0 0
Romige spinazie kikkererwten curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram spinazie
1 blikje Tomaten blokjes
200 gram Kikkererwten
200 ml Kokos melk
2 Rode ui
2 teentjes knoflook
Naar smaak Zout
1 eetlepel Tomaten puree
1 theelepel Garam masala Poeder
1/2 theelepel Chili poeder
1 theelepel Kerriepoeder
1/2 theelepel Koriander poeder
4 Curry leaves Toko
1 theelepel Kurkuma poeder
1 cm geraspte Gember
Paar takjes Koriander Of peterselie
Scheutje Olijfolie

Romige spinazie kikkererwten curry

Snelle de pan en zo lekker!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Romige spinazie kikkererwten curry!

Heel eerlijk, wanneer José een curry maakt dan is ze negen van de 10 keer alleen thuis. Manlief houdt namelijk niet van curry. Wij hebben dat nog nooit begrepen maar ach ieder zo zijn eigen favorieten. Zodra ik een avondje alleen ben ruik ik dus mijn kans. Meestal ontstaat er dan een curry met ingrediënten die al in de koelkast liggen. Dit keer vond ik nog een zak spinazie en ben daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat een super romige spinazie kikkererwten curry. Curry met bonen vult altijd lekker, en meestal hebben wel een blikje van iets in huis.

Lekker een pan vol

Heel uitgebreid koken vinden wij het leukst voor meerdere personen. Op zo’n dag dat ik alleen een maaltje moet koken kies ik liever voor een makkelijk gerecht. Curry’s zijn altijd heel simpel te maken en staan snel te pruttelen in een pan.

Extra veel groenten

Aan de spinazie is nog een rode ui toegevoegd. Natuurlijk wat knoflook, lekkere kruiden zoals garam masala, kurkuma, chilipoeder en een blikje gepelde tomaten stukjes. De kikkererwten om deze lekker vullen te maken en natuurlijk een pakje kokosmelk. Simpele ingrediënten voor een waanzinnige lekkere maaltijd.

Vervolgens at ik de eerste dag dit met rijst. Omdat een schaal curry meestal voor twee personen is heb ik het de volgende dag opgewarmd en gegeten met naam brood. Inmiddels was manlief weer thuis en we kreeg gewoon een lekkere en all’amatriciana pasta. Ha ha sommigen vinden het helemaal niet gewoon dat ik dan iets anders kook voor mijn lief.  Geloof me maar dat vind ik niet erg hoor. We zijn natuurlijk wel nieuwsgierig of jij iets anders kook voor je partner?

Deze versie was natuurlijk verschrikkelijk lekker maar we hebben nog heel wat andere variaties. Probeer eens Mariëlla haar favoriete curry de Rode vis curry maar probeer ook haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of  de Curry met pulled chicken en peultjes is  José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is heel leuk en lekker zoals Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.

Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.

Steps

1
Done

Ui knoflook

Snijd het uitje samen met de knoflook fijn. Fruit is aan in een scheutje olijfolie.

2
Done

Kruiden verse gember

Voeg alle kruiden daar aan toe en bak een minuut mee. Samen met een stukje fijngesneden gember.

3
Done

Tomatenpuree tomaat kokosmelk

Voeg een eetlepel tomatenpuree toe samen met een blik fijn gehakte tomaten en kokosmelk en afgespoelde kikkererwten.

4
Done

Spinazie

Voeg als laatste de spinazie en curry leaves/blad toe en laat dit samen 20 minuutjes heel zachtjes pruttelen.

5
Done

Serveren

Serveerde curry met rijst of naam brood.

6
Done

Tip

Heb je niet al deze kruiden in de keukenla gebruikt dan twee eetlepels currypastavan patak’s.
Curryleaves zijn lastig te vinden maar vaak in de toko is het aanwezig.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige pasta met garnalen
previous
Romige pasta met garnalen
Citroen crinkle koekjes
next
Citroen crinkle koekjes
Romige pasta met garnalen
previous
Romige pasta met garnalen
Citroen crinkle koekjes
next
Citroen crinkle koekjes

Add Your Comment