0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 venkel
1 grote Uien
75 gram doperwten
400 gram Kippendijen
8 zon gedroogde tomaten
2 teen knoflook
250 ml Kook room
1 Kip bouillonblokje
75 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 theelepel Paprikapoeder
naar smaak zout en peper
scheutje Olijfolie
1 eetlepel Roomboter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Romige kip met venkel en doperwtjes

Romige kip met venkel en doperwtjes

Kip en venkel zijn verrukkelijk bij elkaar.

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Romige kip met venkel en doperwtjes!

Dat onze volgers dol op kip zijn dat hebben is duidelijk, onze kip recepten zijn altijd populair. Dus tijd voor weer een nieuwe romige kip.

Vandaag met venkel en doperwtjes. Wij hebben gemerkt dat voor vele venkel nog een grote onbekende is. Jammer want je kunt met venkel alle kanten op. Deze ligt bij ons altijd rauw op de borrelplank. Geroosterd of gegegrild ook een fijne smaakmaker.

Het fijne aan deze romige saus is dat je dit op allerlei manieren kan eten. Wij kiezen vaak een pasta, maar ook met aardappelen en rijst smaakt het  verrukkelijk!

Om het nog makkelijker te maken hebben we er een Reels filmpje van..

Maak ook onze andere variatie van romige kip!

Steps

1
Done
5 minuten

Kippendij

Voeg zout, peper, paprika poeder en wat olijfolie over de kippendij.
Je kunt er voor kiezen om dit een tijdje te laten staan, voor de extra smaak.

2
Done
10 minuten

Venkel, ui, knoflook, zon gedroogde tomaatjes en doperwtjes

Snijd de venkel in stukjes. Het harde hart van de venkel gebruik je niet.
Snijd de ui fijn.
Sla de knoflook plat en snijd in stukjes.
Ontdooi de doperwtjes, wanneer je blikje gebruikt niet nodig.

3
Done
10 minuten

Bakken

Bak de kip in de roomboter met scheutje olijfolie lekker bruin.
Haal deze uit de pan, en voeg in het bakvet de ui, venkel en knoflook.
Bak dit aan op zacht vuur ongeveer 10 minuten.

4
Done
3 minuten

Kip

Doe de kip terug bij de groenten, schenk de kippenbouillon erbij (150 ml heet water met bouillonblokje)
Laat het vuur laag, en voeg ook de kookroom toe. ( wanneer je vuur heel hoog staat kan je room gaan schiften.)

5
Done
30 minuten

Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en doperwtjes

Als laatste mag de zongedroogde tomaatjes, doperwtjes en de kaas erbij.
Laat dit samen een half uurtje zachtjes doorkoken. Proef of we nog wat zout en peper bij mag voor de smaak.

6
Done

Serveren

Wij gebruiken deze saus voor de pasta. Ook rijst of aardappelen kan je hier bij serveren.
Een beetje extra Parmezaanse kaas erover en misschien wat peterselie maakt dit gerecht helemaal af.
Eet smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ricotta taartje met framboos en amandel
previous
Ricotta taartje met amandel en framboos
Arancini alla norma
next
Arancini alla Norma
Ricotta taartje met framboos en amandel
previous
Ricotta taartje met amandel en framboos
Arancini alla norma
next
Arancini alla Norma

Add Your Comment