Ingredients
-
100 gram Bloem
-
30 gram Amandelmeel
-
2 theelepel Bakpoeder
-
75 gram Suiker
-
2 eieren
-
100 gram Roomboter
-
200 gram Ricotta cheese
-
van halve citroen citroenrasp
-
250 gram Frambozen
-
2 eetlepel Amandel schaafsel
Directions
Ricotta taartje met amandel en framboos
Vandaag een prachtig taartje voor de lieve moeders onder ons!
Met moederdag wil je misschien je moeder verwennen dus in plaats van bloemen is het misschien leuk om een taartje mee te nemen. Aangezien wij dol zijn op ricotta taartjes hebben we vandaag een nieuwe versie bedacht maar nu amandelmeel toegevoegd. Met verse frambozen citroenrasp en de ricotta een ongelofelijk fijne combinatie.
Ga jij deze ook bakken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
FrambozenVerwarm de helft van de frambozen met ietsje pietsje water in een pannetje. Zeef het om alle kleine pitjes er uit te krijgen. |
2
Done
2 minuten
|
BakvormVet een taartvorm/springvorm van 18 cm of een langwerpig taartvorm in met roomboter. |
3
Done
5 minuten
|
BeslagMix de suiker samen met de op roomboter in een mixer. (3 minuten) |
4
Done
|
VullenDoe het beslag in je vorm. Neem de helft van de frambozen saus en schep met lepeltje saus op de bovenkant van de taart. Neem een saté prikker en roer dan door het beslag. Je krijgt dan een mooi patroon van roze door de taart. |
5
Done
|
OvenVerwarm de oven op 170°. Wanneer je kunt bakken met stoom voeg 30% stoom toe. |
6
Done
30 minuten
|
OvenJe taartje mag 30 minuten in de oven. |
7
Done
|
ServerenServeer het taartje met frambozen en amandels schaafsel. |