0 0
Hartige cannoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 plakjes casino wit
50 gram Paneermeel
1 eieren
Vulling
6 el Tomatensaus
1 bol Buffalo mozzarella
8 blaadjes verse basilicum
2 plakjes Gekookte ham
6 el geraspte parmezaanse kaas
klein beetje Zwarte peper

Hartige cannoli

Een hartige cannoli is de perfecte borrel snack!

Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Hartige cannoli.

Wanneer je een ons trouw volgt, of wel eens op Sicilië bent geweest dan ken je overheerlijke Cannoli Siciliani. Een prachtig gevuld koekje met gezoete ricotta en een specialiteit van het Italiaanse eiland. Wat zullen we ze vaak gegeten hebben en met ons recept is het super leuk om ze eens te maken.  Naast zoete lekkernijen zijn de Queens ook dol op hartige snackjes en daarom speciaal voor jullie een hartige cannoli. Eentje die net zo lekker is maar wel iets sneller en makkelijker. Nooit verkeerd toch?

De snelle brood pizza Margherita was een groot succes, en de hartige cannoli is een gelijkwaardig snackje. Een niet vegetarische versie want er gaat was prosciutto cotto oftewel gekookte ham door. Natuurlijk kun je die ook weglaten. Eerst hebben we een vulling van buffelmozzarella, verse basilicum, prosciutto cotto, extra parmezaanse kaas en natuurlijk wat tomatensaus gemaakt, Vervolgens van het witte casino brood dat we overhadden de korstjes afgesneden. Even met een deegroller pletten. Vulling erop, dicht vouwen, door een eitje en paneermeel. De oven bakt  ze af in 20 minuten.

Omdat het de eerste keer was dat we deze maakten, hadden  we een Italiaans, Nederlands  test team aan tafel. Tja want voordat we iets plaatsen op onze feed, moet het toch door de test ronde komen. Met spanning keken we naar de gezichten. Tatatata een glimlach was duidelijk te zien en daarna een beetje bedroefd dat we er maar zes gemaakt hadden.

Iedereen was er mee eens, dit is de lekkerste snack ever. Een soort mini pizza die perfect bij de borrel kan. Ook handig is dat je niet echt vieze handen krijgt, zoals bij een pizza slice. Mario vroeg direct of wij er niet twintig wilde maken voor zijn borrel met vrienden. Tuurliijk… doen we!!

Bij dit snackje hebben we onze basis tomatensaus gebruikt.

Steps

1
Done
5 minuten

Vulling

Snijd de mozzarella en basilicum blaadjes in stukjes, de prosciutto cotta in stukjes en meng dit met parmezaanse kaas en tomatensaus. Doe hier een beetje peper bij.
Wij gebruiken onze zelfgemaakte basis tomatensaus,(link in verhaal), maar een potje saus kan ook.

2
Done
10 minuten

Oven voor verwarmen

Verwarm de oven voor op 185 graden.

3
Done
1 minuut

Ei en paneermeel

Zet twee bakjes klaar, eentje met een geklutst eitje en de ander met paneermeel.

4
Done

Brood

Snijd de korstjes van het brood.
Rol met een deegroller het brood plat.
Schep een lepel vulling in het midden van het broodje
Wikkel de uiteinden van het brood om de vulling en duw vast.
Wanneer het niet zo goed plakt kun je ietsje ei erop smeren.
Wikkel het gevulde broodje door de ei, vervolgens door het paneer.
Leg de gevulde rolletjes op een bakblik met bakpapier.

5
Done
25 minuten

Oven

Zet het bakblik ongeveer 25 minuten in de oven op 185 graden.
Wanneer de rolletjes goed gebakken zijn en de kaas is gesmolten mogen ze eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
TikTok custardbroodjes
previous
TikTok custard beschuitbollen
Gehaktballetjes met aardappeltjes
next
Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus
TikTok custardbroodjes
previous
TikTok custard beschuitbollen
Gehaktballetjes met aardappeltjes
next
Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus

Add Your Comment