0 0
Raket cocktail met Aperol

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 gram Frambozen
100 gram Ananas
4 sinaasappel
160 ml Aperol
Koud water
6 ijsklontjes

Raket cocktail met Aperol

Fruitig & fris

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Raket cocktail met Aperol!

Kennen jullie nog de post van het raket ijsje? Je weet wel dat heerlijke populaire ijsje met de drie kleuren roze oranje en geel. Wij zullen er heel veel gegeten hebben in ons leven. Van dit ijsje wist je misschien nog niet wist dat er geen spoor van fruit zit. Heel knap van Ola om op een andere manier een verrukkelijk ijsje te maken. Ons ijsje is volledig van fruit en net zo lekker.

Wanneer je dan extra veel fruitsap maakt heb je genoeg voor een lekkere cocktail. Aangezien wij grote fan zijn van Aperol spritz hebben we dit mooie rode drankje gemixt met de frambozenpuree. Daarbij het oranje van de sinaasappelsap en gele van de ananassap. Alsjeblieft een raket cocktail met Aperol staat klaar. Natuurlijk met een paar ijsklontjes en want deze cocktail drink je het liefst ijs en ijskoud. Wat ons betreft mag de zomer heel lang aanhouden.

Terwijl ik deze verrukkelijke tropische cocktail aan het drinken was waande ik mezelf op een zonnig eiland. Heerlijk buiten in het zonnetje en met de rust van de omgeving en kwetterende vogeltjes hoef ik niet op vakantie. We hebben tot nu toe al een prachtige zomer in Nederland en wanneer je niet weggaat zijn zulke zelfgemaakte cocktails een uitkomst. Wil je genieten samen met je kinderen dan kun je natuurlijk de Aperol weggelaten. De virgin is namelijk net zo lekker en nog eens gezond ook. Met een extra stukje fruit op het glas heeft het een feestelijke uitstraling.

Inmiddels hebben we al wat heerlijke drankjes en cocktails online. Onze Feestelijke gingerbeer cocktail is weliswaar met kerst gemaakt maar smaakt prima in de zomer. (misschien een framboos toevoegen in plaats van een cranberrie). Onze Crodino Mocktail is een topper onder de alcoholvrije cocktails. Liever een Italiaanse Aperol Mango Spritz?

Steps

1
Done

Framboos ananas sinaasappel

Pureer de frambozen in de ananas apart met een staafmixer. Leng dit bij de ietsje aan met wat water en duw door een zeefje.
Pers de sinaasappel en giet dit ook door een zeefje.

2
Done

Mengen

Mix de Aperol met de framboos.
Giet dit op de bodem van een glas.
Doe hier voorzichtig drie ijsklontjes op. Vervolgens giet je de ananassap erbij en daarna het sap van de sinaasappel.

Je kunt ook eerst het ananassap met ijsklontjes gevolgd door de sinaasappelsap.
Neem dan een rietje en zuig dit vol met het Aperol frambozen mengsel. Sluit dit af met je vinger en doe het rietje in het glas. Het rode sap zal dan onder in het glas blijven.

3
Done

Serveren

Serveer met een stukje fruit op de rand van het glas.
Het is natuurlijk leuk wanneer je de gekleurde laagjes in het glas ziet, maar voordat je het gaat drinken roer je dit allemaal door elkaar!:)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde tomaatjes
next
Zeetong a la munière
previous
Gevulde tomaatjes
next
Zeetong a la munière

Add Your Comment