0 0
Ricotta taartje met amandel en framboos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Bloem
30 gram Amandelmeel
2 theelepel Bakpoeder
75 gram Suiker
2 eieren
100 gram Roomboter
200 gram Ricotta cheese
van halve citroen citroenrasp
250 gram Frambozen
2 eetlepel Amandel schaafsel

Ricotta taartje met amandel en framboos

Een prachtig moederdag taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ricotta taartje met amandel en framboos

Vandaag een prachtig taartje voor de lieve moeders onder ons!
Met moederdag wil je misschien je moeder verwennen dus in plaats van bloemen is het misschien leuk om een taartje mee te nemen. Aangezien wij dol zijn op ricotta taartjes hebben we vandaag een nieuwe versie bedacht maar nu amandelmeel toegevoegd. Met verse frambozen citroenrasp en de ricotta een ongelofelijk fijne combinatie.

Ga jij deze ook bakken?

Steps

1
Done
5 minuten

Frambozen

Verwarm de helft van de frambozen met ietsje pietsje water in een pannetje. Zeef het om alle kleine pitjes er uit te krijgen.
Zet dit apart.

2
Done
2 minuten

Bakvorm

Vet een taartvorm/springvorm van 18 cm of een langwerpig taartvorm in met roomboter.
Zet klaar.

3
Done
5 minuten

Beslag

Mix de suiker samen met de op roomboter in een mixer. (3 minuten)
Voeg de eieren toe en laat weer 2 minuten mixen in de keukenmachine of met de hand mixer.
Voeg de bakpoeder samen met het bloem, amandelmeel, citroenrasp toe en mix dit goed. Als laatste roer je de ricotta erdoor.

4
Done

Vullen

Doe het beslag in je vorm. Neem de helft van de frambozen saus en schep met lepeltje saus op de bovenkant van de taart. Neem een saté prikker en roer dan door het beslag. Je krijgt dan een mooi patroon van roze door de taart.

5
Done

Oven

Verwarm de oven op 170°. Wanneer je kunt bakken met stoom voeg 30% stoom toe.

6
Done
30 minuten

Oven

Je taartje mag 30 minuten in de oven.
Even prikken met een prikkertje in de taart. Wanneer die er droog uitkomt en het taartje is licht goudbruin is het klaar.

7
Done

Serveren

Serveer het taartje met frambozen en amandels schaafsel.
Ook wat frambozen saus mag erbij als je nog over hebt.
Een bolletjes ijs is ook verrukkelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache ricotta cake met lemoncurd
previous
Ricotta taartje met pistache en lemoncurd
Romige kip met venkel
next
Romige kip met venkel en doperwtjes
Pistache ricotta cake met lemoncurd
previous
Ricotta taartje met pistache en lemoncurd
Romige kip met venkel
next
Romige kip met venkel en doperwtjes

Add Your Comment