0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
300 gram Bloem
175 gram Boter
1 Ei geel
40 gram Poedersuiker
2 el Koud water
Vulling
1 blikje Gecondenseerde melk
Meringue
6 Eiwitten
100 gram Fijne kristalsuiker
Dulce de leche taartjes

Dulce de leche taartjes

Een heerlijk karamel achtig taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Meringue

Directions

Share

Dulce de leche taartjes!

Deze schattige taartjes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens erg lekker. Dulche de leche is eigenlijk gewoon gecondenseerde melk die je een tijdje laat koken. Ja met een tijdje bedoelen we echt wel een poosje. Denk aan minimaal 3 uur. Dit goedje kun je dus niet heel spontaan gaan maken, een beetje planning is wel handig. Wel kun je, wanneer je eenmaal toch een blikje kookt, meteen meerdere potjes koken. Je kunt ze namelijk zeker een paar maanden bewaren. Deze substantie kun je vergelijken met karamel saus of karamel jam en in Zuid-Amerika eten ze dit veel. Men eet het daar veel op brood, maar er worden ook puddingen of ijs van gemaakt of natuurlijk verwerkt in taarten en koekjes, net zoals in dit recept! Dit taartje heeft het allemaal. Een harde koek bodem, een romige en enorm smaakvolle vulling en een lekkere meringue, want meringue smaakt overal goed op!

De koek bodem van dit taartje maken we regelmatig. Het is een fijne basis die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken voor deze aardbeien taart met banketbakkersroom gebruiken. Je moet hem even ‘blind’ bakken. Hierbij bak je de bodem eerst voor, met wat bakbonen erop, zodat de bodem lekker krokant is en niet omhoog kruipt.

Na het bakken smeer je de dulche de leche erop en de meringue en klaar om te genieten! Wanneer maak jij deze heerlijke dulce de leche taartjes klaar?

 

 

 

Steps

1
Done
3 uur

Dulche de Leche maken

Begin met de dulce de leche.
Dit is heel makkelijk maar duurt wel 3 uur.
Zet een pan kokend water op het vuur en plaats de blik erin.
Kook dit op laag vuur voor 3 uurtjes.
Zorg wel dat het blik onder water blijft staan anders ontploft het blik!
Na de 3 uren laat je het blik goed afkoelen!

2
Done
1 uur en 30 minuten

Bodem maken

Verwam de oven voor op 180 graden.
Meng in een keukenmachine de bloem, boter (in blokjes, nog koud!) en poedersuiker tot het een kruimelig deeg is. Voeg dan de ei dooier en het water toe en draai tot het een mooi deegje is.

Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje.
Haal je deeg uit de koelkast en rol op een keukenblad met bloem uit tot een mooie lap van ongeveer 3 mm.
Bekleed de ingevette bakvorm (mag rond of langwerpig zijn) met het deeg en prik er met een vork genoeg gaatjes in.
Leg er een bakpapiertje op en daarop bakgewichtjes of bonen.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
Na 15 minuten haal je de bakgewichtjes weg en bak je de bodem nog even zonder voor nog eens 15 minuten.
Laat daarna afkoelen.

3
Done
10 minuten

Meringue maken

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een keukenmachine.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
Wanneer de eiwitten mooi stijf zijn en glimmen zijn ze klaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tiramisu met koekjes
previous
Tiramisu met koekjes
pasta met pompoen en feta
next
Pasta met pompoen en feta
tiramisu met koekjes
previous
Tiramisu met koekjes
pasta met pompoen en feta
next
Pasta met pompoen en feta

Add Your Comment