Ingredients
-
Vulling
-
1 Flespompoen
-
Bosje Verse kruidenWij hebben tijm,salie en rozemarijn gebruikt
-
Scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Half theelepel Chili poeder
-
1 grote teen knoflook
-
Deeg
-
3 eieren
-
270 gram TarwebloemBiologische
-
135 gram RoomboterKoud
-
1 eieren
-
Snuf Fijn zeezout
Directions
Pompoen crostata met verse kruiden!
Kennen jullie de Italiaanse crostata… een heerlijke taart met mooi deeg en altijd een verrukkelijke vulling van vruchten. Vandaag gaan we voor pompoen crostata met verse kruiden. Wij hebben al verschillende gemaakt zoals deze met aardbeien of abrikozen maar met een hartige vulling stond nog steeds op de to do lijst. Wist je dat er inmiddels tien verschillende crostata’s op de website staan?
Omdat we midden in de herfst zitten schreeuwt deze Italiaanse lieveling om pompoen. Wat is het toch leuk om met pompoen te werken en onze site staat er vol mee.
We hadden onze tuin nog vol met verse kruiden, en zo is er een beauty geboren!! Terwijl ik het receptje schrijf staat de crostata af te koelen in de keuken. Het ruikt hier verrukkelijk!
Het leuke van deze crostata en vooral met het makkelijke crostata deeg dat je zelf kunt gaan combineren. Kijk eens wat je in de koelkast hebt aan groenten. Wij zijn heel nieuwsgierig naar je eigen gemaakte crostata. Natuurlijk is het leuk wanneer je ons een foto stuur en wanneer je je foto post onze tag gebruikt. Wie weet inspireer je ons en gaan je versie snel maken!
Probeer snel eens onze overheerlijke hartige taart met snijbiet, hartige taart met courgette en pompoen. Plaattaart met raapstelen en courgette, plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of ga je voor een Italiaanse plaatpizza met aubergine en courgette. Genoeg keuze voor snelle heerlijke gerechten!
Steps
1
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. Wij hebben een stoomoven gebruikt met 30% stoom en hete lucht. |
2
Done
40 minuten
|
VullingSchil de fles pompoen. |
3
Done
30 minuten
|
Deeg makenKlop de eieren en gebruik 2,5 ei voor het deeg, de rest bewaar je. |
4
Done
3 minuten
|
PurerenPureer de pompoen met een vork samen met de gepofte knoflook zonder schil. |
5
Done
2 minuten
|
TaartvormWij gebruikten een taartvorm/quichevorm van 18 cm. |
6
Done
5 minuten
|
DeegNeem twee derde van het deeg voor de bodem en rand. Rol dit uit op een bebloemd werk blad, maak er een mooie lap van en leg dit in de vorm. Maak van de rest van het deeg je linten voor op het deeg. |
7
Done
1 minuut
|
EiSmeer de bovenlaag in met de rest van het ei. |
8
Done
25 minuten
|
Oven 180 gradenZet de crostata 25 minuten in de oven. |
9
Done
1 minuut
|
ServerenServeer deze verrukkelijke crostata met een mooie salade als lunch, bijgerecht. |