Ingredients
-
200 gram spinazie
-
1 blikje Tomaten blokjes
-
200 gram Kikkererwten
-
200 ml Kokos melk
-
2 Rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
Naar smaak Zout
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
1 theelepel Garam masalaPoeder
-
1/2 theelepel Chili poeder
-
1 theelepel Kerriepoeder
-
1/2 theelepel Koriander poeder
-
4 Curry leavesToko
-
1 theelepel Kurkuma poeder
-
1 cm geraspte Gember
-
Paar takjes KorianderOf peterselie
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Romige spinazie kikkererwten curry!
Heel eerlijk, wanneer José een curry maakt dan is ze negen van de 10 keer alleen thuis. Manlief houdt namelijk niet van curry. Wij hebben dat nog nooit begrepen maar ach ieder zo zijn eigen favorieten. Zodra ik een avondje alleen ben ruik ik dus mijn kans. Meestal ontstaat er dan een curry met ingrediënten die al in de koelkast liggen. Dit keer vond ik nog een zak spinazie en ben daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat een super romige spinazie kikkererwten curry. Curry met bonen vult altijd lekker, en meestal hebben wel een blikje van iets in huis.
Heel uitgebreid koken vinden wij het leukst voor meerdere personen. Op zo’n dag dat ik alleen een maaltje moet koken kies ik liever voor een makkelijk gerecht. Curry’s zijn altijd heel simpel te maken en staan snel te pruttelen in een pan.
Aan de spinazie is nog een rode ui toegevoegd. Natuurlijk wat knoflook, lekkere kruiden zoals garam masala, kurkuma, chilipoeder en een blikje gepelde tomaten stukjes. De kikkererwten om deze lekker vullen te maken en natuurlijk een pakje kokosmelk. Simpele ingrediënten voor een waanzinnige lekkere maaltijd.
Vervolgens at ik de eerste dag dit met rijst. Omdat een schaal curry meestal voor twee personen is heb ik het de volgende dag opgewarmd en gegeten met naam brood. Inmiddels was manlief weer thuis en we kreeg gewoon een lekkere en all’amatriciana pasta. Ha ha sommigen vinden het helemaal niet gewoon dat ik dan iets anders kook voor mijn lief. Geloof me maar dat vind ik niet erg hoor. We zijn natuurlijk wel nieuwsgierig of jij iets anders kook voor je partner?
Deze versie was natuurlijk verschrikkelijk lekker maar we hebben nog heel wat andere variaties. Probeer eens Mariëlla haar favoriete curry de Rode vis curry maar probeer ook haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of de Curry met pulled chicken en peultjes is José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is heel leuk en lekker zoals Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.
Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.
Steps
1
Done
|
Ui knoflookSnijd het uitje samen met de knoflook fijn. Fruit is aan in een scheutje olijfolie. |
2
Done
|
Kruiden verse gemberVoeg alle kruiden daar aan toe en bak een minuut mee. Samen met een stukje fijngesneden gember. |
3
Done
|
Tomatenpuree tomaat kokosmelkVoeg een eetlepel tomatenpuree toe samen met een blik fijn gehakte tomaten en kokosmelk en afgespoelde kikkererwten. |
4
Done
|
SpinazieVoeg als laatste de spinazie en curry leaves/blad toe en laat dit samen 20 minuutjes heel zachtjes pruttelen. |
5
Done
|
Serveren |
6
Done
|
TipHeb je niet al deze kruiden in de keukenla gebruikt dan twee eetlepels currypastavan patak’s. |