Ingredients
-
2 kipfilet
-
1 zak gemengde sla
-
250 gram cherrytomaten2 kleuren
-
1 bol burrataOf mini mozzarella/buffelmozzarella
-
2 eetlepel pijnboompitten
-
1 theelepel oregano
-
3 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel balsamico
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheut olijfolie
Directions
Kip caprese!
Het heerlijke zomerse weer vraagt om een lichte smakelijke maaltijd. Of we dat voor je hebben…Absoluut! Wanneer het kwik stijgt dan daalt vaak te zin om te koken. Zeker wanneer je een dagje naar het strand bent geweest of nog steeds naar kantoor gaat. Deze kip caprese is super eenvoudig en met verrukkelijke smaken. Wij hebben het inmiddels uitgeprobeerd en iedereen was enthousiast.
Een kipfilet lekker aanbakken met oregano zout en peper. Je pakt een mooie schaal, vul deze met een laagje gemengde sla en gekleurde tomaatjes. We zouden de Queens niet zijn wanneer we daar geen burrata bol bij zouden doen. Je hebt ook kleine bolletjes burrata of die leuke mini mozzarella. Helemaal geschikt om deze caprese af te maken. Natuurlijk pijnboompitten en een mooie olijfolie. Een lekker stokbroodje, een koud flesje rosé en meer heb je niet nodig! Enjoy!
Wil je een lekkere kipfilet koopt dan altijd scharrel of biologische kip. Dit vinden wij een verantwoord kippetje. Wij hebben goede ervaring met De Zeeuwse kip. Door van tevoren er wat citroensap over de kip te sprenkelen krijg je een zachtere en malsere structuur. Je wilt namelijk geen droge kip.
We zijn even de website ingedoken voor nog meer snelle zomerse hapjes. Ohlala de keuze is reuze. Eet je graag een pasta dan is de Pasta pomodorino met ricotta salata altijd een topper. Deze kan ook heel goed met Parmezaanse kaas. Toch liever een salade? Bij de 3x zomerse salades vind je vast wel iets lekkers Jo haar grote favoriet is de Italiaanse tonijn salade dan is er een soortgelijk kip gerecht de Balsamico kip salade Pasta salade met zalm
Ga je een keer dit recept of één van onze heerlijke recepten thuis maken? Wij vinden het super leuk wanneer je ons een foto stuurt via DM of Messenger. Ook leuk wanneer je onze tag @cookingqueens.nl gebruikt.
Steps
1
Done
10 minuten
|
KipBesprenkel de kipfilet met wat citroensap. Laat het even 10 minuten staan. |
2
Done
3 minuten
|
Sla tomaat burrataNeem een zak gemengde sla. Meng dit met wat olijfolie, balsamico, zout en peper en leg dit in een mooie schaal. |
3
Done
2 minuten
|
PijnboompittenRooster de pijnboompitten in een pan. Houd deze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden. |
4
Done
|
KipSnijd de gebakken kipfilet in reepjes en leg deze op de salade. |
5
Done
|
ServerenEindig met een klein beetje olijfolie over de salade. |