Ingredients
-
Oliebollen
-
1 pak oliebollenmix
-
300 gram rozijnen
-
1 eetlepel amandel extract
-
Flinke scheut Amaretto
-
Tiramisu room
-
250 ml slagroom
-
125 gram Mascarpone
-
3 eetlepel poedersuiker
-
1 kopje espressoOf 2 el oploskoffie
-
1 eetlepel Cacaopoeder
Directions
Op dit moment is het 31 december en maken we ons op voor het feest aller tijden, namelijk oudejaarsavond. Daar horen natuurlijk Tiramisu oliebollen bij.
Nu mogen we wel zeggen dat dit het allerleukste feest van het jaar is en eentje dat boordevol Nederlandse tradities zit. We vertellen er graag iets over.
Zelf oliebollen bakken.
Ten eerste worden er natuurlijk oliebollen gebakken. Misschien ben jij het type dat regelrecht naar de gebakkraam gaat. Hier in huize Queens gaan deze smakelijke bolletjes lekker de frituur in. Eigenlijk heeft José het stokje van haar moeder overgenomen en sinds mam ze niet meer bakt, mag Jo aan de slag. Kortom, van moeder op dochter.
Omdat we vandaag extra veel oliebollen bakken voor de buurtborrel, verplaatsen we het bakken lekker naar de veranda buiten. Aan de ene kant sta je wel in de wind, aan de andere kant heb je geen stank in huis. Deze keer bakken we dus extra veel en ook een speciale bol, namelijk de tiramisu oliebollen.
Hoe bak je oliebollen?
Voor de oliebollen doen we extra veel rozijnen. Omdat we ze een Amaretto-smaakje willen geven, laten we ze een half uurtje in de amandel likeur wellen. Vervolgens bakken we de oliebollen met een kant-en-klare bakmix.
Een heerlijke Tiramisu room.
Het maken van de room is kinderlijk eenvoudig. Met slagroom, mascarpone, poedersuiker en een espresso koffie klop je dit samen tot een mooi lobbig roommengsel. Dit smaakt werkelijk fantastisch en gaat over een mooie stapel oliebollen. Even afpoederen met cacao en je hebt een fantastisch dessert. De combinatie van de amandeloliebollen en zalige fluweelzachte room is een gouden combinatie! Zo heb je een geweldig dessert op 31 december. Wij zijn benieuwd hoevéél Tiramisu oliebollen jij kunt opeten. Fijne jaarwisseling!
De lekkerste Tiramisu!
Natuurlijk hebben we ook verrukkelijke tiramisu recepten. Onze authentieke Tiramisu is de meest populaire maar hetzelfde romige mengsel hebben we 5 x tiramisu in glaasjes gemaakt. Verder hebben we de afgelopen jaren niet stil gezeten en zijn de meest feestelijke desserts ontstaan. De Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de heerlijke pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
|
RozijnenLaat de rozijnen een half uurtje in een laagje Amaretto staan. |
2
Done
|
Oliebollen mixMaak het beslag van de kant en klare mix. |
3
Done
|
Tiramisu roomKlop de slagroom lobbig met mascarpone, poedersuiker en een afgekoelde espresso koffie. |
4
Done
|
Dessert |