0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
1 Flespompoen
Bosje Verse kruiden Wij hebben tijm,salie en rozemarijn gebruikt
Scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Half theelepel Chili poeder
1 grote teen knoflook
Deeg
3 eieren
270 gram Tarwebloem Biologische
135 gram Roomboter Koud
1 eieren
Snuf Fijn zeezout
Pompoen crostata met verse kruiden

Pompoen crostata met verse kruiden

Geen zoete maar hartige crostata

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Deeg

Directions

Share

Pompoen crostata met verse kruiden!

Kennen jullie de Italiaanse crostata… een heerlijke taart met mooi deeg en altijd een verrukkelijke vulling van vruchten. Vandaag gaan we voor pompoen crostata met verse kruiden.  Wij hebben al verschillende gemaakt zoals deze met aardbeien of abrikozen maar met een hartige vulling stond nog steeds op de to do lijst. Wist je dat er inmiddels tien verschillende crostata’s op de website staan?
Omdat we midden in de herfst zitten schreeuwt deze Italiaanse lieveling om pompoen. Wat is het toch leuk om met pompoen te werken en onze site staat er vol mee.

We hadden onze tuin nog vol met verse kruiden, en zo is er een beauty geboren!! Terwijl ik het receptje schrijf staat de crostata af te koelen in de keuken. Het ruikt hier verrukkelijk!

Het leuke van deze crostata en vooral met het makkelijke crostata deeg dat je zelf kunt gaan combineren. Kijk eens wat je in de koelkast hebt aan groenten. Wij zijn heel nieuwsgierig naar je eigen gemaakte crostata. Natuurlijk is het leuk wanneer je ons een foto stuur en wanneer je je foto post onze tag gebruikt. Wie weet inspireer je ons en gaan je versie snel maken!

Probeer snel eens onze overheerlijke hartige taart met snijbiet, hartige taart met courgette en pompoen. Plaattaart met raapstelen en courgette, plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of ga je voor een Italiaanse plaatpizza met aubergine en courgette. Genoeg keuze voor snelle heerlijke gerechten!

 

Steps

1
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°. Wij hebben een stoomoven gebruikt met 30% stoom en hete lucht.

2
Done
40 minuten

Vulling

Schil de fles pompoen.
Snijd in stukken en rooster de pompoen op bakpapier op een bakplaat.
Leg de knoflook in schil erbij zodat je die kan poffen.
Doe er zout en peper, chilipoeder en de verse kruiden overheen samen met een scheut olijf olie.
30 minuten in je oven op 200°

3
Done
30 minuten

Deeg maken

Klop de eieren en gebruik 2,5 ei voor het deeg, de rest bewaar je.
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een mixer of met de hand.
Dit wordt een compact geheel en wikkel dit in plastic folie.
Laat dit 30 minuten afkoelen in de koelkast.

4
Done
3 minuten

Pureren

Pureer de pompoen met een vork samen met de gepofte knoflook zonder schil.
Zet klaar.

5
Done
2 minuten

Taartvorm

Wij gebruikten een taartvorm/quichevorm van 18 cm.
Smeer die in met wat boter of zonnebloem olie.

6
Done
5 minuten

Deeg

Neem twee derde van het deeg voor de bodem en rand. Rol dit uit op een bebloemd werk blad, maak er een mooie lap van en leg dit in de vorm.
Vul deze vorm met de pompoenpuree.
Pompoen heeft een vrij vlakke smaak, daarom een chili poeder toegevoegd, je kunt er ook voor kiezen om over de puree wat geiten of feta kaas erover te strooien. Wij hebben dat niet gedaan maar lijkt een heerlijke toevoeging.

Maak van de rest van het deeg je linten voor op het deeg.
Waarschijnlijk houd je iets over van je deeg, wij hebben graag liever te veel deeg dan te weinig.
Je kunt hier natuurlijk wat versiersels van maken.

7
Done
1 minuut

Ei

Smeer de bovenlaag in met de rest van het ei.

8
Done
25 minuten

Oven 180 graden

Zet de crostata 25 minuten in de oven.

9
Done
1 minuut

Serveren

Serveer deze verrukkelijke crostata met een mooie salade als lunch, bijgerecht.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bloemkool aubergine curry
previous
Bloemkool aubergine curry
Boeuf bourguignon met Italiaanse twist
next
Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist
Bloemkool aubergine curry
previous
Bloemkool aubergine curry
Boeuf bourguignon met Italiaanse twist
next
Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist

Add Your Comment