0 0
Pompoensoep met Indiase twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Spaghetti pompoen
1 Ui
75 gram Linzen rode
1 cm Gember
1 theelepel Garam masala
1 theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Kardemon poeder
Scheut Olijfolie alleen als je je groenten gaat roosteren
1 teen Knoflook
1 theelepel Chili poeder
1 blokje Groenten bouillon
1 theelepel Zout
1 liter Heet water

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pompoensoep met Indiase twist

Pompoensoep met Indiase twist

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoensoep met Indiase twist?

Lekker soeppie gaat er altijd wel in en tegenwoordig is maandag mijn (José) soepdag. Even de koelkast checken en kijken wat er voor leftover veggies te vinden zijn.
Laatst had ik 3 verschillende pompoenen gekocht, en degene die nu aan de beurt was was de spaghetti pompoen!

Ik heb wel eens van de spaghetti slierten die in de pompoen zitten wat gemaakt maar was niet helemaal happy de peppie, dus dan dat ging hem niet worden.  Qua calorieën is deze echt een topper, super gezond!

Deze pompoen heeft namelijk niet zoveel smaak, als bijvoorbeeld de flespompoen dus hij heeft zeker een twist nodig. Dat is helemaal gelukt… Heerlijk met Indiase kruiden, aftoppen met beetje kokoscreme, en lekkere pompoen pitten.
Om het feest helemaal af te maken heb ik er wat chapatis, Indiaas brood bij gemaakt! Nu denk je misschien ‘oef dat is wel heel veel werk..Nou dat is het echt niet! Wel is het super lekker!

Succes!??

Steps

1
Done
30/60

Pompoen

Snijd de pompoen in stukken.
De schil is eetbaar, dus niet schillen. De scherpe schil stukjes zeef je er later uit.
Voor extra smaak kun je deze roosteren samen met je uitje en knoflook. Al de kruiden er over strooien en wat olijfolie. (180 graden , 30 minuten)
Wil je dit overslaan dan kun je alles samen in de pan laten koken.
Voeg bouillon blokje toe, en laat alles samen half uurtje koken.
Pureer alles met een staafmixer of blender.
Giet de soep door je zeef en klaar!

2
Done

Serveren

Serveer met een scheutje kokos cream en wat pompoen zaden. Een heerlijke toevoeging die het net wat meer body geeft.
Wil je het feestje compleet maken, dan bak je zelf wat Chapatis , Indiaas brood. Het is echt super makkelijk.?

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase Palak Paneer
previous
Indiase palak paneer
Basis recept Gnocchi
next
Gnocchi di Patate – basisrecept
Indiase Palak Paneer
previous
Indiase palak paneer
Basis recept Gnocchi
next
Gnocchi di Patate – basisrecept

Add Your Comment