0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Al het oude brood Brood Denk aan oliebollen, kerstbrood, panetonne etc
250 ml Melk
1 eieren
Kaneel
Om te serveren Poeder suiker
Leftover wentelteefjes

Leftover wentelteefjes

Dé manier om van oud brood af te komen!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Leftover wentelteefjes!

Na de kerstdagen heb je vaak nog veel leftovers van kerstbrood en panetonne. Het is mega zonde om deze weg te gooien want je kunt er nog een heerlijk ontbijtje mee maken! Zo zijn deze leftover wentelteefjes ontstaan. Natuurlijk maken we heel vaak wentelteefjes van het oude witte brood.  Je kunt natuurlijk ook vers brood nemen maar op een of andere manier smaakt dat oude brood toch lekkerder.

Wat ook heerlijk is om het Friese suikerbrood of het zachte brioche brood ervoor te gebruiken. dit brood heeft wel een beetje een structuur van de Italiaanse pan  maar dan met veel meer suiker.

Ei, melk en kaneel is alles wat je nodig hebt. Oh en natuurlijk wat heerlijke toppings zoals amandelen of vers fruit. je kunt zelf de lekkerste versies bedenken en maken. Natuurlijk ook heerlijk om te bakken met ander oud brood of zelf met oliebollen!

Dus gooi nooit meer oud brood weg!

Probeer na de kerst even de kerstol wentelteefjes uit de oven. Mocht je leftovers hebben. Appeltaart wentelteefjes daar kun je ook geen genoeg van krijgen.

Ben je toevallig ook net als ons dol op Nutella? Dan hebben we de allerlekkerste French toast met Nutella. Wanneer je dit eenmaal gebakken hebt wil je nooit meer anders. Tenminste dit waren de woorden van  nichtjes en neefjes die dit ooit bij ons gegeten hebben haha.

Waarom de naam wentelteefjes?

De term “wentelteefjes” komt waarschijnlijk van het werkwoord “wentelen” of draaien, omdat het brood in een mengsel van ei en melk wordt gedoopt en vervolgens gebakken, waarbij het wordt omgedraaid om beide zijden gelijkmatig te laten bakken. De naam weerspiegelt dus het proces van het draaien van het brood tijdens de bereiding. Oké er wordt gedraaid en gewenteld dat is duidelijk. Waar de teefjes vandaan komt konden we niet vinden.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Snijden

Snijd plakken van al het brood.

2
Done
2 minuten

Mengen

Meng de melk, het ei en het kaneel samen in een brede kom.

3
Done
10 minuten

Bakken

Dep de broodjes in het mengsel (met beide kanten) laat even uitlekken en bak ze dan in een hete pan met wat olie of boter.
Draai ze om en bak ook de andere kant.

4
Done
2 minuten

Serveren

Serveer met poedersuiker en eventueel andere toppings zoals fruit of noten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kerststol wentelteefjes uit de oven
previous
Kerstol wentelteefjes uit de oven
Havermout koekjes met chocolade en rozijnen
next
Havermout koekjes met rozijnen en chocolade
Kerststol wentelteefjes uit de oven
previous
Kerstol wentelteefjes uit de oven
Havermout koekjes met chocolade en rozijnen
next
Havermout koekjes met rozijnen en chocolade

Add Your Comment