0 0
Empanadas uit Argentinië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
375 gram Bloem
Halve theelepel Zout
2 theelepel Suiker
185 gram Roomboter Koude blokjes
1 eieren Voor het bestrijken van je empanada
1 eieren Voor hetbdeeg
1 blokje voor 120 ml Kip bouillon Koud
Vulling Beef
250; gram Rundergehakt
1 Wortel
1 grote stengel Bleekselderij
1 Ui
1 theelepel Paprikapoeder
naar smaak zout en peper
2 eetlepel Tomaatpuree
Olijfolie Om mee te bakken
2 bol Mozzarella
Vulling vegetarisch
1 grote Ui
Halve courgette
2 Wortel
2 stengels Bleekselderij
2 bol Mozzarella Je kunt ook bv blauwe kaas gebruiken
naar smaak Zout
1 theelepel Tijm Vers
4 takjes Peterselie
3 eetlepel Tomaatpuree

Empanadas uit Argentinië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Dreaming of Argentinië

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling Beef

Directions

Share

Empanadas uit Argentinië.

Een van mijn (José) haar favoriete bestemmingen is Buenos Aires. Met de verrukkelijke empanadas uit Argentinië.

Wanneer je van de Zuid Europese cultuur houdt dan kun je het sfeertje van Zuid Amerika ook snel waarderen.

Vroeger toen de kinderen nog klein waren, vloog ik het liefst de korte reizen. Dat was praktisch en makkelijk om het  thuis qua opvang allemaal te regelen. Nu Mariëlla en haar broer niet meer thuis wonen, vind ik het makkelijker om wat langer van huis te gaan. Paps daaraantegen denkt hier iets anders over..?
Buenos Aires is een wat langere reis, dus daar heb je wat meer de mogelijkheid om het land te verkennen.

In het voorjaar probeer ik altijd met mijn beste vriendin een reis  te vliegen. Zij vliegt net zo lang als ik. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens ons zwangerschapswerk op de grond, en sindsdien zijn we friends for life! Samen hebben we de meest leuke tripjes gedaan. Helaas nu met de corona crisis is ons feestje niet doorgegaan. En oh wat missen dat.

In Argentinië hebben we bijvoorbeeld samen een trip naar de ijsgletsjers van Patagonië en de watervallen van Iquazu gemaakt, reizen om nooit te vergeten.. Ook vierden we 2 jaar geleden hoog in de lucht boven Chili mijn 10.000 vlieguren.
Wat hebben we toch een bijzonder beroep, en nu de wereld even stil staat waarderen we dit des te meer. Wij hopen dat we weer snel de hele wereld over kunnen vliegen?

Maar over Argentinië gesproken, daar hebben ze de heerlijkste biefstuk, Malbec wijn en de zalige empanadas!

Ik ben niet de enige die dit lekker vindt, ook tijdens mijn oproep bij de KLM crew waar ik vroeg wat je nu echt mist in deze tijd waren dat ook de Argentijnse hapjes. Vanzelfsprekend heb ik die voor jullie gemaakt. Ontzettend leuk om te maken en nog lekkerder om op te eten!

Ik heb een vlees en vegetarische versie! Wat ook een lekker hapje uit Zuid Amerika is zijn de pao de queijo, kaatsballetjes uit Brazilië.

Steps

1
Done
10 minuten

Bouillon

Meng 120 ml heet water met je bouillon blokje. Zet dit in de koelkast om af te koelen.

2
Done
10 minuten

Deeg maken

Voeg de droge ingrediënten, bloem, zout en suiker in een mengkom. Snij de koude boter in blokjes en mix dit met je mixer of goed met je handen totdat je een kruimelig tegen hebt.

3
Done
1uur

Deeg kneden

Voeg je ei en je koude kipbouillon erbij.
Meng dit goed.
Haal dit uit je kom het is waarschijnlijk nog een beetje plakkerig.
Voeg wat extra bloem erbij wanneer je dit kneed op je werkblad. Je krijgt nu een compact deeg.
Sla dit tot een dikke pannenkoek en wikkel het in met plastic folie.
Zet dit minimaal een uur koud in je koelkast.

4
Done
15 minuten

Gehakt vulling

Snij je uitje, wortel en bleekselderij in hele fijne stukjes.
Bak dit zachtjes aan in wat olijf olie (10 minuten).
Voeg je gehakt erbij en bak dit goed aan met je kruiden.
Doe er als laatste tomaten puree erbij en laat dit langzaam bakken.
Schep dit in een schaal en laat het afkoelen.

5
Done
15 minuten

Groenten vulling

Snij je courgette in blokjes. Snij ook je ui, wortel en bleekselderij fijn. Bak dit in een koekenpan samen met je verse kruiden, zout en peper.
Voeg als laatste je tomatenpuree erbij en bak dit langzaam mee.
Schep dit in een schaal en zet en laat het afkoelen.

6
Done
2 minuten

Mozzarella

Snij een mozzarella in kleine blokjes en zet apart.

7
Done
10 minuten

Deeg rollen

Haal je deeg uit de koeling, en snij in tweeën. Wikkel de ene helft in plastic en zet terug in de koelkast. Rol je deeg uit tot een mooie dunne lap en steek je rondjes uit.
Doorsnede van je rondjes minimaal 12 cm, (Je hebt vast wel iets in de kast staan waarmee je deze rondjes kan uitsteken)
Leg je deeg rondjes op een bakpapier op bakblik. Heb je je bakblik vol leg deze weer even terug in de koelkast. Het werkt het makkelijkste als je koud deeg gebruikt.

8
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 200°.

9
Done
1 minuut

Klaar zetten

Zet je vulling klaar.
Zet ook een kopje koud water klaar.
Meng een ei met scheutje melk en klopt dit op samen. Dit heb je straks nodig om je een paar empanadas te bestrijken.

10
Done
10 minuten

Vullen

Haal per bakblik je deeg rondjes uit de koeling.
Schep wat vulling in het midden van je rondjes, en leg daar wat kaas op.
Veeg met wat koud water de halve rand van je deeg rondje.
Vouw je deeg lapje om de vulling en druk dit goed samen met een vork.

11
Done
15 minuten

Af bakken

Bestrijk je bovenkant van de empanadas met je eimengsel en stop deze in de oven voor 25 minuten.

12
Done

Note

*Het is verstandig om met koud deeg te werken. Vul zes deeg lapjes per keer en laat de rest dan even in de koeling staan.

*Je kunt deze empanadas vullen met je eigen favoriete groente. Je kunt verschillende kazen toevoegen. Gebruik eens ham of salami...

*Wij serveerden er uitgelekte gesneden tomaatjes met olijf olie zout en peper bij. Dit is een lekkere frisse toevoeging.

*Het is een tijdrovend klusje, je kunt natuurlijk ook standaard deeg voor hartige taart te kopen in de supermarkt!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kip kluifjes met blauwe kaas dip
previous
Kipkluifjes met blauwe kaas dip
next
Courgette taart met pikante provolone
Kip kluifjes met blauwe kaas dip
previous
Kipkluifjes met blauwe kaas dip
next
Courgette taart met pikante provolone

3 Comments Hide Comments

Hoi dames, wat een fijne site met heerlijke gerechten. Bij de empanada’s mis ik de hoeveelheid bloem die er nodig is voor het deeg. Mijn dochter en ik hebben er ook van gesmuld in Eze! Ik ga het snel uitproberen.

Ohhh, hallo Geertje, dat is niet helemaal goed gegaan met uitwerken vh recept.
Het is 500 gram. We hebben het aangepast!
Excuses, en dank voor je reactie!
Hoop dat ze smaken..????????

Liefs Mariëlla en José

Add Your Comment