0 0
Kip piccata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
2 teentjes knoflook
1 Citroen
3 eetlepel Kappertjes
1 Kip bouillonblokje
100 ml Kokend water
50 ml Witte wijn Optioneel
3 eetlepel Roomboter
Scheut Olijfolie
6 eetlepel Bloem
Klein bosje Platte peterselie
Naar smaak zout en peper

Kip piccata

Een supersmakelijke kip met citroen en kappertjes

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kip piccata; Pollo piccata al limone e capperi

Bij het horen van deze naam krijg je al trek toch? Tenminste wij wel. Man man dit is toch een partij lekker… Deze kip is super dun gesneden en plat geslagen. Omwikkeld met bloem en gebakken in de roomboter. Daarna afgeblust met bouillon en natuurlijk wijn. Met zijn kappertjes en citroen maak je er tegelijkertijd een geweldige saus van. Super snel en super makkelijk. Hier ga je veel gasten mee verrassen.

De meeste volgers weten dat ik (José)  heeeel lang gewerkt heb als stewardess bij de KLM.  Tja dat betekent ook een half leven regelmatig uit eten in alle hoeken van de wereld. Echt heel vervelend allemaal. De chicken piccata mocht ik voor het eerst eten in New York, één van de geweldige bestemmingen.

NEW YORK

Samen met mijn ‘maatje’ dit is de naam voor je collega waarbij je de hele reis samen werkt ging ik de stad in. Haar naam ben ik vergeten maar op ons verblijf gingen we samen op tour door de geweldige stad. Er zijn veel migranten buurten in New York, en daar vind je natuurlijk de meest leuke restaurantjes met authentieke gerechten. Tijdens onze wandeling richting het zuiden van Manhattan kwamen we uit in Little  Italy. Deze buurt ademde Italiaanse sfeer uit en wat hebben we daar heerlijk gegeten. Ik heb het nu wel over 25 jaar geleden, want tegenwoordig vind je er veel meer souveniers winkels en wordt het een beetje gekaapt door Chinatown. Een beetje jammer. Wel leuk om gewoon te bezoeken, de gebouwen zijn prachtig en de muurschilderingen en terrasjes zijn super leuk. Met een beetje geluk staat er een Italiaan in de keuken.

KIP GERECHTEN

Naast dit verrukkelijke recept hebben nog veel meer lekkere en tamelijk makkelijke kip gerechten. Op nummer 1 staat onze beroemde Kip marsala-pollo al marsala. Een ander lekkere romige is de romige kip met venkel en doperwtjes, vergeet de romige kip met paddenstoelen. Pollo peperoncino-pittige kip in rode saus, of gewoon een hele kip uit de oven.

Oepsie misschien iets te veel keuze haha! Ga dan eerst aan de slag met deze kip piccata!

Steps

1
Done
5 minuten

Kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne plakken.
Leg deze tussen plastic folie en sla ze nog dunner met een deegrol.
Besprenkel met beetje zout.
Wikkel de kipfilet door de bloem. LET OP.. doe dit net voor je ze gaat bakken. Anders plakken ze aan elkaar.

2
Done
5 minuten

Klaar zetten

Snijd de peterselie. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Was de kappertjes.
Snijd halve citroen in dunne plakjes.
Zet de bouillon klaar( 1 bouillonblokje + 100 ml heet water)

3
Done
10 minuten

Bakken

Roomboter en scheutje olijfolie in een grote bakpan.
Voeg de knoflook toe.
Haal nu de kipfilet door de bloem en bak deze aan aan twee kanten.
Neem een halve citroen en pers deze erboven uit. Blus af met de wijn. (je kunt ook zonder wijn doen)
Voeg de kappertjes en de rest vd plakjes citroen.
Gevolgd door bouillon, de helft van de gesneden peterselie en extra zout en peper naar smaak.
Laat de saus met kip een half uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Wil je meer saus voeg dan wat extra bouillon toe.

4
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met extra gesneden platte peterselie.
Deze heerlijke kip kun je eten met een lekkere salade.
Lekker aardappel puree, of natuurlijk pasta. Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaans appel kruimel taartje
previous
Italiaans appel kruimel taartje
Crostata cheesecake met fruit
next
Crostata cheesecake met fruit
Italiaans appel kruimel taartje
previous
Italiaans appel kruimel taartje
Crostata cheesecake met fruit
next
Crostata cheesecake met fruit

Add Your Comment