Ingredients
-
200 gram garnalen
-
Marinade
-
2 teentjes knoflook
-
1 cm Gember
-
1/2 theelepel Chili flakes
-
2 eetlepel Limoen sap
-
1 eetlepel citroenrasp
-
Extra
-
2 eetlepel Milde curry paste
-
6 Witte asperge
-
150 ml heet water
-
1/2 blokje groenten bouillon
-
200 ml Kokos melk
Directions
Op zoek naar een culinaire reis die snel en smaakvol is? Waag je dan aan onze verrukkelijke romige garnalencurry met asperges! Dit gerecht is een ware smaakexplosie waarbij de romige kokossmaak perfect samengaat met de sappige garnalen en knapperige asperges. In slechts 30 minuten staat deze heerlijke maaltijd op tafel, en geloof ons, elke hap laat je verlangen naar meer!
Waarom kiezen voor asperges dit seizoen? Simpelweg omdat wij er dol op zijn! Hoe leuk dat we dit seizoen asperge ambassadeur zijn voor Het Nederlands Asperge centrum! Een perfecte reden om nog extra lekkere asperge recepten te maken. Van eind maart tot 24 juni zijn deze witte wonders verkrijgbaar in de winkels. Voeg ze toe aan elk gerecht voor een smaakvolle upgrade!
Maar waarom zou je specifiek voor deze curry kiezen? Nou, ten eerste is het belachelijk eenvoudig! Met slechts een handvol ingrediënten, zoals sappige garnalen, milde currypasta en romige kokosmelk, tover je zo een feestmaal op tafel. Bovendien kun je eindeloos variëren! Vervang de garnalen eens door malse stukjes kip of ga voor een vegetarische optie met tofu. En wat dacht je van het vervangen van de witte asperges door knapperige groene asperges? Ook hebben we een romige curry gnocchi gemaakt. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!
Kortom, deze garnalencurry met asperges is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook nog eens ontzettend veelzijdig en smaakvol. Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en laat je smaakpapillen verrassen door dit culinaire avontuur!”
Serveer de curry met warm zelfgemaakt naan brood of gestoomde rijst voor een voldaan gevoel, of kies voor een lichtere optie met bloemkoolrijst. Het is maar net waar je zin in hebt! Wij hebben al talloze variaties van deze garnalencurry met asperges uitgeprobeerd, maar hier zijn onze favorieten:
Romige spinazie kikkererwten curry
Bloemkool aubergine curry
Curry met pulled chicken en
Steps
1
Done
|
GarnalenMeng de garnalen met rasp en sap van een limoen. Extra chiliflakes, geraspte gember en fijngesneden knoflook. *Wil je snel en makkelijk koop dan reeds gemarineerde knoflookgarnalen. |
2
Done
|
GarnalenBak de garnalen drie minuten aan in een pannetje met wat olijfolie of roomboter. |
3
Done
|
Ui, kokosmelk, curry paste en aspergesSchil de witte asperges en snijd deze in kleine stukjes. |
4
Done
|
Serveren |