruipt.
Na het bakken smeer je de dulche de leche erop en de meringue en klaar om te genieten! Wanneer maak jij deze heerlijke dulce de leche taartjes klaar?
Steps
1
Done
3 uur
|
Dulche de Leche makenBegin met de dulce de leche. |
2
Done
1 uur en 30 minuten
|
Bodem makenVerwam de oven voor op 180 graden. Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje. |
3
Done
10 minuten
|
Meringue makenKlop de eiwitten in een vetvrije kom met een keukenmachine. |