0 0
Koninginnetjes pasta – Reginette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Koninginnetjes pasta – Reginette

Koninginnetjes pasta, dat vinden deze Queens fantastisch

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Directions

Share

Koninginnetjes pasta – Reginette!

Een pasta gemaakt voor de Queens , hoe leuk is dit deze Reginette, oftewel koninginnetjes pasta.

Deze pasta komt vermoedelijk uit Campanië , en werd ook fettuccella ricca (ricca is rijk) genoemd. De Napolitanen noemden de pasta naar prinses Mafalda di Savoia: reginette of Mafalda.

De golvende randjes doet denken aan de boordjes van de chique japonnen van de koningin.
Het verhaal is leuk en het maken al helemaal. Niet echt moeilijk vinden wij, met ons basis recept pasta, en behulp van een kartelrollertje/wieltje  (ooit gekocht bij Dille en Kamille) maak je zelf ook deze super leuke pasta.

Wij aten het met onze pastasaus paddenstoelen en gehaktballen. Zeg maar een Koninklijk hapje…

 

Steps

1
Done

Pastadeeg

Neem het recept basis pastadeeg. (gebruikt de link uit het tekstje hierboven of zoek op 'basis recept pastadeeg’
Rol 4 vellen uit je deeg.
Snijd / rol met een kartelrollertje, de mooie golvende randjes. Slierten van ongeveer 1 cm breed.

2
Done

Bewaren

Leg de slierten op de stuk bakpapier met laagje semola. Strooi er ook wat semola bovenop dat gaan ze niet aan elkaar plakken.

3
Done
4 minuten

Koken

Kook de pasta in gezouten water. Verse pasta heeft niet lang nodig. 3/4 minuten moet genoeg zijn dus proef goed!
Serveer met je favorieten saus!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Feestelijke boerenkool
previous
Feestelijke boerenkool
Gehaktballetjes in champignonnensaus
next
Gehaktballetjes in romige champignonsaus
Feestelijke boerenkool
previous
Feestelijke boerenkool
Gehaktballetjes in champignonnensaus
next
Gehaktballetjes in romige champignonsaus

Add Your Comment