0 0
Halloween pretzel spinnenweb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram chocolade reep
1 zakje pretzelstokjes

Halloween pretzel spinnenweb

Itsy Bitsy Spider

Ingredients

Directions

Share

Halloween pretzel spinnenweb!

Nog een paar dagen en dan is het weer Halloween. Het is een feestdag waar alles draait om verkleed partijen en alles met een hoog griezel effect. Nou deze Halloween pretzel spinnenweb valt zeker in die categorie. Isty bitsy spider kan zo het spinnenweb inkruipen. Super leuk om samen met de kinderen te maken. Lekker met die zoute pretzel stokjes en chocola.  Even wennen aan de smaak maar na eentje wil je meer. Zeker weten dat kinderen dit waarschijnlijk verrukkelijk vinden. En ja dat is het belangrijkste toch? Check hier het filmpje!

Mariëlla heeft al de Halloween spinnen koekjes gemaakt. Ik weet niet waarom we in de spinnen mood zijn maar toevallig is het wel zo. Vorig jaar hebben we Halloween mini pizza gemaakt en het jaar daarvoor de geweldige Halloween Crostata. De pretzels stokjes lagen al een week in de keuken en manlief was al begonnen te snoepen hiervan. Nu moest Jo ze echt maken.

Een handigheidje is dat je chocola in een soort  plastic omhulsel koopt. Dit pakje doe je even in heet water en op deze manier smelt de reep. Vervolgens knip je een klein puntje eraf en zo kun je een keurig web spuiten. Breek de pretzel stokjes wel doormidden anders ben je snel door de chocolade heen. Het enige wat de kinderen dan moeten hebben is een beetje geduld. Na een paar uur is de chocola weer hard en kun je de spinnenweb lekker opeten. Een hele uitdaging!

Natuurlijk kun je ook voor witte chocola kiezen. Deze vonden wij niet zo snel in de supermarkt dus hebben we het bij de donkere versie gelaten. Koop nog een paar van die leuke kunststof nep spinnetjes en je hebt het perfecte spinnenweb. Samen met de blaadjes die nu uit de bomen vallen. Een perfect Halloween decor.

Wil je een ideetje hebben hoe je dit precies maakt. Kijk dan even naar het reels filmpje op ons Instagram account.

Steps

1
Done
10 minuten

Chocolade smelten

Koop chocolade reep in plastic verpakking (bijvoorbeeld Lidl)
Leg dit 10 minuten in heet water.

2
Done

Pretzel stokjes

Breek de stokjes in tweeën.
Leg ze in een spinnenweb vorm op bakpapier.

3
Done
5 minuten

Web maken

Knip een puntje van de verpakking van de gesmolten reep.
Spuit nu de ringen van het web.
Niet een al te fijn lijntje want dat breek snel.

4
Done

Koelen

Laat de webben een paar uur uitharden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade peren taart
previous
Chocolade perentaart
Cake Lorraine
next
Cake Lorraine
Chocolade peren taart
previous
Chocolade perentaart
Cake Lorraine
next
Cake Lorraine

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here