0 0
Garnalencurry met asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram garnalen
Marinade
2 teentjes knoflook
1 cm Gember
1/2 theelepel Chili flakes
2 eetlepel Limoen sap
1 eetlepel citroenrasp
Extra
2 eetlepel Milde curry paste
6 Witte asperge
150 ml heet water
1/2 blokje groenten bouillon
200 ml Kokos melk

Garnalencurry met asperges

Romig met een explosie van smaak!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
Cuisine:

Ingredients

  • Marinade

  • Extra

Directions

Share

Op zoek naar een culinaire reis die snel en smaakvol is? Waag je dan aan onze verrukkelijke romige garnalencurry met asperges! Dit gerecht is een ware smaakexplosie waarbij de romige kokossmaak perfect samengaat met de sappige garnalen en knapperige asperges. In slechts 30 minuten staat deze heerlijke maaltijd op tafel, en geloof ons, elke hap laat je verlangen naar meer!

Waarom kiezen voor asperges dit seizoen? Simpelweg omdat wij er dol op zijn! Hoe leuk dat we dit seizoen asperge ambassadeur zijn voor Het Nederlands Asperge centrum! Een perfecte reden om nog extra lekkere asperge recepten te maken. Van eind maart tot 24 juni zijn deze witte wonders verkrijgbaar in de winkels. Voeg ze toe aan elk gerecht voor een smaakvolle upgrade!

Maar waarom zou je specifiek voor deze curry kiezen? Nou, ten eerste is het belachelijk eenvoudig! Met slechts een handvol ingrediënten, zoals sappige garnalen, milde currypasta en romige kokosmelk, tover je zo een feestmaal op tafel. Bovendien kun je eindeloos variëren! Vervang de garnalen eens door malse stukjes kip of ga voor een vegetarische optie met tofu. En wat dacht je van het vervangen van de witte asperges door knapperige groene asperges? Ook hebben we een romige curry gnocchi gemaakt. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Kortom, deze garnalencurry met asperges is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook nog eens ontzettend veelzijdig en smaakvol. Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en laat je smaakpapillen verrassen door dit culinaire avontuur!”

Serveer de curry met warm zelfgemaakt naan brood of gestoomde rijst voor een voldaan gevoel, of kies voor een lichtere optie met bloemkoolrijst. Het is maar net waar je zin in hebt! Wij hebben al talloze variaties van deze garnalencurry met asperges uitgeprobeerd, maar hier zijn onze favorieten:

Romige spinazie kikkererwten curry
Bloemkool aubergine curry
Curry met pulled chicken en 

 

 

Steps

1
Done

Garnalen

Meng de garnalen met rasp en sap van een limoen. Extra chiliflakes, geraspte gember en fijngesneden knoflook.
Laat dit een uur of langer intrekken.

*Wil je snel en makkelijk koop dan reeds gemarineerde knoflookgarnalen.

2
Done

Garnalen

Bak de garnalen drie minuten aan in een pannetje met wat olijfolie of roomboter.
Voeg tijdens het bakken een eetlepel milde curry paste toe.
Schep na het bakken de garnalen uit de pan.

3
Done

Ui, kokosmelk, curry paste en asperges

Schil de witte asperges en snijd deze in kleine stukjes.
Fruit een uitje en voeg kokosmelk toe.
Een extra lepel curry pasta en de asperges.
Maak een bouillon van heet water met een half bouillonblokje.
Laat het geheel 10 minuten koken.
De gebakken garnalen mogen erbij samen met fijngesneden koriander of platte peterselie.
Laat nog 3 minuten zachtjes garen.

4
Done

Serveren

Serveer met naam of rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
canneloni met asperges spinazie en ricottta
previous
Cannelloni met asperges spinazie en ricotta
chicken tikka masala
next
Chicken tikka masala
canneloni met asperges spinazie en ricottta
previous
Cannelloni met asperges spinazie en ricotta
chicken tikka masala
next
Chicken tikka masala

Add Your Comment