0 0
Kip caprese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
1 zak Gemengde sla
250 gram Cherry tomaten 2 kleuren
1 bol burrata Of mini mozzarella/buffelmozzarella
2 eetlepel Pijnboompitten
1 theelepel Oregano
3 eetlepel Citroensap
1 eetlepel Balsamico
Naar smaak zout en peper
Scheut Olijfolie

Kip caprese

De zomer in een schaal

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kip caprese!

Het heerlijke zomerse weer vraagt om een lichte smakelijke maaltijd. Of we dat voor je hebben…Absoluut! Wanneer het kwik stijgt dan daalt vaak te zin om te koken. Zeker wanneer je een dagje naar het strand bent geweest of nog steeds naar kantoor gaat. Deze kip caprese is super eenvoudig en met verrukkelijke smaken. Wij hebben het inmiddels uitgeprobeerd en iedereen was enthousiast.

Een kipfilet lekker aanbakken met oregano zout en peper. Je pakt een mooie schaal, vul deze met een laagje gemengde sla en gekleurde tomaatjes. We zouden de Queens niet zijn wanneer we daar geen burrata bol bij zouden doen. Je hebt ook kleine bolletjes burrata  of die leuke mini mozzarella. Helemaal geschikt om deze caprese af te maken. Natuurlijk pijnboompitten en een mooie olijfolie. Een lekker stokbroodje, een koud flesje rosé en meer heb je niet nodig! Enjoy!

Wil je een lekkere kipfilet koopt dan altijd scharrel of biologische kip. Dit vinden wij een verantwoord kippetje. Wij hebben goede ervaring met De Zeeuwse kip. Door van tevoren er wat citroensap over de kip te sprenkelen krijg je een zachtere en malsere structuur. Je wilt namelijk geen droge kip.

 

We zijn even de website ingedoken voor nog meer snelle zomerse hapjes. Ohlala de keuze is reuze. Eet je graag een pasta dan is de  Pasta pomodorino met ricotta salata altijd een topper. Deze kan ook heel goed met Parmezaanse kaas. Toch liever een salade? Bij de  3x zomerse salades  vind je vast wel iets lekkers Jo haar grote favoriet is de Italiaanse tonijn salade dan is er een soortgelijk kip gerecht de Balsamico kip salade  Pasta salade met zalm   

Ga je een keer dit recept of één van onze heerlijke recepten thuis maken? Wij vinden het super leuk wanneer je ons een foto stuurt via DM of Messenger. Ook leuk wanneer je onze tag @cookingqueens.nl gebruikt.

Steps

1
Done
10 minuten

Kip

Besprenkel de kipfilet met wat citroensap. Laat het even 10 minuten staan.
Strooi een theelepel oregano zout en peper over de kipfilet .
Bak deze aan zodat ze goed gaar zijn.

2
Done
3 minuten

Sla tomaat burrata

Neem een zak gemengde sla. Meng dit met wat olijfolie, balsamico, zout en peper en leg dit in een mooie schaal.
Snijd de tomaatjes doormidden en leg deze erop.
Scheur een bol burrata in stukjes en voeg toe. Je kunt ook mini mozzarella gebruiken.

3
Done
2 minuten

Pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een pan. Houd deze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden.

4
Done

Kip

Snijd de gebakken kipfilet in reepjes en leg deze op de salade.

5
Done

Serveren

Eindig met een klein beetje olijfolie over de salade.
Serveer met een stokbroodje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegrilde abrikoos met burrata
pasta aubergine courgette wortel
next
Pasta aubergine courgette wortel
previous
Gegrilde abrikoos met burrata
pasta aubergine courgette wortel
next
Pasta aubergine courgette wortel

Add Your Comment