Directions
Koninginnetjes pasta – Reginette!
Een pasta gemaakt voor de Queens , hoe leuk is dit deze Reginette, oftewel koninginnetjes pasta.
Deze pasta komt vermoedelijk uit Campanië , en werd ook fettuccella ricca (ricca is rijk) genoemd. De Napolitanen noemden de pasta naar prinses Mafalda di Savoia: reginette of Mafalda.
De golvende randjes doet denken aan de boordjes van de chique japonnen van de koningin.
Het verhaal is leuk en het maken al helemaal. Niet echt moeilijk vinden wij, met ons basis recept pasta, en behulp van een kartelrollertje/wieltje (ooit gekocht bij Dille en Kamille) maak je zelf ook deze super leuke pasta.
Wij aten het met onze pastasaus paddenstoelen en gehaktballen. Zeg maar een Koninklijk hapje…
Steps
1
Done
|
PastadeegNeem het recept basis pastadeeg. (gebruikt de link uit het tekstje hierboven of zoek op 'basis recept pastadeeg’ |
2
Done
|
BewarenLeg de slierten op de stuk bakpapier met laagje semola. Strooi er ook wat semola bovenop dat gaan ze niet aan elkaar plakken. |
3
Done
4 minuten
|
KokenKook de pasta in gezouten water. Verse pasta heeft niet lang nodig. 3/4 minuten moet genoeg zijn dus proef goed! |