0 0
Krokante kikkererwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 blikje Voorgekookte
Scheutje
1/2 theelepel
1/2 theelepel

Krokante kikkererwten

Lekker gezond knabbeltje!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

We zijn weer lekker bezig met de airfryer en vandaag heerlijke krokante kikkererwten.

In de Nederlandse keuken zijn kikkererwten niet bepaald een alledaags ingrediënt, maar in de Italiaanse culinaire traditie schitteren ze des te meer. De herinnering aan mijn schoonmoeders kikkererwtenpasta doet me watertanden. Op het eerste gezicht lijkt het gerecht misschien wat simpel, maar de smaak is ronduit verrukkelijk. Vooral tijdens de wintermaanden stond dit gerecht regelmatig op tafel, en binnenkort delen we het recept graag online!

Deze keer hebben we de krokante kikkererwten gebruikt als bijgerecht bij onze overheerlijke pompoen-tomatensoep. Samen met de burrata als topping vormden deze knapperige erwtjes een smaakvolle toevoeging, perfect voor een gezonde snack of als topping op een salade.

Nu, over de airfryer gesproken…

Het maken van deze knapperige erwtjes is eigenlijk best simpel. We gebruiken steeds vaker onze airfryer vanwege het gemak en het snelle resultaat. Binnen mum van tijd tovert deze kleine keukenheld de kikkererwten om tot heerlijke, knapperige balletjes.

Hoe maak je die knapperige kikkererwten?

Na het afgieten van de kikkererwten, doen we ze in een bakje en voegen een scheutje olijfolie en wat grof zeezout toe. Vervolgens gaan ze de airfryer in. Maar als je geen airfryer hebt, kun je ze net zo goed in de oven bereiden. Na zo’n 15 minuten bakken, voegen we een lepel kruiden toe en laten ze nog een paar minuten mee bakken voor die extra smaakboost. Zo heb je niet alleen een perfecte topping voor je soep, maar ook een heerlijk knabbeltje voor bij de borrel!

Geniet ervan!

Curry

Kikkererwten zijn heerlijke bonen waar we vaak mee koken. Denk aan curry gerechten. Een paar lekkere curry’s zijn onze romige spinazie kikkererwten curry net als de aubergine courgette kikkererwten curry. Zeker weten dat er nog meer volgen.

Waarom zijn kikkererwten gezond?

Kikkererwten zijn ook nog eens super gezond omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten ze ook complexe koolhydraten en hebben een lage glycemische index, wat gunstig is voor de bloedsuikerspiegel.

Steps

1
Done

Kikkererwten uit blik

Wij gebruiken kikkererwten uit blik. Deze zijn al voorgekookt.
Laat ze even uitlekken. Droog ze heel goed met keukenpapier.
Voeg ietsje olijfolie toe en roer door elkaar.

2
Done

Airfryer

Bak ze 16 minuten in de Airfryer op 180 °C. Af en toe en husselen.
Voeg de Italiaanse kruiden en zeezout toe.
Bak nog 4 minuten na en klaar zijn ze.

3
Done

Oven

Gebruik je een oven dan leg je ze op bakpapier op een bakblik.
Bak ze op 200°C ongeveer 22 ( laatste 4 minuten met zout en kruiden)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevulde aubergine met orzo
previous
Gevulde aubergine met orzo
tiramisu oliebollen
next
Tiramisu oliebollen
Gevulde aubergine met orzo
previous
Gevulde aubergine met orzo
tiramisu oliebollen
next
Tiramisu oliebollen

Add Your Comment