0 0
Pompoensoep met Indiase twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Spaghetti pompoen 400 -500 gram
1 Ui
75 gram Linzen rode
1 cm Gember
1 theelepel Garam masala
1 theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Kardemon poeder
Scheut Olijfolie alleen als je je groenten gaat roosteren
1 teen knoflook
1 theelepel Chili poeder
1 blokje groenten bouillon
1 theelepel Zout
1 liter heet water

Pompoensoep met Indiase twist

Pompoensoep met Indiase twist

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoensoep met Indiase twist

Lekker soeppie gaat er altijd wel in en tegenwoordig is maandag mijn (José) soepdag. Even de koelkast checken en kijken wat er voor leftover veggies te vinden zijn.
Laatst had ik 3 verschillende pompoenen gekocht, en degene die nu aan de beurt was de spaghetti pompoen!

Ik heb wel eens van de spaghetti slierten die in de pompoen zitten wat gemaakt maar was niet helemaal happy de peppie, dus dan dat ging hem niet worden.  Qua calorieën is deze echt een topper, super gezond!

Deze pompoen heeft namelijk niet zoveel smaak, als bijvoorbeeld de flespompoen dus hij heeft zeker een twist nodig. Dat is helemaal gelukt… Heerlijk met Indiase kruiden, aftoppen met beetje kokoscreme, en lekkere pompoen pitten.
Om het feest helemaal af te maken heb ik er wat chapatis, Indiaas brood bij gemaakt! Nu denk je misschien ‘oef dat is wel heel veel werk..Nou dat is het echt niet! Wel is het super lekker! Een perfecte pompoensoep met Indiase twist.

Succes!

Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!

Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.

Steps

1
Done
30/60

Pompoen

Snijd de pompoen in stukken.
De schil is eetbaar, dus niet schillen. De scherpe schil stukjes zeef je er later uit.
Voor extra smaak kun je deze roosteren samen met je uitje en knoflook. Al de kruiden er over strooien en wat olijfolie. (180 graden , 30 minuten)
Wil je dit overslaan dan kun je alles samen in de pan laten koken.
Voeg bouillon blokje toe, en laat alles samen half uurtje koken.
Pureer alles met een staafmixer of blender.
Giet de soep door je zeef en klaar!

2
Done

Serveren

Serveer met een scheutje kokos cream en wat pompoen zaden. Een heerlijke toevoeging die het net wat meer body geeft.
Wil je het feestje compleet maken, dan bak je zelf wat Chapatis , Indiaas brood. Het is echt super makkelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase Palak Paneer
previous
Indiase palak paneer
Gnocchi di patate
next
Gnocchi di Patate
Indiase Palak Paneer
previous
Indiase palak paneer
Gnocchi di patate
next
Gnocchi di Patate

2 Comments Hide Comments

Hoi Martine, je hebt helemaal gelijk, hier kan je niks mee… Wij hebben ongeveer 400 gram gebruikt, maar 100 gram meer of minder maakt helemaal niet uit.
Smakelijk!
Groet José

Add Your Comment