Ingredients
-
1x 1x basis recept voor cake
-
Kruimels
-
70 gram BoterOp kamertemperatuur
-
50 gram Donkere basterd suiker
-
75 gram Bloem
-
1 tl Pumpkin spice
-
30 gram Amandelmeel
-
Kruidenlaagje
-
1 tl Pumpkin spice
-
2 el Donkere basterd suiker
Directions
Pumpkin spice kruimel cake!
Ik (Mariëlla) heb een haat-liefde verhouding met de hersft. Het moment waarop de dagen korter worden en de zon toch echt meer weg blijft vind ik verschikkelijk. Alleen al bij het idee dat ik straks weer in het donker weg moet en in het donker thuis kom word ik al bijna verdrietig. Doe mij maar die heerlijke lange dagen, de zon en de spontane terras bezoekjes uit het werk!
Maar goed.. we moeten het er mee doen. Daarom probeer ik de leuke kanten van de herfst en winter te zoeken. Dus wat trekt mij nou wel aan deze seizoenen? Dat zijn natuurlijk de gerechtjes met pompoenen, appels, peren, kaneel en de lekkere theetjes die ik weer kan drinken. De herfst is gezellig, kaarsjes mogen weer aan en in de avond kunnen we weer lekker onder een kleedje liggen op de bank. Met name de herfstige baksels vind ik heerlijk. Ik kan helemaal los gaan met taatjes, cakes, muffins en toetjes.
Dit taartje is daar een heel goed voorbeeld van. Ik wilde weer eens iets met de pumpkin spice mix maken. Dit is een kruiden mix van kaneel, gember, nootmuskaat. kruidnagel en piment. Dit kun je verwerken in de lekkerste dingen zoals bijvoorbeeld deze pumpkin spice latte. Ook deze taart is er geschikt voor. Ik heb namelijk ons basis cake recept gebruikt en deze afgemaakt met een kruimel laag en een pumpkin spice suikjes laagje in het midden. Geloof me, dit wil de proeven! De cake is heerlijk smeuïg, zacht en smaakvol en de kruimels geven de cake een lekkere bite met genoeg smaak. Wat ik mij nu ook bedenk is dat onze appel kruimel cake ook heel lekker zou zijn met deze kruiden mix er door! Deze lijkt qua looks heel erg op deze cake.
Ga jij deze pumpkin spice kruimel cake ook eens bakken voor bij de koffie? Of drink jij er een bijpassende pumpkin spice latte bij?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Kruimels makenVoeg alle ingrediënten van de kruimels samen in een kom. Het helpt wanneer je de boter al in kleine stukjes hebt gesneden. |
2
Done
10 minuten
|
Beslag makenMake het beslag voor de cake volgens het recept. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 160 graden. |
4
Done
2 minuten
|
Kruiden mengsel makenMeng 1 tl pumpkin spice met 2 el suiker. |
5
Done
5 minuten
|
AfmakenVet een cake vorm in. Wij hebben een ronde gebruikt maar je kunt ook een cakevorm gebruiken. |
6
Done
60 minuten
|
OvenZet de cake nu in de oven voor 60 minuten. Check bij 55 minuten al even of er een saté prikker schoon uit komt. Is dit het geval? Dan kun je de cake er al uit halen. |