0 0
Tiramisu oliebollen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Oliebollen
1 pak Oliebollen mix
300 gram Rozijnen
1 eetlepel Amandel extract
Flinke scheut Amaretto
Tiramisu room
250 ml Slagroom
125 gram Mascarpone
3 eetlepel Poedersuiker
1 kopje Espresso
1 eetlepel Cacao poeder

Tiramisu oliebollen

Een waanzinnig oliebollen dessert!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Oliebollen

  • Tiramisu room

Directions

Share

Op dit moment is het 31 december en maken we ons op voor het feest aller tijden, namelijk oudejaarsavond. Daar horen natuurlijk Tiramisu oliebollen bij.
Nu mogen we wel zeggen dat dit het allerleukste feest van het jaar is en eentje dat boordevol Nederlandse tradities zit. We vertellen er graag iets over.

Zelf oliebollen bakken.

Ten eerste worden er natuurlijk oliebollen gebakken. Misschien ben jij het type dat regelrecht naar de gebakkraam gaat. Hier in huize Queens gaan deze smakelijke bolletjes lekker de frituur in. Eigenlijk heeft José het stokje van haar moeder overgenomen en sinds mam ze niet meer bakt, mag Jo aan de slag. Kortom, van moeder op dochter.

Omdat we vandaag extra veel oliebollen bakken voor de buurtborrel, verplaatsen we het bakken lekker naar de veranda buiten. Aan de ene kant sta je wel in de wind, aan de andere kant heb je geen stank in huis. Deze keer bakken we dus extra veel en ook een speciale bol, namelijk de tiramisu oliebollen.

Hoe bak je oliebollen?

Voor de oliebollen doen we extra veel rozijnen. Omdat we ze een Amaretto-smaakje willen geven, laten we ze een half uurtje in de amandel likeur wellen. Vervolgens bakken we de oliebollen met een kant-en-klare bakmix.

Een heerlijke Tiramisu room.

Het maken van de room is kinderlijk eenvoudig. Met slagroom, mascarpone, poedersuiker en een espresso koffie klop je dit samen tot een mooi lobbig roommengsel. Dit smaakt werkelijk fantastisch en gaat over een mooie stapel oliebollen. Even afpoederen met cacao en je hebt een fantastisch dessert. De combinatie van de amandeloliebollen en zalige fluweelzachte room is een gouden combinatie! Zo heb je een geweldig dessert op 31 december. Wij zijn benieuwd hoevéél Tiramisu oliebollen jij kunt opeten. Fijne jaarwisseling!

De lekkerste Tiramisu!

Natuurlijk hebben we ook verrukkelijke tiramisu recepten. Onze authentieke Tiramisu is de meest populaire maar hetzelfde romige mengsel hebben we 5 x tiramisu in glaasjes  gemaakt. Verder hebben we de afgelopen jaren niet stil gezeten en zijn de meest feestelijke desserts ontstaan. De Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de heerlijke pistache Tiramisu!

 

 

Steps

1
Done

Rozijnen

Laat de rozijnen een half uurtje in een laagje Amaretto staan.
Daarna laat je de rozijnen uitlekken in een zeefje.
Wil je geen alcohol gebruiken dan is alleen amandelaroma prima.

2
Done

Oliebollen mix

Maak het beslag van de kant en klare mix.
Hierdoor mag amandel extract / aroma en de rozijnen.
Laat het deeg rijzen en bak de oliebollen.

3
Done

Tiramisu room

Klop de slagroom lobbig met mascarpone, poedersuiker en een afgekoelde espresso koffie.
Zet dit in de koeling tot gebruik.

4
Done

Dessert

Maak een stapel van de oliebollen.
Schep net voor het serveren een paar lepels room erover en eindig met cacaopoeder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krokante kikkererwten
previous
Krokante kikkererwten
pesto gehaktballetjes in tomatensaus
next
Pesto gehaktballetjes in tomatensaus
krokante kikkererwten
previous
Krokante kikkererwten
pesto gehaktballetjes in tomatensaus
next
Pesto gehaktballetjes in tomatensaus

Add Your Comment