0 0
Dahl Makhani

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Linzen Er zijn zwarte Indiase linzen te koop, maar lastig te vinden, gebruik daarom blonde of groene
100 gram Kidney bonen
Blikje Tomaten puree
1 Kaneelstokje
2 Kardemom peulen
1 theelepel Gemalen komijnzaad
Snuf Kurkuma
1 Laurierblaadje
2 Kruidnagel
1 teen knoflook
1 eetlepel gember geraspt Gember
Halve zonder zaadjes groene peper
1 theelepel Garam masala Is niet perse nodig, maar mocht je de kruiden hebben dan erbij doen
Lichte olijfolie Mag ook zonnebloemolie
Paar takjes Koriander
Scheutje Slagroom
Naar smaak Zout

Dahl Makhani

Vlieg je mee naar India?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dahl Makhani!

Het is echt weer tijd voor een KLM Crew Favorites …Dahl Makhani!

Misschien ken je onze KLM Crew hapjes nog? Voor de volgers die dit nu het voor het eerst zien even een uitleg; Tijdens de corona pandemie en eigenlijk nog steeds maken we alle wereldse recepten die de KLMers moeten missen omdat ze nu iets minder vliegen, maar ook voor iedereen die gekozen heeft de vertrek regeling, net zoals deze Queen José.  Heel veel verzoekjes zijn binnen gekomen op mijn vraag welk gerecht je het meest mist.

Dahl Makhani was een favorietje en wat ik zelf op dit moment echt mis is Indiaas eten. We hebben de butter chicken uit India al gepost, maar eerlijk gezegd mogen er nog veel Indiase gerechten bij.

Wanneer je dit eet waan je je weer even in de Indiase cultuur. De geur van deze hapjes en het verrukkelijke brood valt bij ons onder comfort food. En wie wil dat niet op zijn tijd!⁣

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Bij dit recept maakte wij lekkere volkoren wraps! Klik hier voor dit recept. Zelf wel eens naan brood gemaakt? Echt het proberen waard. Daan is eigenlijk heel makkelijk zelf te maken. We moeten toegeven dat we ook vaak kant en klaar pak jij de supermarkt kopen. Probeer ook eens Indiaas brood – chapatis

 

Steps

1
Done
20 minuten

Linzen

Was de linzen twee keer in koud water.
Laat ze 20 minuten zachtjes koken samen met een blaadje laurier.

2
Done
20 minuten

Saus maken

Bak de kardemom peul, kruidnagel,en kaneelstokje in een beetje olie voor 10 minuten op zacht vuur.
Voeg de fijngesneden knoflook, gesneden groene peper, komijnpoeder, kurkuma extra garam masala , zout naar smaak en geraspte gember erbij en bak even aan.
Daarbij doe je de tomatenpuree en 50 ml water.
Laat dit 10 minuten met deksel zachtjes koken.

3
Done
60 minuten

Smaken bij elkaar

Voeg dit bij de linzen samen met gewassen kidneybonen en scheutje slagroom.
Laat dit liefste een uurtje zachtjes koken, dan krijg je een heerlijke en romige saus. In India doen ze er het liefst een eetlepel roomboter bij, maar dat heb ik overgeslagen.

4
Done

Serveren

Natuurlijk wat gesneden koriander erover(je kunt ook wat platte peterselie gebruiken voor de kleur, wanneer je geen koriander lover bent)
Maak je chapatis brood, of serveer met rijst.
Smullen.

5
Done

Tip

Nog een leuke tip van een stewardess gebruik ipv slagroom een vega room of kokosroom!

6
Done

TIP

Garam Masala kruiden kun bij de AH kopen.
Wil je niet alle andere kruiden kopen zoals kardemom, kaneel ed dan kun je ook de garam kopen, dit is een mengsel van alle boven genoemde kruiden, inclusief koriander en prima om te gebruiken. . Gebruik je alleen deze garam masala neem dan een eetlepel!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pittige geroosterde pompoensoep
previous
Pittige geroosterde pompoensoep
Pasta met stoofvlees
next
Pasta met langzaam gegaard vlees
Pittige geroosterde pompoensoep
previous
Pittige geroosterde pompoensoep
Pasta met stoofvlees
next
Pasta met langzaam gegaard vlees

Add Your Comment