0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade
4 filets Kipfilets
1 theelepel Garam of tikka masala paste Patak’s
2 tenen geraspt knoflook
1 eetlepel geraspt Gember
1 theelepel Chili poeder Kashmeri is de traditionele maar paprika of chili poeder kan ook
1 theelepel Kurkuma poeder
1 halve theelepel Komijn poeder
naar smaak zout en peper
125 gram Yoghurt Naturel of griekse yoghurt
1 eetlepel Citroensap
Voor de butter chicken
flinke scheut Olijfolie
2 eetlepel Boter
1 grote fijngesneden Uien
1 fijn gesneden rode peper Met 1 heb je medium spice
3 tenen geperst knoflook
1 eetlepel geraspt Gember
1 theelepel Garam of tikka masala paste Patak’s
1 theelepel Komijn poeder
1 theelepel Chili poeder
naar smaak zout en peper
400 gram fijn gesneden, je kunt ook blik gepelde tomaten gebruiken Tomaten
250 ml Slagroom Je kunt ook light room gebruiken
Optioneel
Handje doperwten
Butter chicken uit India

Butter chicken uit India

Onze liefde voor Indiaas eten

Cuisine:

Ingredients

  • Marinade

  • Voor de butter chicken

  • Optioneel

Directions

Share

Butter chicken uit India!

Wie vliegt er vandaag mee voor de lekkerste butter chicken uit India?

Er zijn van die bestemmingen waar niet iedereen dol op is. De vlucht naar Delhi staat bij KLMers niet in de top 10. Dus word niet echt aangevraagd.

Waardoor dat komt… daar heeft  iedereen zijn eigen reden voor. De vlucht er naartoe is volgens mij bij velen niet populair. Dat heeft dat deels te maken, dat de communicatie tussen de Indiase passagiers en wij dutchies  niet helemaal lekker gaat.
Terwijl wij een ster zijn in het communiceren met allerlei culturen verloopt een vlucht naar Delhi altijd een beetje chaotisch. Gelukkig is mijn gave als stewardess dat ik heel veel geduld heb, en daardoor altijd erg leuk contact heb met deze bijzondere lieve mensen.

Wanneer je dan eindelijk geland bent in India, word je onder gedompeld in een warm bad , met voor mij het allerleukste, de eetcultuur!
Als er iets is wat lekker is, dan is het het Indiase eten… Geen wonder dat deze butter chicken uit India door vele van de KLM crew een echte Crew Favorites is.
Lieve collega’s, mocht je dit heerlijke hapje missen, nu we niet zo veel kunnen vliegen, klik dan snel door naar het recept, met natuurlijk het bijpassende recept van Naanbrood    

Wist je dat Naan brood heel eenvoudig te maken is. Het kan bijna niet mislukken en deze zelf gemaakte broodjes smaken ook fantastisch. We moeten toegeven dat wij dit ook niet altijd zelf maken en een kant en klaar broodje kopen.

Inmiddels hebben we nog veel meer lekkere gerechten uit India klaarstaan voor je. De zalig Indiase palak paneer mag je niet missen. Probeer ook eens de dahl makhani. In India kennen ze naast naan brood ook Indiaas brood – paratha

We zijn nieuwsgierig of jullie nog een favoriet gerechtje kennen uit India. Laat het ons maken en we gaan dit voor je maken!

Steps

1
Done

Inleiding

Voordat je dit gerecht gaat maken zorg dat alle ingrediënten klaar staan.
Dit maakt het maken van alle stappen overzichtelijk!

2
Done
5 min

Marinade

Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
Voeg de knoflook,gember,masala,chilipoeder,komijn,zout, peper, yoghurt, kurkuma en citroensap bij elkaar.
Roer de kip door het kruiden mengsel, dek dit af en zet in de koelkast.
Minimaal 30 minuten, maar natuurlijk nog lekkerder als je dit dag van te voren doet.

3
Done
7 minuten

Kip bakken

Neem een hapjespan en doe daar wat olijfolie in.
Voeg de gemarineerde kip erbij en bak dit voor ongeveer 7 minuten totdat de
kip bruin gebakken is.
Haal je kip uit de pan en zet dit apart.

4
Done
20 minuten

Sudderen

Smelt in dezelfde pan de boter.
Voeg de gesneden uien en pepers toe en bak dit zachtjes 5 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut.
Voeg de masala, komijn, rode chilipoeder, zout en peper, en bak dit voor een minuut.
Voeg de gesneden tomaatjes of het blik gepelde tomaat erbij en laat dit snel aan de kook brengen.
Wanneer het kookt dan je temperatuur zacht zetten en dit 15 minuutjes later pruttelen met een deksel op de pan.

5
Done
2 minuten

Pureren

Doe de saus in een kan, en pureer het met een staafmixer tot een gladde saus.
Schenk de saus door een zeef weer in de hapjespan.
Wanneer de saus erg dik is kun je er een beetje water bij doen.

6
Done
10 minuten

Afronden

Giet de slagroom erbij en de gebakken kip.
Laat dit zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten.
De saus wordt nu iets dikker.

7
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de kip met wat gekookte rijst, het is ook erg lekker met wat zelfgebakken naam brood.
Strooi er nog wat peterselie of koriander over.
Je kunt er ook nog wat slagroom overheen schenken.

8
Done

Doperwten

Wil je het een keertje ietsje anders eten voeg dan een handje doperwtjes toe.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Basilicum citroen ijs
previous
Citroen basilicum ijs
Princes tonijn salade
next
Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”
Basilicum citroen ijs
previous
Citroen basilicum ijs
Princes tonijn salade
next
Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment