0 0
Tomaten pompoensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Hokkaido pompoen
200 gram Cherry tomaten
1 Rode ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
Naar smaak zout en peper
Scheut Olijfolie
1 blokje groenten bouillon
1 liter heet water
Krokante kikkererwten
1 blikje Kikkererwten
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
Klein scheutje Olijfolie
Extra
burrata

Tomaten pompoensoep

Deze smaakte weer fantastisch!

Ingredients

  • Krokante kikkererwten

  • Extra

Directions

Share

 

Op zoek naar een gezonde opkikker? Dan is er niets beters dan een dampend bord verse tomaten pompoensoep! Wij zijn er hier thuis dol op en laten geen groente verloren gaan. Wie kent het niet, die aangebroken groenten in de koelkast? Geen probleem! Ze belanden gewoon in onze heerlijke, zelfgemaakte soep, waardoor we nooit iets hoeven weg te gooien.

Gezond soep recept 

Deze keer hadden we een overschot aan sappige tomaatjes en een halve pompoen die schreeuwden om wat aandacht. Het voordeel van soep is dat het boordevol gezonde voedingsstoffen zit. Een soepje maken is zo gepiept! Als je haast hebt, kook je gewoon alle groenten in bouillon en voilà, je hebt een snelle tomaten-pompoensoep op tafel. We kunnen wel zeggen: de lekkerste soep ooit gegeten!

Hoe maak je een snelle verse soep?

Maar heb je wat meer tijd en wil je de smaken intenser maken? Dan gooien we alles lekker in de oven! We kruiden de groenten met zout, peper en een flinke scheut olijfolie, roosteren ze 25 minuten en voegen dan alles toe aan een pan met groentenbouillon. Extra verse kruiden zorgen voor die heerlijke finishing touch. Nog even 5 minuten laten pruttelen, staafmixer erin, en klaar is je romige soep!

Krokante kikkererwten

Voor de fijnproevers hebben we nog een leuke verrassing in petto: krokante kikkererwten. Even de kikkererwten roosteren in de airfryer en je hebt een knapperige, gezonde toevoeging aan je hippe soep. Serveer dit alles met een romige burrata en geroosterd brood voor een complete, smaakvolle maaltijd.

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en tover deze heerlijke gerechten op tafel voor een smakelijk feestje voor je smaakpapillen!

Nog meer lekkere romige soep recepten 

Zin in een ander soepje? Hier zijn onze favoriete soepen: de Tomatensoep met zoete aardappel. De  tomaten kippensoep of  tomaten-rucola soep, tomaten-cremesoep, of de geroosterde tomaat courgette soep!

Steps

1
Done

Groenten

Snijd de pompoen in blokjes.
Voeg tomaatjes, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe. Meng alles door elkaar met scheut olijfolie.
Rooster alles in een voorverwarmde oven van 200°. ( 25 minuten)

2
Done

Pureren

Schep de geroosterde groenten in een soeppan.
Voeg een liter heet water samen met een groentenbouillonblokje toe. Laat dit nog even zachtjes doorkoken en pureer met een staafmixer.

3
Done

Kikkererwten

Gebruik kikkererwten uit blik.
Spoel ze na met water en meng met grof zout en Italiaanse kruiden en olijfolie.
Rooster ze 18 minuten in een airfryer op
180 °C. halverwege de baktijd hustle je ze even door elkaar.

4
Done

Serveren

Serveer de soep met twee eetlepel kikkererwten en stukje burrata.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hele kip uit de stoomoven
previous
Hele kip uit de combi-stoomoven!
kerststol bananenbrood
next
Kerststol bananenbrood
Hele kip uit de stoomoven
previous
Hele kip uit de combi-stoomoven!
kerststol bananenbrood
next
Kerststol bananenbrood

Add Your Comment