0 0
Indiaas brood – Paratha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
500 gram Bloem Indiaas Maida mag ook
300 ml Warme melk
2 theelepel en extra voor het bakken Zonnebloem olie
1 eetlepel Suiker
halve theelepel Zout
Pasta
65 gram Bloem
120 ml Zonnebloem olie

Indiaas brood – Paratha

Indiaas laagjes brood

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Pasta

Directions

Share

Paratha brood!

In India maken ze het allerlekkerste brood, jullie kennen waarschijnlijk naanbrood en chapatis al.

De paratha is weer een ander smakelijk broodje die past bij vele lekkere gerechten en speciaal gemaakt voor de Kathi paneer.

De bereidingswijze is iets ingewikkelder vergeleken met de andere broodjes, maar wanneer je de tijd hebt super leuk om te proberen. Zoals bladerdeeg opgebouwd is uit laagjes, kun je het vergelijken hiermee.

Foto’s zijn bijgevoegd in het recept om het makkelijk te maken.

Het resultaat is een verrukkelijk fluffy en smaakvol hapje.

Steps

1
Done
4 uur

Deeg

Verwarm de melk samen met de olie.
Meng dit samen met de bloem, zout, suiker. mix met keukenmachine voor 10 minuten.
Je hebt nu een mooie deegbal.
Laat dit 4 uur staan met een vochtige doek eroverheen.
(Is 4 uur echt te lang voor je dan kun je de tijd halveren)

2
Done
2 minuten

Pasta maken

Meng 65 gram bloem met 125 ml olie tot een mooi papje, zet klaar.

3
Done
5 minuten

Balletjes maken

Verdeel je bal in 6 gelijke stukken.
Rol elk balletjes uit tot een mooie dun pannenkoekje en smeer een laagje pasta op al je pannenkoekjes.

4
Done
1 uur

Slierten snijden

Snijd met een scherp mes je pannenkoekjes in slierten. Pak per pannenkoekje de slierten aan één kant bij elkaar en draai ze om elkaar heen tot een balletje.
Leg al 6 balletjes op je blad met een vochtige theedoek eroverheen.
Laat dit een uurtje rusten.

5
Done
5 minuten

Rollen

Rol je balletjes uit tot pannenkoekjes, niet al te dun anders verdwijnt het laagjes effect.

6
Done
5 minuten

Bakken

Verhit een koekenpan met wat olie.
Bak je parathas op gemiddelde temperatuur 2,5 minuut aan beide kanten.
Wanneer je je pannenkoekje omdraait eerst weer klein beetje olie in de pan.

7
Done

Serveren

Serveer ze warm met je Kathi paneer, of een heerlijke curry.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hele kip uit de oven
previous
Hele kip uit de oven
Ovenschotel spuitjes en druiven
next
Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven
Hele kip uit de oven
previous
Hele kip uit de oven
Ovenschotel spuitjes en druiven
next
Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven

Add Your Comment