Ingredients
-
Deeg
-
375 gram Bloem
-
Halve theelepel Zout
-
2 theelepel Suiker
-
185 gram RoomboterKoude blokjes
-
1 eierenVoor het bestrijken van je empanada
-
1 eierenVoor hetbdeeg
-
1 blokje voor 120 ml Kip bouillonKoud
-
Vulling Beef
-
250; gram Rundergehakt
-
1 Wortel
-
1 grote stengel Bleekselderij
-
1 Ui
-
1 theelepel Paprikapoeder
-
naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Tomaatpuree
-
OlijfolieOm mee te bakken
-
2 bol Mozzarella
-
Vulling vegetarisch
-
1 grote Ui
-
Halve courgette
-
2 Wortel
-
2 stengels Bleekselderij
-
2 bol MozzarellaJe kunt ook bv blauwe kaas gebruiken
-
naar smaak Zout
-
1 theelepel TijmVers
-
4 takjes Peterselie
-
3 eetlepel Tomaatpuree
Directions
Empanadas uit Argentinië.
Een van mijn (José) haar favoriete bestemmingen is Buenos Aires. Met de verrukkelijke empanadas uit Argentinië.
Wanneer je van de Zuid Europese cultuur houdt dan kun je het sfeertje van Zuid Amerika ook snel waarderen.
Vroeger toen de kinderen nog klein waren, vloog ik het liefst de korte reizen. Dat was praktisch en makkelijk om het thuis qua opvang allemaal te regelen. Nu Mariëlla en haar broer niet meer thuis wonen, vind ik het makkelijker om wat langer van huis te gaan. Paps daaraantegen denkt hier iets anders over..?
Buenos Aires is een wat langere reis, dus daar heb je wat meer de mogelijkheid om het land te verkennen.
In het voorjaar probeer ik altijd met mijn beste vriendin een reis te vliegen. Zij vliegt net zo lang als ik. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens ons zwangerschapswerk op de grond, en sindsdien zijn we friends for life! Samen hebben we de meest leuke tripjes gedaan. Helaas nu met de corona crisis is ons feestje niet doorgegaan. En oh wat missen dat.
In Argentinië hebben we bijvoorbeeld samen een trip naar de ijsgletsjers van Patagonië en de watervallen van Iquazu gemaakt, reizen om nooit te vergeten.. Ook vierden we 2 jaar geleden hoog in de lucht boven Chili mijn 10.000 vlieguren.
Wat hebben we toch een bijzonder beroep, en nu de wereld even stil staat waarderen we dit des te meer. Wij hopen dat we weer snel de hele wereld over kunnen vliegen?
Maar over Argentinië gesproken, daar hebben ze de heerlijkste biefstuk, Malbec wijn en de zalige empanadas!
Ik ben niet de enige die dit lekker vindt, ook tijdens mijn oproep bij de KLM crew waar ik vroeg wat je nu echt mist in deze tijd waren dat ook de Argentijnse hapjes. Vanzelfsprekend heb ik die voor jullie gemaakt. Ontzettend leuk om te maken en nog lekkerder om op te eten!
Ik heb een vlees en vegetarische versie! Wat ook een lekker hapje uit Zuid Amerika is zijn de pao de queijo, kaatsballetjes uit Brazilië.
Steps
1
Done
10 minuten
|
BouillonMeng 120 ml heet water met je bouillon blokje. Zet dit in de koelkast om af te koelen. |
2
Done
10 minuten
|
Deeg maken |
3
Done
1uur
|
Deeg knedenVoeg je ei en je koude kipbouillon erbij. |
4
Done
15 minuten
|
Gehakt vulling |
5
Done
15 minuten
|
Groenten vulling |
6
Done
2 minuten
|
MozzarellaSnij een mozzarella in kleine blokjes en zet apart. |
7
Done
10 minuten
|
Deeg rollenHaal je deeg uit de koeling, en snij in tweeën. Wikkel de ene helft in plastic en zet terug in de koelkast. Rol je deeg uit tot een mooie dunne lap en steek je rondjes uit. |
8
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200°. |
9
Done
1 minuut
|
Klaar zettenZet je vulling klaar. |
10
Done
10 minuten
|
Vullen |
11
Done
15 minuten
|
Af bakkenBestrijk je bovenkant van de empanadas met je eimengsel en stop deze in de oven voor 25 minuten. |
12
Done
|
Note*Het is verstandig om met koud deeg te werken. Vul zes deeg lapjes per keer en laat de rest dan even in de koeling staan. *Je kunt deze empanadas vullen met je eigen favoriete groente. Je kunt verschillende kazen toevoegen. Gebruik eens ham of salami... *Wij serveerden er uitgelekte gesneden tomaatjes met olijf olie zout en peper bij. Dit is een lekkere frisse toevoeging. *Het is een tijdrovend klusje, je kunt natuurlijk ook standaard deeg voor hartige taart te kopen in de supermarkt! |
3 Comments Hide Comments
Hoi dames, wat een fijne site met heerlijke gerechten. Bij de empanada’s mis ik de hoeveelheid bloem die er nodig is voor het deeg. Mijn dochter en ik hebben er ook van gesmuld in Eze! Ik ga het snel uitproberen.
Ohhh, hallo Geertje, dat is niet helemaal goed gegaan met uitwerken vh recept.
Het is 500 gram. We hebben het aangepast!
Excuses, en dank voor je reactie!
Hoop dat ze smaken..????????
Liefs Mariëlla en José
Sorry niet 500 maar 375 gram ????