Ingredients
-
Marinade
-
4 filets Kipfilets
-
1 theelepel Garam of tikka masala pastePatak’s
-
2 tenen geraspt Knoflook
-
1 eetlepel geraspt Gember
-
1 theelepel Chili poederKashmeri is de traditionele maar paprika of chili poeder kan ook
-
1 theelepel Kurkuma poeder
-
1 halve theelepel Komijn poeder
-
naar smaak Zout en peper
-
125 gram YoghurtNaturel of griekse yoghurt
-
1 eetlepel Citroensap
-
Voor de butter chicken
-
flinke scheut Olijfolie
-
2 eetlepel Boter
-
1 grote fijngesneden Uien
-
1 fijn gesneden Rode peperMet 1 heb je medium spice
-
3 tenen geperst Knoflook
-
1 eetlepel geraspt Gember
-
1 theelepel Garam of tikka masala pastePatak’s
-
1 theelepel Komijn poeder
-
1 theelepel Chili poeder
-
naar smaak Zout en peper
-
400 gram fijn gesneden, je kunt ook blik gepelde tomaten gebruiken Tomaten
-
250 ml SlagroomJe kunt ook light room gebruiken
Directions
Wie vliegt er vandaag mee voor de lekkerste butter chicken uit Inda?
Er zijn van die bestemmingen waar niet iedereen dol op is. De vlucht naar Delhi staat bij KLMers niet in de top 10. Dus word niet echt aangevraagd.
Waardoor dat komt heeft daar heeft iedereen zijn eigen reden voor. De vlucht er naartoe is volgens mij bij velen niet populair. Dat heeft dat deels te maken, dat de communicatie tussen de Indiase passagiers en wij dutchies niet helemaal lekker gaat.
Terwijl wij een ster zijn in het communiceren met allerlei culturen verloopt een vlucht naar Delhi altijd een beetje chaotisch. Gelukkig is mijn gave als stewardess dat ik heel veel geduld heb, en daardoor altijd erg leuk contact heb met deze bijzondere lieve mensen.
Wanneer je dan eindelijk geland bent in India, word je onder gedompeld in een warm bad , met voor mij het allerleukste, de eetcultuur!
Als er iets is wat lekker is, dan is het het Indiase eten… Geen wonder dat deze butter chicken door vele van de KLM crew een echte Crew Favorites is.
Lieve collega’s, mocht je dit heerlijke hapje missen, nu we niet zo veel kunnen vliegen, klik dan snel door naar het recept, met natuurlijk het bijpassende recept van Naanbrood
Steps
1
Done
5 min
|
MarinadeSnij je kipfilets in kleine stukjes. |
2
Done
7 minuten
|
Kip bakkenNeem een hapjespan en doe daar wat olijfolie in. |
3
Done
20 minuten
|
SudderenSmelt in dezelfde pan de boter. |
4
Done
2 minuten
|
PurerenDoe je saus in een kan, en pureer het met een staafmixer tot een gladde saus. |
5
Done
10 minuten
|
AfrondenGiet je slagroom erbij en je gebakken kip. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenServeer je kip met wat gekookte rijst, het is ook erg lekker met wat zelfgebakken naam brood. |
2 Comments Hide Comments
Dit was echt heeeeerlak! Dank voor dit fijne recept. Welke groenten zou ik hierbij kunnen serveren?
Lekker met bloemkool of broccoli ☺️