0 0
Pepernoten bites

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram havermout
100 gram Pepernoten
4 eetlepel kokos olie
4 eetlepel Kokosrasp
1 eetlepel Kaneel
4 eetlepel Agave siroop
Tussenlaag
500 gram Kokos yoghurt
2 blaadjes gelatine
Topping
250 gram Frambozen uit diepvries
1 blaadje gelatine
2 eetlepel Kokosrasp

Pepernoten bites

Ontbijt of als snackje tussendoor

Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Tussenlaag

  • Topping

Directions

Share

Pepernoten bites!

Natuurlijk worden hier pepernoten gebakken dit jaar, gewoon omdat ze heerlijk zijn. Het pakjesfeest daar zijn we van afgestapt maar met kerst halen we dit weer in met een aardigheid van moeders, ook omdat deze moeder 3 december jarig is was dit de laatste jaren beetje too much.

Een lekker hapje met pepernoten moet wel kunnen in deze periode, en daarom hebben we wat snelle  bites voor je. Een mooie bodem van o.a. havermout, pepernoten en kokos. Daarop een kokos yoghurt en een frisse frambozen topping. Wij denken dat Sinterklaas dit best lekker vindt.

Steps

1
Done

Bodem

Wanneer je een vierkante schaal gebruikt of vorm, smeer die even in met wat olie en bekleed deze met bak papier. Ik leg 2 vellen over elkaar heen om als de plaat klaar is je het in 1x eruit kan tillen.

2
Done

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie (niet in magnetron) maar au bain-marie.
Voeg hierbij de agave siroop.
Doe de haver en pepernoten, olie en siroop samen met kaneel in je mixertje.
Druk dit mengsel in de vorm.
Ze het 13 minuten in de oven, en laat daarna goed afkoelen.

3
Done

Tussenlaag

Doe de gelatine blaadje 10 minuten in koud water.
Haal het blaadje eruit en doe in een bakje. Druppel een paar theelepels kokend water erdoor zodat de gelatine oplost.
Meng dit goed door de kokos yoghurt en giet op de bodem.
Zet koud.

4
Done

Topping

Doe dd 2e gelatine blaadje in koud water( 10 minuten). Ontdooi de frambozen en laat ze samen met klein beetje water even koken.
Pureer met een staafmixer. Wil je geen pitjes dan doe je het even door een zeefje.
Neem de gelatine uit het water en los dit op door de frambozen.
Giet op de koud geworden yoghurt en zet een paar uur koud.

5
Done

Serveren

Til de plaat uit de vorm en snijd in mooie blokjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tom Kha Khai soep
previous
Tom Kha Kai soep
next
Pasta al forno met gehaktballetjes en spruitjes
Tom Kha Khai soep
previous
Tom Kha Kai soep
next
Pasta al forno met gehaktballetjes en spruitjes

Add Your Comment