0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Wat je over hebt Kerststol
3 eieren
Melk
100 ml Slagroom
1 theelepel Vanille extract
1 theelepel Gemalen nootmuskaat
Snuf Zout
1 eetlepel Poedersuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kerstol wentelteefjes uit de oven

Kerstol wentelteefjes uit de oven

Wij zijn dol op leftovers

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Kerstol wentelteefjes uit de oven!

Jullie kennen waarschijnlijk de pain perdu oftewel wentelteefjes in het Nederlands.
Omdat we iets teveel, panetonne, kerstbrood en kerststol over hadden gingen de Queens wat lekkers met de leftovers. Mariëlla heeft de wentelteefjes van kersttol  en van panetonne gemaakt, José heeft er een heerlijke ovenschaal van gemaakt uit de oven

We hoopten dat het niet zo lekker was, want tja dan ga je alsnog alles opeten. Helaas niet gelukt, dit was zooo yummy. Zelfs afgekoeld een topper! Daarnaast is het de ideale manier om van al je leftovers af te komen. We hebben tenslotte allemaal wel melk, ei en kaneel in huis!

En laten we eerlijk zijn.. We beginnen pas maandag met goede voornemens toch?

Steps

1
Done
5 minuten

Roeren

Kluts de eieren in een kom samen met de slagroom, vanille, melk, nootmuskaat en snuf zout.

2
Done
5 minuten

Drogen

Dep de stukken kerststol in de mix , ze mogen goed doordrenkt en leg ze in een cake blik, of ovenschaal.

3
Done
1 uur

Rusten

Het restant van het mengsel kun je er overheen schenken. Zet het een uur in de koelkast.

4
Done
50 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 190°.
Zet de schaal afgedekt met folie in de oven (25 minuten.)
Na 25 minuten haal de folie eraf en laat het nogmaals 25 minuten in de oven.

5
Done

Serveren

Serveer je het warm met een beetje poedersuiker, koud is het ook erg lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Linzensoep
Wentelteefjes
next
Leftover wentelteefjes
previous
Linzensoep
Wentelteefjes
next
Leftover wentelteefjes

Add Your Comment