0 0
Linzensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kopje Blonde linzen
3 kleine worteltjes Wortel
1 stengel Bleekselderij
2 Aardappelen
1 Uien
Paar takjes Tijm, peterselie Verse kruiden
1 groenten bouillon
10 Cherry tomaten
1 eetlepel Tomaten puree
naar smaak zout en peper
1liter heet water

Linzensoep

Mooie Italiaanse traditie

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Linzensoep!

Italië en tradities.. één ervan is het eten van linzensoep met Oud & Nieuw oftewel Capodanno. Wanneer je het eet zou het geluk en geld brengen. Linzen lijken immers op kleine muntjes. Hoe meer je ervan eet des te rijker je het volgende jaar wordt.

Gelukssoep

Je begrijpt dat wij dus elk jaar een grote pan vol maken, het is nog gekker, want we krijgen een dag van te voren een herinnering in onze agenda… van wie zal dat nou zijn?

Tradities van Mario

Onze Mario is namelijk dol op tradities, en verzint er ook vaak nieuwe bij, bijvoorbeeld dat hij elk jaar oliebollen gevuld met gele room moet eten. Ook die popt elke jaar op in de agenda.

Vorig vertelde Mario dat je met Oud & Nieuw rode lingerie moet dragen, je snapt dat draagt bij aan romantiek, passie en geluk in de liefde. Ik kreeg toen ook een mooi setje. Daar herinner ik mijn man nu tegenwoordig aan…

Snel maken dit soepje, het is erg makkelijk en met een extra reels filmpje erbij staat die van jou zo te pruttelen.

Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!

Nog meer lekkere soepen

Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.

 

Steps

1
Done

Linzen

Spoel de linzen goed schoon.
Doe de linzen in een pan met water en bouillon blokje.

2
Done

Groenten

Snijd de bleekselderij, worteltjes, uitje fijn. Schil de aardappel en snijd die in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.
Snijd de verse peterselie fijn en pluk de blaadjes van de tijm.
Doe dit allemaal bij de linzen.
Voeg zout en peper toe naar smaak.

3
Done

Koken

Breng de soep een half uurtje zachtjes aan de kook.
De linzen gaan wel iets groeien, mocht uiteindelijk de soep iets te dik en vol zijn dan kun je er altijd wat extra water bij toevoegen.

4
Done

Serveren

Serveer de soep met mooie soepstengels.
Hier hebben we ook een recept van staan op de website.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Carpaccio op twee manieren
Kerststol wentelteefjes uit de oven
next
Kerstol wentelteefjes uit de oven
previous
Carpaccio op twee manieren
Kerststol wentelteefjes uit de oven
next
Kerstol wentelteefjes uit de oven

Add Your Comment