Ingredients
-
Bodem
-
120 gram KoekjesBv Mc vities digestive (AH)
-
50 gram chocolade drops (Lidl)
-
80 gram Roomboter
-
Roomvulling
-
200 gram ricotta kaasuitgelekt
-
250 gr Mascarpone
-
200 gr Roomkaas
-
250 ml Slagroom
-
3 blaadjes gelatine
-
4 eetlepel Melk
-
1 citroen Citroen rasp
-
3 eetl Suiker
-
-
Lange vingers laag
-
15 stuks Lange vingers
-
3 Espresso
-
scheutje Amaretto
-
Topping
-
2 eetlepel Cacao poeder
-
50 gram Gesuikerde cranberry
-
50 gram Bosbessen
Directions
Tiramisu cheesecake kersttaart
Het is weer bijna kerst en daar hoort het ultieme kerst nagerecht bij. Drie keer raden wat de Queens hebben gemaakt… De perfecte Tiramisu cheesecake kersttaart! De tiramsu van de Queens is heel populair en dat komt natuurlijk door ons familie recept van de authenthieke tiramisu. Deze taart is een no bake versie dus deze hoeft niet in de oven. De taart heeft een bodem van koekjes en chocolade stukjes en een romige vulling van mascarpone en slagroom, dit keer zonder ei. Natuurlijk een tussenlaag van lange vingers gedrenkt in koffie met Amaretto. De topping maakt het helemaal kerst proof: Gesuikerde cranberries en bosbessen met hetzelfde suiker laagje. Wij zeggen een feestelijke uitstraling én smaak!
Je kunt natuurlijk ook eindigen met alleen een mooie cacao poeder bovenlaag. Met wat vers fruit en toefje slagroom is het ook zalig. Wij vonden de gesuikerde cranberries leuk om te proberen en vinden dit op meerdere toetjes een leuke feestelijke toevoeging met kerst.
Hoe vieren de Queens het kerstfeest?
Elk jaar is het weer feest bij de Queens. We zijn ze et een super gevarieerd gezelschap. Helaas tegenwoordig zonder Nonno & Nonna die altijd een prominente plaats aan tafel hadden. De familie wordt alsmaar groter nu alle nichtjes ook weer kindjes hebben en vriendjes meenemen. Met heel veel eten en drinken, kleine kadootjes, mooie gedekte tafel en heerlijke muziek kijken we er nu al naar uit .
Steps
1
Done
2 uur
|
Gesuikerde bessenGebruik het recept van gesuikerde cranberries. Deze kan je als eerste maken om later mee te decoreren. |
2
Done
2 minuten
|
BodemNeem een kleine springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op en klik de rand erop. |
3
Done
5 minuten
|
Koekjes bodemVerkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met een deegroller fijn slaat. |
4
Done
2 minuten
|
Espresso en AmarettoZet drie espresso koffie, doe hierbij een scheutje Amaretto. |
5
Done
10 minuten
|
GelatineDoe de drie blaadjes gelatine in een bakje met koud water. |
6
Done
10 minuten
|
RoommengselKlop de slagroom romig en lobbig. |
7
Done
12 uur
|
Drie delen roomDoe een laagje room op de bodem van de koekjes. |
8
Done
5 minuten
|
Decoreren |