Ingredients
-
Beslag
-
200 gram Bloem type ‘OO‘
-
2 theelepel Bakpoeder
-
Snufje Zout
-
3 eieren
-
50 gram Fijne kristalsuiker
-
125 gram RoomboterGesmolten
-
100 ml Volle melk
-
1 eetlepel Amandel aroma
-
Extra
-
4 kleine AppelElstar
-
1 citroen Citroen rasp
-
1 citroen Citroensap
-
80 gram Rozijnen
-
4 eetlepel heet water
-
40 gram Pistache nootjesGehakt
-
50 gram WalnotenGehakt
-
2 dopjes Amaretto
Directions
Appel noten cake uit Sicilië!
Nu de herfst in aantocht is schakelen we van de perziken en abrikozen naar fruit van deze periode. Je raadt het vast al dat zijn natuurlijk de vers geplukte appeltjes. Mariëlla en ik (José) maken regelmatig een lekker cakeje. Niet alleen omdat een cake lekker makkelijk is in onze ogen, maar ook kun je er alle kanten mee uit. Op Siciliaanse eiland hebben ze hun eigen cake soorten. Daarom leuk om deze te delen: de appel noten cake uit Sicilië.
Naast heerlijke appelschijfjes hebben we er rozijntjes ingedaan. Deze hebben we even gedrenkt in wat heet water met Amaretto. Het amandelsmaakje komt terug in de amandelmeel op de bodem. Ook het beslag heeft amandelaroma. Je begrijpt dat er nu een verrukkelijke geur uit oven komt. De pistache en walnoten maakt dit hele cakeje compleet.
De cake is goed gevuld met de heerlijkste smaken uit Sicilië. In Italië zijn ze gewend om te ontbijten met zoetigheden. Wij kunnen hier wel snel aan wennen. Omdat deze cake niet zoveel suiker bevat eten wij dit ook graag als ontbijt met een verrukkelijk cappuccino. Heerlijk vullend.
P.s. Op ons Instagram account hebben we een reels filmpje hiervan.
Ben jij ook zo dol op cake? Dan hebben we nog vele variaties voor je. Veelal met de heerlijke smaken uit Italië. Het basis cake recept van Mariella is top. Met deze basis kun je elke cake maken en je favoriete smaak toevoegen. Probeer eens een cake met ricotta. Onze Citroen cake met ricotta smaakt verrukkelijk. De Plaatcake met grapefruit en sinaasappel is perfect wanneer je een groot gezelschap hebt. Perfect voor de herfst is de Pumpkin spice kruimel cake.
Wil je graag een glutenvrij cake probeer eens de glutenvrije chocolade cake. Voor nog meer cake recepten? Je vind ze zeker bij ons online!
Steps
1
Done
1 minuut
|
RozijnenWeek de rozijnen in twee dopjes Amaretto en wat heet water. |
2
Done
3 minuten
|
AppelSchil de appels en snijd deze in dunne schijfjes. |
3
Done
2 minuten
|
BakvormSmeer een springvorm van ongeveer 24 cm in met gesmolten boter. |
4
Done
6 minuten
|
BeslagMix drie eieren samen met een eetlepel amandel aroma, 50 g suiker en 100 ml volle melk. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm een oven voor op 180°. |
6
Done
2 minuten
|
Bakvorm vullenBegin met een derde beslag. Hier op een laagje appelschijfjes, 1/3 mix van gehakte walnoten pistache noten en helft van de uitgelekte rozijnen. |
7
Done
|
OvenZet de cake in de oven voorverwarmde oven van 180°. |
8
Done
|
PoedersuikerStrooi er een klein beetje poedersuiker over. Deze stap is optioneel. |
9
Done
|
TipMet dit recept kun je variëren. Andere nootjes is een optie. Ook wat kaneel over de appeltjes is lekker. |