Ingredients
-
1x het recept voor crostata deeg
-
Vulling
-
1 kg nectarine, perzik en abrikoos Vers fruit
-
1/2 citroen citroensap
-
1 eetlepel Maizena
-
1 eetlepel Suiker
-
1 bakje Mascarpone
Directions
Crostata cheesecake met fruit!
Mariella is van ons de echte bakster, maar soms heeft José iets in haar hoofd en dan moet ze het gewoon maken. Omdat we dol op crostata zijn leek het me heerlijk om deze te vullen met vers fruit in plaats van jam en daarbij mascarpone kaas. Een crostata met kaas dus daarom noemen we het een crostata cheesecake. Leuke naam toch?
Het maken van dit taartje ging niet helemaal goed want nadat het crostatadeeg in de koelkast lag zag ik dat er nog een schaaltje bakpoeder stond. Ook tijdens het bakken droop er wat kaas uit de taart, maar na het goed koelen van deze cheesecake kwam het fantastisch uit de vorm. Een gelukje bij een ongeluk!
De volgende dag mocht mijn KLM collega die ook inmiddels gestopt is met de vliegerij het proeven. En ze heeft het goedgekeurd haha. Dat is voor ons een teken dat het taartje lekker genoeg is om met jullie te delen via de website!
Met de verrukkelijke smaken van vers fruit zoals nectarines, perziken en abrikozen heb je sowieso een winnaar! En de altijd fijne mascarpone is gewoon een geweldige toevoeging. Een geslaagd gebakje, al zeg ik het zelf. Wil je dit taartje in de winter maken, dan kun je natuurlijk dit zomerse fruit ook vervangen voor bijvoorbeeld appels, granberry’s, kiwi’s of papaya’s. Deze zal ik alleen niet allemaal tegelijk toevoegen 😉 oja uit blik kan natuurlijk. Voeg dan geen extra suiker toe dit is vaak al gezoet met siroop.
Wil je een extra hulpje bij het maken van deze taart kijk dan op ons Reels filmpje via Instagram. Voor dit deeg recept van gebruikten we dit crostata deeg. (met minder suiker) Wanneer ga jij deze crostata cheesecake met fruit maken?
Wil je nog wat andere inspiratie voor de lekkere crostata? Kijk dan eens naar halloween crostata of deze pompoen crostata. Ook hele lekkere variaties, en zeker in het het herfst seizoen!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Crostata deegMaak 1x het recept voor van crostata zie link in het verhaal. Dit is gebaseerd op een grote vorm van 27cm. |
2
Done
10 minuten
|
VullingSchil de nectarines perziken en abrikozen. |
3
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. Wanneer je een oven hebt met hetelucht en stoom bak dan 30% stoom erbij. |
4
Done
10 minuten
|
DeegHalveer het deeg. Het ene deel rol je uit tot een mooie dunne lap en leg dit in een beboterde vorm. Doe het mascarpone fruitmengsel hier in. Rol het andere deel deeg uit tot een dunne lap en maak mooie reepjes met een kartel wieltje of met een mes. Dit leg je kruislings op de taart. Smeer na afloop het deeg in met een geklutst eitje. |
5
Done
|
OvenZet de taart in de oven en laat dit minimaal 45 minuten bakken. Houd de oven goed in de gaten wanneer je deeg mooi bruin is en de vulling en ietsje dikker is geworden haal je het er uit. |
6
Done
|
KoelenDoor de taart een nachtje te laten koelen in de koelkast kun je het de volgende dag goed aansnijden. |