0 0
Halloween tortilla chips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pakje XL Tortilla
Scheut Olijfolie
Theelepel Zout
Salsa
1 blik Tomaten blokjes
1 Rode ui Kleine
15 blaadjes verse basilicum
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Limoensap

Halloween tortilla chips

Die basilicum salsa smaakt overal goed bij!

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Salsa

Directions

Share

Halloween tortilla chips!

Halloween zit eraan te komen en wij zijn er klaar voor. Niet dat we een super feest geven hoor maar wij vinden het leuk om er aandacht aan te geven. Eigenlijk is dit feest bekender in Amerika waarbij alle kinderen langs de deuren gaan om een snoepjes op te halen. Wij kennen meer Sint Maarten op 11 november.

Mariëlla heeft al de allerlekkerste Halloween flappen gemaakt. Die zien er geweldig uit met bloederige vulling.
Jo ging spontaan een panna cotta in pompoen vorm maken. Helemaal enthousiast aan de slag maar ze waren gigantisch mislukt. Tja we moeten toegeven bij de Queens lukt ook niet altijd alles.
Wat wel helemaal gelukt is zijn deze Halloween tortilla chips. We hebben al een keer zelfgemaakte tortilla chips uit de oven gemaakt en die zijn een succes.
Dit keer hebben we er leuke vormpjes uit een tortilla gestoken en een verrukkelijke basilicum salsa gemaakt! Super leuk om te serveren wanneer je een feestje geeft.

De salsa is in drie minuten klaar. Das helemaal fijn toch. Het enige wat je doet is een blik tomatenblokjes in de keukenmachine gooien. Wat verse basilicum, zout en peper. Een heel fijn gesneden rode uitje vinden wij lekker erdoor. Wil je het scherpe uit het uitje dan leg je de gesneden ui eerst even in koud water.
Extra limoensap en goed mengen en je hebt een zalige dip!!

Halloween recepten

Mariëlla heeft al de Halloween spinnen koekjes gemaakt. Ook de Halloween pretzel spinnenweb is super leuk om te maken. Ik weet niet waarom we in de spinnen mood zijn maar toevallig is het wel zo. Vorig jaar hebben we Halloween mini pizza gemaakt en het jaar daarvoor de geweldige Halloween Crostata.

Keuze genoeg denken wij om met dit griezel feestje te maken. Samen met kinderen is extra leuk! Heel veel  plezier.

Steps

1
Done

Tortilla

Gebruik koekjes stekers in de vorm van spookjes, doodkisten en dergelijke.
De doodskisten kun je ook met een scherp mes snijden.

2
Done
10 minuten

Oven

Gebruik een bakblik met bakpapier.
Schenk een klein beetje olijfolie op de bakpapier.
Hierop de figuurtjes. Extra beetje olijfolie erover en wat zout.

3
Done

Bakken

Bak de tortilla figuurtjes in 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 °C

4
Done

Salsa

Meng een blik gepelde tomaten of tomaten blokjes samen met basilicum, heel fijn gesneden rode ui, peper en zout. Een beetje limoensap of citroen is extra fris.
Meng in keukenmixer of even met de staafmixer.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen gyoza's
previous
Pompoen gyoza’s
pompoen appelcake
next
Pompoen appelcake
Pompoen gyoza's
previous
Pompoen gyoza’s
pompoen appelcake
next
Pompoen appelcake

Add Your Comment