Ingredients
-
10 plakjes bladerdeeg
-
60 gram Rode of paarse bramen
-
60 gram Frambozen
-
2 el Frambozen jamMag ook andere smaken. Wel jam met kleur rood/roze
-
1 Ei
-
1 el kristal suiker
Directions
Halloween flappen!
Onze recept inspiratie komt toch wel door de seizoenen, feestdagen en trends. Voor iedere gelegenheid maken we bijpassende recepten. Zo staan er al veel moederdag, kerst of paas recepten op de site. Ook Halloween slaan we niet over! Deze griezelige feestdag is geschikt voor de grappigste baksels of het uithollen van pompoenen.
De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Keltische traditie van Samhain. Samhain was een Keltisch festival dat op 31 oktober werd gevierd als het einde van het oogstseizoen en het begin van de winter. De Kelten geloofden dat op deze dag de grens tussen de levenden en de doden vervaagde en dat geesten en bovennatuurlijke wezens de aarde konden bezoeken. Ze staken vreugdevuren aan om boze geesten af te weren en droegen kostuums om zichzelf te vermommen en te beschermen tegen eventuele kwaadwillende geesten.
Met de verspreiding van het christendom werden veel van de oude tradities, zoals Samhain opgenomen in christelijke feestdagen. Zo werd 1 november door de christelijke kerk uitgeroepen tot Allerheiligen, een dag ter ere van heiligen en martelaren. De avond voor Allerheiligen, 31 oktober, werd bekend als All Hallows’ Eve, wat later werd afgekort tot Halloween.
Halloween zoals we het nu kennen, omvat activiteiten zoals verkleden, ‘trick or treat’, huizen decoreren en koken en bakken.
Dit recept heeft het allemaal: Het is lekker gemakkelijk te maken, het is griezelig en kinderen zullen er van smullen! De vulling van deze verrukkelijke bladerdeeg hapjes is gemaakt met jam en verse bramen en frambozen. Je kunt voor een extra donkere vulling ook Nutella gebruiken i.p.v. fruit. Het is maar net waar je zin in hebt! Ben je op zoek naar meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens naar deze Halloween crostata, Halloween spinnen koekjes of deze Halloween pretzel spinnenweb!
Ga jij aan de slag met deze Halloween flappen?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Vulling makenHak de frambozen en de bramen fijn. Meng goed door elkaar. |
2
Done
10 minuten
|
Bladerdeeg snijdenVouw de bladerdeeg plakjes door midden en leg op elkaar. (Met dat velletje er tussen zodat ze niet aan elkaar plakken) |
3
Done
5 minuten
|
JamSmeer een laagje jam op de onderste pompoen vormpjes. Leg dit op een bakplaat met bakpapier |
4
Done
15 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor tot 180 graden. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenSmeer een laagje ei op de pompoenvormpjes en strooi er wat suiker over heen. |