Ingredients
-
6 plakjes casino wit
-
50 gram Paneermeel
-
1 eieren
-
Vulling
-
6 el Tomatensaus
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
8 blaadjes verse basilicum
-
2 plakjes Gekookte ham
-
6 el geraspte parmezaanse kaas
-
klein beetje Zwarte peper
Directions
Hartige cannoli.
Wanneer je een ons trouw volgt, of wel eens op Sicilië bent geweest dan ken je overheerlijke Cannoli Siciliani. Een prachtig gevuld koekje met gezoete ricotta en een specialiteit van het Italiaanse eiland. Wat zullen we ze vaak gegeten hebben en met ons recept is het super leuk om ze eens te maken. Naast zoete lekkernijen zijn de Queens ook dol op hartige snackjes en daarom speciaal voor jullie een hartige cannoli. Eentje die net zo lekker is maar wel iets sneller en makkelijker. Nooit verkeerd toch?
De snelle brood pizza Margherita was een groot succes, en de hartige cannoli is een gelijkwaardig snackje. Een niet vegetarische versie want er gaat was prosciutto cotto oftewel gekookte ham door. Natuurlijk kun je die ook weglaten. Eerst hebben we een vulling van buffelmozzarella, verse basilicum, prosciutto cotto, extra parmezaanse kaas en natuurlijk wat tomatensaus gemaakt, Vervolgens van het witte casino brood dat we overhadden de korstjes afgesneden. Even met een deegroller pletten. Vulling erop, dicht vouwen, door een eitje en paneermeel. De oven bakt ze af in 20 minuten.
Omdat het de eerste keer was dat we deze maakten, hadden we een Italiaans, Nederlands test team aan tafel. Tja want voordat we iets plaatsen op onze feed, moet het toch door de test ronde komen. Met spanning keken we naar de gezichten. Tatatata een glimlach was duidelijk te zien en daarna een beetje bedroefd dat we er maar zes gemaakt hadden.
Iedereen was er mee eens, dit is de lekkerste snack ever. Een soort mini pizza die perfect bij de borrel kan. Ook handig is dat je niet echt vieze handen krijgt, zoals bij een pizza slice. Mario vroeg direct of wij er niet twintig wilde maken voor zijn borrel met vrienden. Tuurliijk… doen we!!
Bij dit snackje hebben we onze basis tomatensaus gebruikt.
Steps
1
Done
5 minuten
|
VullingSnijd de mozzarella en basilicum blaadjes in stukjes, de prosciutto cotta in stukjes en meng dit met parmezaanse kaas en tomatensaus. Doe hier een beetje peper bij. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voor verwarmenVerwarm de oven voor op 185 graden. |
3
Done
1 minuut
|
Ei en paneermeelZet twee bakjes klaar, eentje met een geklutst eitje en de ander met paneermeel. |
4
Done
|
BroodSnijd de korstjes van het brood. |
5
Done
25 minuten
|
OvenZet het bakblik ongeveer 25 minuten in de oven op 185 graden. |